Русия не планира да напада никого, увери Путин

Москва не се месела в президентските избори в САЩ
Обновена: 27 окт 2016 19:21 | 27 окт 2016 19:10, Веселина Йорданова
130
Русия не планира да напада никого, увери Путин
Снимка: архив, Ройтерс

Русия не планира да напада която и да било друга страна и не се меси в президентските избори в САЩ, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

В реч на заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай" в Сочи Путин увери, че Русия не възнамерява да атакува когото и да било. Това е смешно, глупаво и немислимо, подчерта той.

Руският президент обвини Запада, че преувеличава военната заплаха, която представлява страната му, за да оправдае увеличаването на собствените си военни разходи.

Русия не се меси в президентските избори в САЩ, каза Путин. Той определи тези твърдения като измислица и истерия и попита риторично да не би Америка да е някаква бананова република. Америка е велика държава, подчерта той.

Путин изрази съжаление, че Русия не разполага с такива глобални средства за пропаганда както САЩ. И аз бих искал да имам такава пропагандна машина в Русия, но това, за съжаление, не е така. ние нямаме такива "глобални средства за масова информация като Си Ен Ен, Би Би Си и други. Ние още нямаме такива възможности", каза той.

През последните месеци нищо в международните отношения не се променя към по-добро, коментира руският президент и каза, че противоречията, свързани с преразпределянето на икономическата мощ и политическото влияние, само са се засилили.

НАТО не се адаптира към новите условия, отбеляза Путин. Той посочи, че алиансът, създаден по времето на Студената война, не се е променил оттогава.

Терористичната заплаха в света нараства, предупреди руският президент. Екстремистите са по-умни, по-силни и по-хитри от онези, които се заиграват с тях, предупреди той. Тероризмът може да се победи само чрез обединяване на усилията на всички държави. Днес има нужда от нещо като "план Маршал" за възраждане на Близкия изток, този изтерзан от войни и конфликти район, каза Путин.

Той изрази съжаление, че Съединените щати са се постарали да провалят мирното споразумение за Сирия, което е договорил с американския си колега Барак Обама. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бобидали си завършил 8ми клас ?
75
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 93Обект и Субект на действие знаеш ли какво е? Субекта изпитва отражение на действията извършени от ОБЕКТАОбект Украйна - Майдан Субект КРИМ КофтиииОбект Крим - Декларация за независимост - Субект Украйна Кофтиии Обект РФ Признаване на независимост по казуса Косово Субект КРИМ - НЕЗАВИСИМОСТОбект КРИМ НЕЗАВИСИМОСТ Субект Украйна Кофтиии териториална цялост КА ПУТОбект КРИМ и РФ - Влизане на Крим в РФ
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия гарантира с подписа си териториалната цялост на Украйна но видяхме какво се случи.
73
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Георги 83Това е в отговор на част от реториката на някои кръгове във Вашингтон.До ха ха ха 89Ако руснаците същия ден в който грузинците почнаха да обстрелват Цхинвали и руския миротворчески контингент там бяха се намесили щеше да има по-малко жертви и от двете страни. Руснаците навлязоха в Северна Осетия чак на 3 ден от конфликта.Украйна - Запитай се две неща - Руснаците можеха ли да са в Крим по договор - ДАЗащо никой не заповяда на 70 000 украински военни да действат?
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, Да. То ще е защита на руското население в Полша или помощ на чужда държава или хуманитарна мисия...
71
7
 
2
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Путин иска да каже че руснаците не се месят в вътрешните работи на други страни . Те само се бъркат . Нама да нападат само ще освобождават . Така " демократично" си въведоха и комунизма с лавина от танкове
70
5
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Русия не планира,разбира се. Путин действа спонтанно. Както в Грузия и Украйна.
69
10
 
4
 
! Отговори
хайл Путлер преди 7 години
Русия не планира да напада никого, само ще "освободи" някоя друга държава и ще избие местните .увери Путин
68
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Русия е велика държава със силен президент. Страхливите треперят и се обединяват, никой от тях не смее да излезе един на един срещу Русия. Наясно са, че руснаците ще ги наритат.
67
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русия не се меси в президентските избори в САЩ, каза Путин"...но се меси в президентските избори в България. Цяла рота проруски кандидат президенти барабар с генерала без отличителни знаци са се наредили по двойки.
66
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е много зле аха-аха , почти е фалирала , самоизяждат се ...........преврат на Путин ще правят , руснаците искат демокрация , смех бате , ама смех ти казвам .....
65
7
 
4
 
! Отговори
1962 преди 7 години
То какво да коментира човек?Само погледнете изнасиления на фотоса и..
64
8
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Най-лошо ще стане, ако Путин реши да нападне със самолетоносача "Адмирал Кузнецов". Когато матросите накладат пещите и Кузнецов се разпуши, вражите войници ще *** като мухи от смях. Руснаците ще спечелят без нито един изстрел.
63
7
 
10
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Русия не напада,направо анексира !
62
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ТОВА Е ГРЕШКАТА НА ПЛАНИРАНЕ,ДРУГИ ПЪК РЕДОВНО НАПАДАТ КОГОТО СИ ИСКАТ,ВЕРБОВАТ КОГОТО СИ ИСКАТ,ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ,ЛИКВИДИРАТ КОГОТО СИ ИСКАТ И Т.Н.ТОВА Е ДЕМОКРАДАЦИЯТА.
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин прави Олимпиада в Сочи , целият свят там , Нюлан прави преврат в Киев - Майдан , а и Джо Байдан бута едно рамо , край "порив за демокрация"......е да ама леко не си направиха сметката
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Путин увери, че Русия не възнамерява да атакува когото и да било" !!!ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА !
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Русия има един самолетоносач , който пуши, извод , край много са зле няма какво да ядят............о убити хора
58
2
 
3
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До анонимен 72Щом го е подписал, значи го е гарантирал. Какво не ти е ясно!
57
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъже Путин. Той подписа споразумение със САЩ ,Англия и Украйна ,даи гарантират териториалната цялост и независимост , но го наруши. Русия винаги е била Агресивна. Очите и все в чуждото.