Турските власти идентифицираха нападателя от "Рейна"

За атаката в Истанбул са задържани и петима души в Измир
Обновена: 4 яну 2017 10:18 | 4 яну 2017 10:16,
11
Турските власти идентифицираха нападателя от "Рейна"
Снимка: БТА

Властите в Турция са идентифицирали нападателя от истанбулския нощен клуб "Рейна", който уби 39 души, празнуващи настъпването на Нова година, предава AFP.

Още по темата

"Самоличността на лицето, отговорно за нападението в Истанбул, е установена", заяви министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, без обаче да разкрива допълнителни подробности.

По-рано стана ясно, че турската полиция е задържала петима предполагаеми членове на групировката "Ислямска държава" при операция в западния град Измир, предава държавната агенция Anadolu Agency.

Задържането им е във връзка с терористичния атентат в новогодишната нощ, пише "Фокус". Още 14 души са задържани за атаката.

Вчера турските власти обявиха, че са установили самоличността на заподозрения за извършването на терористичния акт - 28-годишния гражданин на Киргизстан Яхе Машрапов.

Малко след това обаче той отрече да има отношение към терористичния атентат. Машрапов заяви също така, че не знае по какъв начин снимка на неговия паспорт се е появила в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Истанбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 1Бавно развиващ какво, кълбо прежда ли?Казва се "бавноразвиващ се", полуграмотни плебеи. Научете си езика, преди да бълвате олигофрениите си.Да бъдат проклети интернет и създателите му, че дадоха глас на всеки *** на света.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съобщението е написано в стил - "строго секретно", криптирано е; който разбрал, разбрал!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да се пише.