Руската армия поискала от Путин да поднови ударите над Алепо

От 10 дни Русия и Сирия не използват авиацията си в радиус от 10 км от града
28 окт 2016 22:14, Анисия Иванова
21
Руската армия поискала от Путин да поднови ударите над Алепо
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната съобщи, че генералният щаб на руската армия е поискал от президента Владимир Путин разрешение да възобнови въздушните удари срещу бунтовници в сирийския град Алепо, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Русия не е нанасяла удари там от 10 дни. Искането е отправено заради възобновяването на активните бойни действия на бунтовниците и гибелта на мирни жители.

Началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Сергей Рудской съобщи, че днес бунтовнически отреди са се опитали да навлязат в източната част на Алепо. В настъплението са участвали три групировки от Западно Алепо с поддръжката на 20 танка и 15 бронетранспортьора.

Заедно с това бунтовници от Източно Алепо и техните покровители са организирали атака в района на хуманитарен коридор и се е стигнало до многобройни жертви сред населението и сред правителствените сили. При тези нападения са унищожени 8 танка и 5 бронетранспортьора. Атаките са приключили без успех, каза Рудской.

Той съобщи, че от 10 дни Русия и Сирия не използват авиацията си в радиус от 10 километра от Алепо. Руският военен каза, че ударът вчера срещу училище в район под контрола на правителствените сили в Алепо и в близост до хуманитарен коридор е бил нанесен от групировка, която е част от така наречената умерена опозиция. В това нападение загинаха 12 души, сред които и 3 ученици, а 14 души са били ранени, в това число и 10 ученици. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Педя човек, лакът акъл!
16
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с бой не става. Трябва и акъл. Путин го има, и скоро ще ви го докаже.
15
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин отказал, защото вече не останали училища и болници за бомбардиране.
14
2
 
5
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Снимката много ми хареса! Снимали са небето над мен когато "въртях гуми" с Москвича!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Показвайте Бойко от Банкя,не го крийте!
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пяндурниците май им хареса
11
3
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 7 години
Толкова са зле пуми.ярите че даже гугъл транслейт прави грешки)))))пп няма страшно срещу 40000 единици на ЕВД бронетехника и 10000 ТЯО ни пази микробритания където има повече генерали отколкото танкове))))
10
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, гледах снимки от училището в Идлиб - нямаше дори и бегла среда от въздушна бомбардировка, изглеждаше, че някой е гърмял по училището с рпг, а в Идлиб има само "умерени терористи" - няма Асад, няма Русия.ЦРУ са пуснали нова програма - ПВО ракета за всяко убито дете, гойняните им медии го преписват на Асад, терористите получават оръжия - всички пИчелят.Асад няма неограничени ресурси и не печели нищо от това да си хаби бомбите по училища. Само ФАЩ и пионките им имат мотив за тия злодейщини
9
23
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Путин не иска да удря, защото от САЩ са му приготвили самолети с шарки като на руските и само се чака да започнат бомбардировките, за да могат американците с пребоядисаните в руски шарки самолети да ударят болница, училище или нешо друго, където да има мирни жители. Това официално може да стане повод за атака от страна на САЩ върху руснаци, иранци и сирийци. Путин се опитва да избегне сблъсъците.
8
15
 
11
 
! Отговори
Шикеря преди 7 години
Я по голяма смешка не бях чувал. Армията имала мнение. Аз пък мислех че само слуша и изпълнява.
7
31
 
16
 
! Отговори
Краваро преди 7 години
Другаре рушкофиле, честит хелоин в аванс. Това се превърна в любим празник на децата, включително и на руските, които не тачат никакъв руски празник повече от хелоин. Краварите и тук надцакаха руские, като измислиха по атрактивен празник. така ще винаги американците ще дърпат напред, а мужиците ще се мъчат да подражават доколкото могат.
6
5
 
19
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Днес "умерените" с превзели някакъв краен квартал.Значи утре авиацията ще литне!Всъщност не утре,а след няколко дни-като пристигне ескадрата,в момента е край Гибралтар.Иначе тея номера Путин ги владее-в даден момент отстъпва,успокоява топката,а после удря мълниеносно.От близо месец се правят опити за разкъсване на обсадата и то с много жертви за атакуващите.Е,в един момент мераклиите за девиците ще намалеят драстично.
5
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските генерали искали да бомбардират Алепо, а Путин се опъва, защото не е питал Асад ... перверзията на кремълската КГБ клика няма аналог.
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшна оферта е - ЦРУ изкупуват тия оръжия на цената на скрап и ги пращат да "демократизират", а държавите, от които ги купуват са принудени да попълнят празнините със значително по-скъпи западни оръжия.Хем въоръжават канибалите за без пари, хем правят пари от горе на това.... Тва все едно да отидеш в ресторант, където да ти плащат да те хранят.
3
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТо е публично достояние от къде идват "новите" стари оръжия за умерените терористи - от бившите соц държави - Литва, Латвия, Естония, Румъния, Полша, България, Украйна. ЦРУ ги изкупува и им ги праща през амгълчо... Нали трябва да се подновява арсеналя, с 10 пъти по-скъпи краварски оръжия, без да са по-добри с каквото и да е...
2
13
 
41
 
! Отговори
Тръмп победа ! преди 7 години
Краварите пак ожълтиха гащите, ФБР започва разследване срещу блондинката Килъри, но разбира се в независимите медии нито дума по въпроса какво става в краварника
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес гледах снимките от джихадистката офанзива. Имат чисто нови БМ-21 "Град", не само ракетите, но и камионите. Новички, боядисани, изчистени, излъскани, сякаш извадени от нечии резерв.Можете ли да познаете, някакви предположения?