Часът на популизма в Европа все още не е дошъл

Политолог: Пресилено е да се говори за смяна на политическите елити
7 дек 2016 11:37, Екип на Bloomberg
8
Часът на популизма в Европа все още не е дошъл
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Твърде пресилено е да се говори за цялостна смяна на политическите елити в Европа, но определено има бунт срещу тях и повечето хора са недоволни от сегашния модел, който има силно неолиберален отпечатък и брюкселски прочит. Все още не е дошъл часът на популистите, но ако получат възможност да управляват, те трябва да го направят. Това обяви политологът Иво Инджов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му изборът на Тръмп е окрилил десния популизъм и е повлиял в известна степен на президентските избори в България и референдума в Италия. Според политолога мигрантската криза трябва да бъде преодоляна с общи усилия, но за да не бъде толкова страшна тя, трябва да се решат икономическите проблеми. 

"От една страна стои проблемът с традиционните политически елити, защото те не могат да се справят с новите предизвикателства. От друга страна контраелитите също не са в състояние, защото са преди всичко популистки, анархистки или националистки настроени и всъщност това е по-големият проблем", каза от своя страна политологът Иван Начев

И двамата се обединиха около схващането, че трябва да се преосмисли политиката към Русия и да се отменят санкциите, защото тя е един от големите пазари, с които работи ЕС.

Вижте целия разговор в двете видеа на Bloomberg TV Bulgaria

Видео 1

Видео 2

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мейн стрийма - е неолиберален! На простичък български - опитват се да ни наврат главите в з*ад*ниците, и да ни удушат! Народните инстинкти не грешат - принуждават ни да храним собствените ни убийци! Примери - бол! В Германия, Франция, Белгия, Швеция! Неолиберализма - е новия мракобесен комунизъм! Лошото е, че в такива изчадия като Меркел са и ножа, и сиренето! Ние трябва да си мълчим...да кимаме, и да вървим към собственото си заколение! Какви елити са тези работещи срещу собствените си народи!!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз със средно образование ви говорих това едно време.Чак сега се сетихте професори мистри управляващи и какви ли не.А лошото е че все още има заблудени
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дошъл е дошъл часът на популизма. Пусни си телевизора и виж другарката Меркел какви ги разбравя. От нея може доста да научи човек на тема популизъм.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Часът на популизма не бил дошъл...в Европа. Европа е континент, проблема е как живеят хората, които го населяват. Не ми говори така наедро.И понеже се твърди че няма популизъм ще ви припомня какво била казала Меркел по повод убитото момиче " Не може да съдим за цялата група само по един човек"ЩРАК и мишката в капана. Айде сега с това твърдение се опитайте да си обясните какво прави баба ви Меркел на канцлерското място. Нали всички са я "избрали"Те сами си кават всичко просто се вслушайте..
3
3
 
6
 
! Отговори
добре дошли в БГ преди 7 години
Отново ясен пример, че БГ не е в Европа. Тук популизмът си го имаме като част от сеира. БГ избирателят дори вече не може да прави разлика между популизъм, празни приказки, откровени лъжи и истина.
2
0
 
14
 
! Отговори
да преди 7 години
Защо популизъм хората искат промени на пагубния либерален модел който доведе Европа да криза ...
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този час вече си отива!