Меркел очаква трудни избори, ще се бори с популизма

Тя заяви, че ще защитава демократичните ценности и единството
20 ное 2016 21:42,
105
Меркел очаква трудни избори, ще се бори с популизма
Снимка: БТА

Ангела Меркел заяви след заседание с висши представители на партията й, че е готова да се кандидатира отново, за да защитава демократичните ценности в името на единството на обществото. Тя допълни, че е обмисляла решението "безкрайно", предаде Ройтерс.

Още по темата

По-рано днес стана ясно, че германският канцлeр ще се кандидатира за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 г. Тя има амбицията да бъде преизбрана начело на съюза на конгреса през декември, след което да се кандидатира отново за канцлерския пост.

Меркел каза, че очаква много трудни избори догодина заради надигането на популизма.

"Тези избори ще са много трудни - като никои други досега след обединението", заяви тя и добави, че битката за демократичните ценности, както и за опазване на сегашния начин на живот пред лицето на популизма ще бъдат ключови елементи от нейната програма.

Същевременно тя нарече абсурдни твърденията на онези, които я обявяват за "последния защитник на свободния свят" и на демократичните ценности пред надигането на популизма, изразило се в избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и победата на привържениците на Брекзит. Подобна задача не е по силите на един човек, подчерта тя.

Баварският консервативен съюзник на Християндемократическата партия - Християнсоциалният съюз, приветства решението на канцлера Ангела Меркел.

"Ние искаме доверието на населението за още един четиригодишен мандат и е добре, че имаме вече яснота", заяви ръководителят на ХСС Хорст Зеехофер.

ХДС и ХСС, които формират единен блок в германския парламент, са в обтегнати отношения напоследък заради политиката на Меркел на отворени врати за имигрантите.

Ако 62-годишната Меркел спечели четвърти мандат, ще стигне рекорда на своя някогашен покровител Хелмут Кол, който беше 16 години канцлер на Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
321 преди 7 години
Как един ревностен глобалист бори популизма в Германия? Много просто - като вменяваш по всеки възможен начин вината за нацисткото минало на германците!!!
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Главата `и да бъде отрязана и набучена на кол, за назидание на всички неоЛибералниМултикултурпедерасти!
72
0
 
8
 
! Отговори
popa преди 7 години
Меркел ще повтори резултатите на ЦЕЦКА ЦАЧЕВА , а после всички ще са изненадани.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** немци си я искат.Ненормална работа.
70
0
 
19
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Тази госпожа надмина всякаква наглост!
69
0
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
до 86 Има и трета република и тя е смесена република както е в Русия ,Франция ,Финландия ,Румъниия ,Литва .... няма да е лошо и у нас да е Смешена Република ..... щото нашият народ още не е дорасъл (и надали ...) до Република на парламента .
68
1
 
16
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
Нали си чул приказката , че краставите магарета се събират и едно друго се хвалят. Обама ще хвали Меркел щото изпълнява неговите заповеди.Съд за Меркел и такива като нея ще има при нов ЕС от независими държави, от нов съвет за сигурност, нов Съд в Хага , който не е подчинен в решенията си на Обама.Милошевич беше осъден за това че бранеше родината си , а не се продаде. САЩ обичат послушни западни политици.
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се маха! Не искаме да ни вика още бежанци-завоеватели! Кой и даде право да определя политиката на ЕС при положение че само някаква част германци са я избрали.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тази я преизберат за пореден път, "великия германски народ" просто няма да е повече нито велик, нито народ, а едно малцинство в собствената си държава!
65
1
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Само не мога да разбера , защо Меркел може да се избира за четвърти път ,а Путин не може да се избира за четвърти срок и за независимите и свободни медии единият е демократ а другият диктатор ? Или отново двойни стандарти ?
64
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Когато хората говорят истини ги смятат за популисти. А каква е истината. Вчера по АЛФА от официални американски източници казаха за 3 милиона пришълци в САЩ без американски визи Обама им бе казал да гласуват и те са дали гласа за Хилари. И пак не стана. Меркел както и Оланд са пътници догодина и на тяхно място идват нормалните националисти патриоти като Марин льо Пен и националистите в Германия. Пътят и за България е същия управление на Патриотите без еврогей ценности.Аман от ЕС ***.
63
0
 
15
 
! Отговори
аьь преди 7 години
Ще стане същото като в щатите. Там някакви шамани скачаха и предричаха със страшен глас, че новият президент ще е Хилари. У нас пак някакви шамани на демокрацията предричаха на Цедка победа. Ама се получи засечка на двете места. Третата засечка е при Меркел. След засечките идва съд, а после наказание за измяна на родината и народа. Най-пресен пример за предателството е лъжата на тиквената администрация, че мигрантите не носят тропически болести. За всичко ще има възмездие.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...а да защитава демократичните ценности в името на единството на обществото"Ако "демократичните и ценности" се състоят в това да напълни ЕС с ***, писна ми и от демокрацията, и от ценностите и!Да се затварят всички граници, да се минава само с граничен контрол и да не се разхождат всякакви из Европа. ЕС е за европейците, не за който му скимне да се домъкне тук!
61
0
 
14
 
! Отговори
БайХой преди 7 години
Бабата да не стане кат Хилърито и Цецка. И те щяха да печелят. Време е хората да й покажат вратата и да я пратят да поживее сред при любимите й висококвалифицирани бежанци!
60
0
 
11
 
! Отговори
Дом преди 7 години
Тя и една нашрнска *** се бори с популизма, ама яко го издуха. Дъртата вещица е за трепане, а тя тръгнала пак канцлер да става.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като вкара в Германия един млн.пришълци Меркел има наглостта да иска още един мандат.В последните дни от мандата си Обама изпълни поръчката на Сорос и лично дойде при дъртата чанта да я подкрепи.Дори я нарече новият световен лидер.Ако я изберат германците ще заслужат съдбата си.Но престъпленията на Меркел не са само срещу германският народ,тя подпали цяла Европа.Нея трябва не германците,а международен съд да я съди.
58
0
 
14
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
То и в щатите вестниците пишеха, че Хилари има 85% шанс да спечели. Всички медии казваха, че тя ще е президент. И още не е минало. Сега членовете на колегията получават хиляди емейли и телефонни обаждания със смъртни заплахи да не гласуват за Тръмп.
57
0
 
18
 
! Отговори
Циник преди 7 години
До колегата - който следи немската преса...Братле , трябва да прочетеш потребителските коментари под безбройните статии за Меркел.Не виждам нито един положителен в последните месеци! Има цяла палитра - от клетвопрестъпница, през най-вредната канцлерка в следвоенна Германия, през "хвърля милиарди от данъците ни през прозореца" , до кръвта на жертвите от атентатите лепне по ръцете и.....Ако наистина пак я изберат - заслужават съдбата си! И са най-тъпия европейски народ!
56
0
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Белите жени в Германия бе трябвало да я отсвирят. Няма по-гаден жено.мразец от дърт.ата вещи.ца Меркел. Когато черни.лките почнаха да изнас.илват германките тая ов'цасключи сделка с фейсбук да им затварят профилите, ако се оплакват.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Меркел и липсва твърдост. Става за мирновременен вожд, но за военновременен е твърде мека Мария. А ние сме във война с милионите нашественици от юг.