Кратки срещи Лавров - Кери без напредък за Алепо

Необходим е честен разговор за причините за миграционната криза
Обновена: 9 дек 2016 07:02 | 8 дек 2016 22:35, Веселина Йорданова
29
Кратки срещи Лавров - Кери без напредък за Алепо
Снимка: БТА

Руският външен министър Сергей Лавров и американският му колега Джон Кери не постигнаха никакъв напредък за евентуално примирие в сирийския град Алепо след две кратки неофициални срещи в кулоарите на съвещанието на ОССЕ в Германия, предаде Франс прес.

Няма нито напредък, нито заключение за Алепо, каза американски представител малко преди Кери да отпътува от Хамбург, където се провежда годишно заседание на външните министри от 57-членната Организация за сигурност и сътрудничество в Европа. Според източника Кери заявил пред руския печат, че усилията ще продължат.

Лавров отхвърли днес "мита за руска заплаха", като обвини "войнолюбието на Запада за дестабилизирането на Европа".

"Само диалог между равни ще даде възможност за създаване на атмосферата, необходима за обективен анализ на (руския и западния) военен потенциал в Европа", заяви руският министър в Хамбург.

Да разгледаме заедно една карта на Европа и да видим кое къде се намира и на кого принадлежи. Убедени сме, че този анализ ще покаже по убедителен начин както че руската заплаха е мит, така и откъде идва истинската заплаха, подчерта той, имайки предвид разширяването и разполагането на натовски войски на изток, което Москва осъжда като заплаха за сигурността й.

Лавров отбеляза, че западните намеси в Близкия изток са дестабилизирали района до степен да бъде заплашена европейската сигурност. Необходим е честен разговор за причините за миграционната криза в Европа, която е резултат от грубата намеса във вътрешните работи на страни от Близкия изток и Северна Африка, довела до хаос и тероризъм, изтъкна той.

Във връзка с конфликта в Източна Украйна, Лавров каза, че Киев е този, който пречи на усилията за мир, като отказва да влезе в пряк диалог с проруските бунтовници в Донбас.

Украинският външен министър Павло Климкин на свой ред разкритикува остро "руската агресия" и за пореден път настоя за разполагане на въоръжена полицейска мисия на ОССЕ в зоната на конфликта на руско-украинската граница. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Сергей ЛавровСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че са руснаците. Благодарение на тях сега има шанс потока от прииждащи талибани към Европа да спре. Ако Русия не се беше намесила войната щеше да продължи още много време, Европа щеше да бъде окончателно ислямизирана, под одобрителния поглед на еврочиновниците и дебеланата ЛицеМеркел
12
1
 
9
 
! Отговори
Да честен руснак! преди 7 години
НА руснаците това им е проблемаа - мислят си че и другите "западни партньори" са честни и си държат на думата!Ей сега краварите искат да нарушат и конвенцията от Монтре за Черно море... ,а дотук не са спазили нито една договореност след разпада на съюза. Извода е : западната цивилизация почва да се държи цивилизовано само като няма друг избор!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нито напредък, нито заключение за Алепо, каза американски представителДемег ДОБРА новина!юМиналия път под птедтекст за примирие превоържаваха "умерените терористи", сега руснаците не се хващат на въдицата :)
10
1
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Кери да си вземе останалите живи терористи в САЩ !
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма спасение за американските инструктори. Путин мъсти.
8
17
 
3
 
! Отговори
Честен руснак ли? преди 7 години
Руснак честен няма...Те винаги ще те измамят и веднага ще кажат, че ти си ги измамил!
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кери вече нищо не решава той си заминава то не, че преди решаваше нещо ама сега така формално Лавров го информира,че Алепо вече е под командването на Асад и армията му
6
2
 
24
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Че, от какъв зор победителят ще преговаря с победения?Камиларите от Ал-кайда контролират едва 5% от територията на Алепо!С това темпо, с което напредва Сирийската армия, е въпрос на часове - моксимум на ден - и Алепо ще бъде освободен!Друг е въпроса, ако Керри се опитва да спаси американските инструктори и техните колеги от някои западно-европески държави които обучаваха терористите!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стига с 17Ха-ха....то се вижда кой е "***"!!! А колкото до тия втръснали срещи по Алепо....че той вече си е почти върнат, какво има да го дъвчат този въпрос? А да, трябва малкото останали живи краварски "спецове" да ги изтеглят от там....че срамота, "най-великата армия" в света да се изнизва по чорапи!!! Ха-ха-ха....да се пръснеш от смях......ахти "защитниците"!!! И ние в случай на нещо трябва да разчитаме на такива "защитници"???? Боже, чавки са ни изпили мозъците!!!!
4
3
 
21
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Значи хващате в чувал брадатите в Алепо и после бой по Ракка и другите бастиони на главорезите.
3
3
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Защо Русия изобщо си губи времето да преговаря с терористи като ФАЩ,западът разбира само от сила не от разум и дипломация това са диваци и ***!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Бавно и полека Русия превзе Алепо .Какво да му напредват .? Сириискта армия и руснаците затвориха чувлчето . толково остана от ИД и главорезите (заклали 12 годишно дете )на сирииската опозиция .
1
2
 
22
 
! Отговори
abv преди 7 години
Напредък в Алепо има-брадатите"демократи" и презокеанските им господари ядат здрав пердах ...