Петима българи пострадаха при верижния ад край Ниш

Общо 20 души са ранени, сред които и шест деца
Обновена: 6 яну 2017 19:05 | 6 яну 2017 18:33,
9
Петима българи пострадаха при верижния ад край Ниш
Снимка: кадър Youtube

Петима български граждани са леко пострадали при верижната катастрофа по главната сръбска магистрала Ниш – Белград тази сутрин, съобщават медии от западната ни съседка. Аутобанът беше затворен и в двете посоки в района на пътен възел "Трупале" заради двуметрови снежни преспи, предава bTV.

Лошото време допълнително затрудни разчистването на магистралата след катастрофата, в която са участвали около 30 превозни средства. Според държавната телевизия РТС колата с българите е излязла от пътя на изхода от Ниш.

Общо над 20 души са пострадали, като сред тях има и шест деца. В евакуацията им са участвали пътни полицаи, "Гражданска защита" и жандармеристи, съобщава радио Б92.

Около 16:00 часа българско време движението от Ниш към Белград беше възстановено, но пътуващите от столицата все още се пренасочват. Междувременно обаче отново в района на Ниш се удариха два камиона.

Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бат Бойко им каза да не скитосват през зимата, ама те като не слушат
4
2
 
7
 
! Отговори
258 преди 7 години
супер прав си номер 1. То са приказки, то са простотии, медиите гърмят от сутрин до вечер вече 10 дни, като че ли кой знае какво чудо е станало - а то вали сняг през зимата и духа вятър - бре-е-е голяма беда??
3
5
 
13
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
До 2:Къде видя, че е изчистена бе... същата ситуация, като при нас. Навявания по магистралата и образуване на големи преспи. И тука бяха изчистени, ама вятарът бързо променя пейзажа, така че не философствай!!!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво правят толкова много българи в Ниш през работно време ?
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я погледни хубаво магистралата , виж я как е разчистена , а това че има верижна катастрофа е съвсем отделен въпрос