За два дни изселиха 4000 мигранти от лагера в Кале

"Джунглата" стана най-голямото бедняшко градче във Франция
Обновена: 26 окт 2016 08:47 | 26 окт 2016 08:23, Александър Попов
7
За два дни изселиха 4000 мигранти от лагера в Кале
Снимка: Reuters

Френските власти са изселили за два дни от палатковия лагер в местността Ланд в околностите на Кале над 4000 души. Това съобщиха днес в съвместно изявление министерството на вътрешните работи и на жилищното строителство на Франция, предаде ТАСС.

Още по темата

"През днешния ден още 1636 души получиха подслон. Общо от началото на дейностите по демонтаж на лагера подслон са получили вече 4014 души", заявиха ресорните министри Бернар Казньов и Еманюел Кос.

През вчерашния ден мигрантския лагер са напуснали 1264 пълнолетни лица, които с 33 автобуса са били извозени до 55 настанителни центъра в девет региона на Франция. През днешния ден от палатковия лагер край Кале са били изведени 372 непълнолетни мигранти. Те са били изпратени в намиращ се наблизо временен център в очакване на по-нататъшни инструкции по случаите им.

От вчера сутринта, когато започна премахването на лагера, 3242 пълнолетни лица са били настанени в приемни центрове, а 772 в обекти за временен прием.

"По този начин почти 1000 безпризорни непълнолетни вече са в безопасност", заявиха двамата министри.

Те посочват, че през този месец част от малолетните мигранти в лагера, които са имали роднини във Великобритания, са били изпратени там, за да се съберат със семействата си, като те възлизат на 17 души, а от март това е станало с над 300 непридружени непълнолетни.

Общо в разположения в околностите на Кале лагер, известен като "Джунглата", който за половин година се превърна в най-голямото бедняшко градче във Франция, по различни оценки живееха между 6000 и 8000 мигранти. В основна степен това са преселници от Судан, Афганистан и Еритрея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Калемигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Тия хора имат ли право на отговор?! Ми нека обяснят защо са в Европа, и по-точно в определени държави?! М?!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега *** ми ли държаха, та не го разселваха?Значи можело...
4
1
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Не е вярно. Столипиниво е по голямо
3
0
 
18
 
! Отговори
Даа преди 7 години
С тази политика за имигрантите, само след 10 години, цяла Африка и Близкия изток ще се пресели в Европа!А преди си мислех, че американците са глупави! Оказа се, че не са! Имало е защо да си пазят границите!Като си си построил хубава и подредена къща, не е много умно да кажеш, който иска може да влиза, ще го приема...!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги извозват направо към Ламанша.
1
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Половинчати мерки......по "молба" на Англичаните, които показаха на Брюксел и Меркел-ханъм тлъст среден пръст!В Германия от 3 000 000 тълпа са експулсирани около 155 човека - по тяхно желание, и с парично обещетение