Тръмп в атака: Клинтън ни води към световна война

Визията на Клинтън за Сирия ще сблъска САЩ с Русия
26 окт 2016 07:52, Александър Попов
49
Тръмп в атака: Клинтън ни води към световна война
Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на САЩ от републиканците Доналд Тръмп заяви, че планът на Хилари Клинтън за Сирия ще "доведе до Третата световна война" поради потенциалната възможност за военен конфликт с ядрената сила Русия, предаде Ройтерс.

В интервю, в което преобладаващият фокус е върху външната политика, Тръмп каза, че разгромяването на "Ислямска държава" е с по-голям приоритет, отколкото сирийският президент Башар Асад да бъде убеден да се оттегли. По този начин той омаловажи като значение една от отдавнашните цели на американската политика, отбелязва Ройтерс.

В разговора Тръмп се усъмни, че Клинтън ще може да преговаря с руския президент Владимир Путин, след като го е демонизирала, обвини Барак Обама за влошените отношения на САЩ с Филипините и се оплака от липса на единство в лагера на републиканците, посочвайки, че ще победи с лекота, ако партийното ръководство го подкрепи.

По отношение на гражданската война в Сирия Тръмп заяви, че Клинтън може да вкара САЩ в световна война, ако бъде възприет по-агресивен подход за разрешаване на конфликта.

Клинтън призова за създаване на зона, забранена за полети, както и на "зони за сигурност" на терена с цел да бъде защитено мирното население. Някои анализатори се опасяват, че охраната на тези зони може да вкара САЩ в пряк конфликт с руските изтребители.

"Това, което трябва да направим, е да се фокусираме върху ИДИЛ. Не трябва да се фокусираме върху Сирия", каза Тръмп, докато вечеряше пържени яйца и наденица в голф комплекса си "Тръмп Нешънъл Дорал Маями" във Флорида.

"Ще се окажем в Трета световна война, ако слушаме Хилари Клинтън", каза той.

"При това положение вече няма да се бием само срещу Сирия, ще се бием срещу Сирия, Русия и Иран, нали така? Русия е ядрена държава, но държава, където ядреното оръжие действа за разлика от други страни, които само говорят", заяви Тръмп.

Тръмп каза, че Асад е много по-силен сега, отколкото преди три години. Той заяви, че това сирийският президент да бъде накаран да се откаже от властта е по-маловажо от разгрома на "Ислямска държава".

"Асад е от второстепенно значение за мен, приоритет е ИДИЛ", каза той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сащ винаги ще си бъдат гнездо на отровни влечуги.с трумп или хилари все едно,сащ не могат нищо друго освен да мислят и осъществяват мръсотии на останалия свят.тази държава е дяволско творение
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко създадено от западната система е престъпно. затова се учудвам че бизнесмен като тръмп който не се интересува ит низшите ,все пак предупреждава света за огромното зло което представляват клановете буш и клинтън-извънземни рептили
35
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп в атака: Клинтън ни води към световна войнаТова е последната опорна точка спусната от Москва. Тая путинска мантра я слушам от една година от устите на българските русофили предатели.
34
2
 
10
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Снощи гледах "Референдум". Единият от задаваните въпроси към НАШИТЕ кандидат-президенти беше свързан с предпочитанията към Хилари и Тръмп. ?!?!?!?! Според мен напълно нелогичен въпрос! Щом ще се интересуваме от чужди президенти- защо не се интересуваме примерно и от президентите на Румъния, на Бангладеш, на Хаити, на Панама......(примерно)?! Между другото - какво стана с Панамагейт?! Такава еуфория беше...... Или беше важно името на Путин да кънти в ефира?! Боже, Господи!!!!!!!.......
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми добре го е казал... Прагматично и логично.
32
16
 
1
 
! Отговори
До уродливата кокошк преди 7 години
Чета в сайта и се чудя. Кой ще разпали ТСВ. Путин или Клинтън. Щото ако промете човек руските вестници, те вече разпределят дажбите.Все някой трябва да спре москвичите.
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Клинтън ни води към световна война"Това е така.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да стане президент, как се чистят 20 трлн дълг. Как се спада балон от 450 трлн деривати. Истината е, че ще има ресет на световната икономика. Дано само не е съпроведн само и с ядрен ресет на населението.
29
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ХИЛЪРИ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ТРБВА ДА СЕ НАДЯВАМЕ НА ЧУДО В СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ ДА НЯМА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА !!!
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя перко е прав в случая. Килъри е толкова куха лейка, че ще подпали световна война като стой та гледай. Настоящите войни в близкия изток са с не-малко нейно участие.
27
6
 
1
 
! Отговори
Циник до 34 преди 7 години
Мда....явно не разбираш български! Наведи се през прозореца - ще опитам с димни сигнали!Пхахаха
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 28.................Ти разбираш ли български???................Когато не се пише на български не разбирам. Подразбираш само американските кулиси, както ти , така и 22, та затова те попитах в Русия какво стои зад тях.
25
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея, ако изберат тоя клоун Тръмп, ще ги призная за най-т.ъпата нация на Света!
24
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
И двамата са майка плаче!
23
0
 
4
 
! Отговори
Циник до 28 преди 7 години
Ти разбираш ли български???Големите мангизи винаги стоят зад кулисите!Коя част от това простичко изречение не ти е ясна?????
22
1
 
18
 
! Отговори
Циник до 27 преди 7 години
......"защо българинът гласува все за тикви?!"--------------------------Много просто - защото други няма!Хайдуци всякакви докопаха кокало - и пускане няма!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Килъри...
20
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 22.....................големите мангизи винаги стоят зад кулисите!............А в Путинистан какво стои зад кулисите? Благоденствието на руския народ ли?
19
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Тръмп всичко е бизнес. И понеже бизнеса му с недвижими имоти в москва започна да залязва иска да си оправи отношенията с психясалото жуже та да има по-добър пазар за имотите.
18
0
 
23
 
! Отговори
Циник до 22 преди 7 години
Ти май не си много наясно с правомощията на хамериканската президенша! По-добре викай пази боже - да не реши да се впусне в някоя авантюра. Ще ми се сина ми да се радва на спокоен живот.За останалото си прав - големите мангизи винаги стоят зад кулисите!