"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

От Москва: Изгубили са човешкото си достойнство!
29 дек 2016 09:14, Елка Василева
295
"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

Френският сатиричен вестник "Шарли ебдо" публикува в новия си брой карикатури, свързани с Русия. Броят съдържа и публикации, посветени на разбиването на руския самолет Ту-154 край Сочи и на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС.

В изданието има няколко рисунки, посветени на катастрофата с руския самолет, с който пътуваха и руски дейци на изкуството от Александровския ансамбъл. Карикатура показва в черно-бели краски падащия вертикално самолет. До падащия самолет има нарисуван пеещ по ноти мъж в руска военна униформа. "А-а-а" е репликата, която е приписана в карикатурата на персонажа. Коментарът към нея е: "Репертоарът на хора на Червената армия се разширява".

В друга карикатура се вижда падащият самолет, а коментарът към нея е: "Лоша новина, Путин не беше вътре".

В изданието има и рисунка, озаглавена: "Турция: руският посланик бе убит насред изложба". В центъра на композицията има фигура на човек, за която се предполага, че олицетворява посланик Карлов.

Отговорът от Москва на карикатурите беше, че "Шарли ебдо" е загубил човешкото си достойнство.

Това написа във Facebook Константин Долгов – упълномощен от руското външно министерство по въпросите на правата на човека, демокрацията и върховенството на правото.

"С кощунствените карикатури на трагедията с Ту-154 сътрудниците на "Шарли ебдо" окончателно извадиха себе си не само от редиците на журналистите, но и на цивилизованите хора", написа Долгов.

В новия брой на "Шарли ебдо" има не само рисунки, свързани с Русия, става видно от електронното издание на вестника.

Карикатура е посветена на делото срещу Кристин Лагард, по което тя бе призната за виновна в небрежност при изпълнението на служебните си задължения като френски финансов министър, но не й бе наложена присъда. На рисунката Лагард показва среден пръст на съдията.

Карикатура пък представя Доналд Тръмп и Владимир Путин, напъхани в подаръчни кутии. Коментарът към нея е: "Подаръците, от които хората биха искали да се отърват".

В рубриката на изданието "Слухове" се казва, че в Русия десетки са починали вследствие на консумация на масло за баня, но жителите на Алепо имат късмет, че не са умрели от сапун сирийско производство, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
10
 
! Отговори
Луи XVI-ти преди 7 години
С пожелания за много терористи в редакцията на миризливият вестник , през новата 2017г.!
138
0
 
9
 
! Отговори
Нашия преди 7 години
Когато удариха редакцията на вестника по всички медии всички бяха Шерли, сега никой нищо не казва как долни драскачи се подиграват с паметта на руски музиканти. До всички които бяха тогава Шерли - Сега писахте ли във фейса си, че подкрепяте държанието на карикатуристите?P.S. - Всъщност те така си и навлякоха гнева на мюсюлманите, като оскверниха тяхната вяра! - че кой им дава право!Жалко, че за това и нашите медии (повечето) нищо не казват!
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро гледах едно видео как английските военни части в Афганистан организират концерт на Гари Барлоу в базата си в Кербала. Който иска да го намери в ютюб. Страшна дисциплина. До последния детайл всичко беше планирано. Гари пътуваше с военните части във военен самолет на кралските ВВС , който може да е потенциална мишена! Беше страшно, когато близо до базата, докато разговаряше с един от служещите, край тях избухна престрелка. Гари се държеше толкова мъжки, даже намираше сили да се шегува. Но аз като фен направо настръхнах, косите ми се изправиха. Но си изпълни мисията и се върна жив и здр
136
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 160Значи може и да правим каквото си искаме,тъй ли?Пък после имало престъпност,наркотици,***-ами ще има,докато има такива като теб.
135
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тия сладури от хора отиваха да пеят на льотчиките - палачи на жени и деца. Зер, водката малко им идвала, друго е и някой да ти пее на ушенце "Позови меня, родина..." и други лигавщини, за големите им касапски "подвизи". Каквото търсили-това намерили!
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При следващия атентат срещу тия, а те наминуемо ще си го докарат, вече никой няма да е Шарли.А карикатура с вдовиците на убитите карикатуристи, каращи се за парите от многомилионния тираж след атентата, защо няма?
133
3
 
15
 
! Отговори
Anant преди 7 години
Френски ***,какво друго да измислят!Като ги гърмят,всички са с тях а сега като се гаврят със паметта на загиналите,трябва да ги плюят и то в лицето,*** френски ***!!
132
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като им гръмнаха бомба в редакцията ,никой не направи карикатури с избухващ вестник,и целия свят скърбеше , а сега се правят на велики ... За толкоз години как никой не разбра ,че с Русия не трябва шеги. Жалки *** да се присмиват на трагедия , дано пак ги одарят терористи и тогава аз лично ще им направя карикатура ..........
131
1
 
15
 
! Отговори
Каки преди 7 години
Защо с всички се гаврят но ги е страх от Америка! Долни лицемери!!!
130
9
 
4
 
! Отговори
леля кеца преди 7 години
Браво "Шарли ебдо". очаквам карикатури за българския *** и интернет -)
129
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на тях. Да са живи и здрави. Трябва да има такива. Всеки да може да казва каквото си иска
128
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Разумните българи се посмяха на съседа си и накрая какво се случи
127
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия изверги от "Шарли Ебдо" се изгавриха с всички хора, които се написаха съпричастни към тяхната трагедия. Кой вече би написал "Аз съм Шарли"? Освен канибал, сериен убиец или някой педофил, няма кой друг......
126
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадни, долни, подли !!!
125
1
 
26
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Странно защо при опит за карикатура на евреите, редакторът на Шарли *** беше уволнен
124
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди година, когато Шарлитата се изгавриха с Украйна и Порошенко русофилите цвилеха от радост. Сега са възмутени, било гавра. Значи умрелите руснаци са нещо свещено а убитите украинци и сирийци са просто тор?
123
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Действително лоша новина. Ако джуджето беше вътре света щеше да стане малко по-добър. Жалко!
122
4
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Ето за това ги трепят...След като те нямат чувства към човешката трагедия,защо ние да имаме чувства към трагедията на тези ***
121
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, при следващият сакатлък Франция да не очаква съчувствие.
120
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо Пен ще ги оправи тези шарлита, ще си изядат моливите и ще си ги набутат в .за. Не съм шарли!