Германия ни връща сирийци. Само здрави и работоспособни

Бежанците получили убежище у нас, но тръгнали на Запад
Обновена: 6 дек 2016 10:10 | 6 дек 2016 09:22,
56
Германия ни връща сирийци. Само здрави и работоспособни
Снимка: Reuters, архив

Сирийските бежанци в Германия може да бъдат депортирани обратно в България, през която са влезли в ЕС, съобщават медии в Бундесрепубликата след първото подобно съдебно решение. Условието е чуждестранните граждани да са здрави и работоспособни.

Онлайн изданието на "Велт" и местната медия Ве Де Ер посочват, че става дума за случай, гледан от Административния съд в Дюселдорф.

Според решението на магистратите 40-годишният сириец и 30-годишната му съпруга може да бъдат върнати в България, където те са получили убежище след бягството си от родната страна през октомври 2014 г.

Двамата заминали за Германия през януари 2015 г., като поискали бежански статут. Било им отказано, тъй като вече имали такова, дадено у нас.

Според немските съдии, в България двамата не са застрашени от нечовешко отношение, тъй като бежанците имат достъп до социалната система.

Ве Де Ер отбелязва, че и според магистратите "е трудно да се намери място за живеене и работа в България", но все пак това не би трябвало да е проблем за здрави и работоспособни хора. Съдебното решение може да се обжалва на по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Будала преди 6 години
Първо баба Меркел се преструва на много загрижена за човешките права. Изнася театър пред света колко са човечни фашистите. И сега ния "гадните и прости" източно европейци да и сърбаме попарата и да и чистим лайнат* който е наакала.
44
0
 
1
 
! Отговори
Rodgrodmedflode преди 7 години
До НеаBah za ko bih sa vurnal, ili koito i da e. Kat vscichkite ste mazni zableqni rasisti. Nikoga nqma da si dokaram biznesa v bulgaria, zaradi hora kato tebe. I oshte po gotinoto v sluchaq? Uspqvam da obedq i drugi moi priqteli bulgari da narpavqt sushtoto. Da si premestqt biznesa v evropa da si plasthame danuci na normalni durjavi,
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ги канеше проклетата ялова чавка! Сега защо ги връща!!! И то в България, където никога не сме ги искали!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ама как ни връща сирийци?! . По щях да съм съгласна да ни връщат българи . Тук е България , ни сме българи . Сирийците да ГИ връщат в Сирия
41
0
 
4
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Така е! Меркел си задържа престъпниците и обществено "полезните", а на нас ни връщат инжинерите, академиците, лекарити и интелигенцията като цяло. Не бива да има никакво съмнение в това!
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво нека да ги връщат да стават все повече , навремето 1989 Тодор Живков изгони 350 000 работливи български граждани на ви сега стадо мързеливи талибани , нека да продалжва тоа Цирк в Сирия та да итдат повече насам
39
1
 
11
 
! Отговори
Фишек преди 7 години
Ние си имаме такива "работоспособни" сириици. Нямаме нужда от повече...
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от тия,които се оплакваха от условията в лагера в Харманли беше с ДЕВЕТ деца.Представяте ли си като започнат всички да раждат по 9-10 деца в какво гето ще се превърнем.Малко ли са ни индииците,които издържаме,та да се товарим с още.Докога ще издържи бщджета на този товар.Защото еврофондовете свършват след две години,но тези остават и прииждат още.И те не се задоволяват с 200 лв.а и 1200 са им малко.Днешните управници ще си отидат,да му мислят следващите.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те да не са наши, бе ало-о-о-у. Баба Меркелица нали ги чакаше на гарата с плюшени играчки? Да си ги прибира.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само сириици.И авганистанци ще започне да връща.И какво ще ги правим всички тях,като сме им дали статут?Тази сутрин по БТВ Р.Бъчварова изпадна в истерия,хем лъжеше,хем се ядосваше,че никой не и вярва.Стана ясно колко пари са им дали от еврокомисията и как са ги задължили за още три нови лагера.А това с палатките и фургоните,че уж за това били парите /20 милиона/е пълна лъжа.Ще ни напълнят с талибани и никога няма да можем да се отървем от тях.А за незавършената ограда нищо не говори.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RAZBIHA IM DARJAVATA S VOINI ZASHO VOORAJIHA OPOZIZIATA I ISLIAMISTITE V SIRIA SIRIA ZAPADA I USA GI VOORAJIHA
34
0
 
5
 
! Отговори
georgy преди 7 години
setih se za viktor orban citat gospojo smerkel vie gi pokanihte u vas a gi prashtate da vecherqt pri susedite.taka che gospojo merkel vuzmezdie shte ima vapros na vreme e alternativa za germaniq nabira golqma populqrnost
33
9
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Германия ни връща сирийци.-----------------------------------В статията пише, че става дума за двама души. И то за двама души, които са получили бежански статут в България. Аман от хибридни пapцали!
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо правите народ ана будала. Само здрави и работоспособни - те тези не са и помисляли да работят. Ако имате предвид здрави за да може да хвърлят по далече камъни- тогава сте шест .
31
1
 
23
 
! Отговори
Софка преди 7 години
Сирийските квантови инженери, доктори, професори, научни изследователи, летци и космонафти Меркел да си ги държи в германия. Тая германска кака Меркел накрая ще ги върне на Алах през комините на БухенвалКакво са виновни хората ? Когато ги е канила на гости е трябвало да знае, че чоропите на тези гости миришат.
30
1
 
32
 
! Отговори
66803 преди 7 години
У нас има хиляди работоспособни и здрави хора с чудесен български език, които не могат да си намерят работа. Чужденец, макар и здрав и ралотоспособен, без дума български, каква работа би могъл да си намери?
29
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е виновен..... и Орешарски и Станишев....Бойко се мъчи да им оправя бакиите, но няма как една птичка пролет да направи. Там, дето е тъпкал комунистическия ботуш - трева не никне, още по- малко може да се просперира.
28
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Те са млади и работливи правят деца това им е работата и искат помощи те друго не искат да работят и не могат.Сигурен съм,че докато е живял в Германия за тия 2години е родила там и пак е бременна.Те получават у нас с пъти повече помощи от българите ДА СИ ОСТАНАТ ПРИ ГЕРМАНЦИТЕ ТЕ ГИ ПОКАНИХА.
27
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ни ги връщат? Нали Меркел ги покани в Германия? Бате Гойко, жив ще те дереме!
26
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а сме длъжни да им даваме документи (според тиквата). Аз такъв евросъюз не искам ...