Американските служби предупредили за атентата в Турция

Голяма част от жертвите са от арабските страни
54
Американските служби предупредили за атентата в Турция
Снимка: Reuters

Граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Ливан и Либия са сред убитите при нападението в нощен клуб в Истанбул през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Това съобщи турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая, цитирана от Анадолската агенция.

"Има много различни националности - Саудитска Арабия, Мароко, Ливан, Либия и граждани на други страни", каза министърката в изказване за медиите пред болница, където посети пострадали.

Най-малко 39 души, много от тях чужденци, бяха убити при атаката, извършена от въоръжен нападател, който откри огън напосоки по празнуващите в нощния клуб Реина.

Още по темата

Ливанското външно министерство потвърди, че има ливанци сред ранените при нападението. Ведомството уточни, че става дума за трима леко пострадали ливански граждани, включително дъщеря на депутат.

Ливанската телевизия Нюз ТВ предаде същевременно, че има и убит ливанец. Това е съобщило семейството на човека, което било уведомено официално, че той е сред загиналите.

Йордания потвърди, че трима нейни граждани са били убити при въоръженото нападение, предаде ТАСС, позовавайки се на източници от правителството.

Американското разузнаване пък е предупредило, че по празниците в Турция ще бъде извършена атака. Това заяви за "Хюриет" собственикът на истанбулския клуб, в който мъж уби 39 души в новогодишната нощ.

"Нападателят вилнееше с "Калашников". Преди малко повече от седмица американските разузнавателни служби предупредиха за такова нападение. Взехме мерки. Но виждате какво се случи, въпреки това”, коментира Мехмет Кочарслан.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари