Полицай на всеки метър в Кьолн на Нова година

За да не се повторят обирите и сексуалните нападения от 2015 г.
12 дек 2016 20:52, Анисия Иванова
24
Полицай на всеки метър в Кьолн на Нова година
Архив: Reuters

Кьолн планира да засили сериозно полицейското присъствие в нощта на Нова година и да забрани пиратките около катедралата, символ на града. Целта е да се предотврати повторение на миналогодишната поредица от обири и сексуални нападения, съобщиха днес властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Престъпленията, приписвани основно на чужденци, засилиха напрежението в Германия, предизвикано от вълната от мигранти през 2015 г. Кьолнската полиция беше разкритикувана за начина, по който реагира на ситуацията, а тогавашният й директор беше отстранен.

Сегашният директор на полицията Юрген Матис каза, че над 1500 полицаи ще дежурят в Кьолн през нощта на Нова година. През 2015 г. те са били 140. Подготвя се и видео наблюдение. Кметицата Хенриете Рекер каза, че освен това службата за обществен ред в града и частни фирми ще осигурят около 600 служители по сигурността.

Повечето от миналогодишните престъпления бяха извършени край катедралата и намиращата се близо до нея железопътна гара. Около катедралата ще бъдат поставени ограждения и районът ще бъде отцепен като зона за сигурност, в която ще бъде забранено използването на фойерверки - традиционни за нощта на Нова година в Германия. Намиращият се в близост мост над река Рейн ще бъде затворен за пешеходци. Властите планират светлинно шоу при катедралата, пише БТА.

Прокуратурата съобщи, че е получила 1222 жалби след събитията миналата година, 513 от които са били за сексуални нападения или тормоз. Тя е открила производство срещу 333 души, като 87 от тях са заподозрени в сексуални престъпления.

Оказа се трудно да се намерят достатъчно доказателства срещу много от заподозрените. На 35 души бяха предявени обвинения, предимно за кражби или подобни престъпления. До този момент 24 от тях са осъдени, а един - оправдан. Останалите случаи очакват решение.

Пет от присъдите бяха за сексуални престъпления. Двама заподозрени са осъдени за сексуални нападения или съучастие в такива, а трети - за неприлични коментари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Роднина, милиционер, роднина, милиционер! Ха честито рождество и нова година.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами наместо да вдигат цялата полиция на крак, трябваше просто да бъдат екстрадирани наглеците, които са извършили това. И не скачайте с номера, че не са известни. Значи всички мотаещи се по площада тарамбуки трябваше да бъдат изгонени от страната, следващите нямаше и да си помислят да вършат подобни изцепки. Сега обаче знаят, че им се разминава и ще продължавнат още по-нагло. И никаква полиция няма да подобри нещата... за съжаление!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
v sobstvenata si dyrjava polizeiska ohrana, namesto da kachyt zvetnite v samoleti i aide otkydeto sa doshli. prevzeha ni leko leko tia .......
13
0
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мъдрият български народ го е синтезирал най-добре: "След дъжд - качулка!" , и още по-добре: "Бития си е бит, еВания си е еВан!"От над 400 обарвани ,облизвани, окрадени , и изнасилени немкини са постъпили жалби в полицията! Файда йок! Има май две осъдени тарамбуки от над 1000...единия май условно...другия (четох вчера във Фокус) Хасан Т. е в арест за екстрадиране! Свидетели - Гив ми дъ гърл ор ай кил ю! Та Хасан Т. иска да остане в гостоприемна Германия - страната на безгрижието, и беззаконието!
12
0
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Що така бе страх ги е от брадатите лекари и инженери ли ,а Меркел ханъм как е нея ще я пазят ли тя поне няма да има проблеми никой нЕма да и посегне вида и я пази.
11
0
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Има два начина за подобряване на сигурността:1.Увеличаване на полицаите 2.Намаляване на рисковия контингентКой е по-добрия-преценете сами!
10
3
 
6
 
! Отговори
Али Алиев преди 7 години
Ама те полицаите като са транссексуални...
9
1
 
5
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Таман да си лафят и да си правят планове как да похарчат тройния надник.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали обещаха да раздвижат икономиката на Германия с мигрантите! Ето-нови полицаи ще наемат, в техника ще инвестират, социални работници ще образоват чужденците що е европейска любов. Е, попадналите за коледа българи там ще се объркат, че са в Бейрут, но те нищо не разбират от икономика.
7
1
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Така и така нема да празнувате и ще киризите около катедралата, барем им се оттепайте на навляците! Що тражат овде по Европа, а не си стоят дома?
6
0
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
ама какви сексулани нападения ,ама моля ви се това е руска пропаганда ,няма такова нещо в Германия цари един цветущ демократичен културен обмен между белоснежни арийки и *** инжинери ,астрофизици и молекулярни биолози!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да раздават мокри кърпички на брадатите шведи, та поне да зачистят предварително поне малко оръдията на престъплението.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧНГ на полицайте и приятно посрещане на Новата година.Така ще бъде и за напред смешници
3
1
 
37
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
А можеше германците просто да ги товарят на чартъри и обратно в ислямските държави от които се довлякоха. А Меркел просто да я провисят на някой клон. Тя това заслужава.
2
0
 
35
 
! Отговори
Андрешковско питане преди 7 години
Тази засилена охрана сигурно ще струва допълнителни пари.Кой е редно да ги плати?Сумата да бъде удържана от помощите за пришълците, например от парите, които им се дават за джобни, а също и от сумите отпускани за порциона им /защото християните постят преди Коледа, а който е дошъл в християнския свят, трябва да се съобразява с традициите му/.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A v Bulgaria?