Турски офицери искали убежище в Белгия след пуча

От 53-ма в централата на НАТО в Брюксел, 42-ма са били уволнени
7 яну 2017 10:57,
80
Турски офицери искали убежище в Белгия след пуча
Снимка: архив Reuters

Около сто турски офицери от НАТО са поискали убежище в Белгия за себе си и семействата си след проваления опит за преврат в Турция миналото лято.

Това съобщават белгийски медии, цитирани от БТА.

Офицерите са обвинени в тероризъм, уволнени са и не смеят да се завърнат у дома.

От доскорошния турски състав в структурите на НАТО в Белгия 19 офицери са се завърнали и са били пратени в затвора, като някои от тях са били подложени на мъчения.

От 53-ма турски офицери от централата на НАТО в Брюксел, 42-ма са били уволнени.

От стоте турски представители във Върховното командване на пакта в Монс 80 са загубили работата си.

Общо 450 от 600 турски военни в НАТО са били освободени, като в тази бройка попадат доскорошните служители в базите "Рамщайн" в Германия, "Норфолк" в САЩ и в Неапол (Италия).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От базата ИНДЖИРЛИК излетяха самолетите и хеликоптерите в ноща на преврата. Много ясно, че не ни трябват послушковци на НАТО! Ама вие бъдете послушковци на НАТО И НА БРЮКСЕЛ, МОЛЕТЕ СЕ ЗА ПОМОЩИ, ОГРАДИ, ПРОЕКТИ И МЪЛЧЕТЕ!
29
0
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 7 години
Цензурата е тотална в тоя саит, всички по качествени коментари се изтриват.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 63 Ти пък кой си да ми държиш сметка ,какво да обсъждам.И Хитлер имаше силна армия ,но видяхме какво стана с Германия.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стратегическото значение на Турция не се е изменило и на йота независимо дали е членка на НАТО или на кой да е друг съюз. Стратегическото и значение не зависи от членството и тук или там. То зависи само и единствено от местоположението и между Европа и Азия. Затова и НАТО и Путин преглъщат някои неща само и само да имат на своя страна Турция в една или друга област.
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стратегическото значение на Турция в НАТО не каквото беше по време на СССР.НАТО вече може и без Турция още повече ,че близкия изток комшийте не се съобразяват със никой/донякъде сРусия/Дружбата на Ердоган с Путин въобще не се харесва в НАТО и това ще има лоши последствия за Турция
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като му гледам правописа по български език направо му казвам ,че е голям щастливец че се е изнесъл в турция защото с тази неграмотност в България щеше да чисти тоалетни ,а в турция го назначили на престижна държавна работа ! Той не може да пише на български като се има в предвид ,че в България е завършил образование ,а турският му сигурно е 0----Като гледам ти как пишеш, как поставяш препинателните знаци ако си в България вероятно ти чистиш тоaлетните.
24
5
 
2
 
! Отговори
ор преди 7 години
Главни букви, " Бай ***" е литературен герой на комплесирания Алеко Константинов. Истинските българи много се различаваме, нямаме нищо общо, сходно. Какво и да е прилика.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
относно държавния служител от турция Дано вече да е излязъл от сайта и да не чете този коментар защото ще се обиди ,а целта ми не е да обиждам хората ! Като му гледам правописа по български език направо му казвам ,че е голям щастливец че се е изнесъл в турция защото с тази неграмотност в България щеше да чисти тоалетни ,а в турция го назначили на престижна държавна работа ! Той не може да пише на български като се има в предвид ,че в България е завършил образование ,а турският му сигурно е 0
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 49 В НАТО не работят офицери некадърници,ако си мислиш ,че ще оставят послушковци на Ердоган ,който само иска да използва организацията за свой цели без да се вслушва в съветите идващи от НАТО/САЩ/,не си познал.
21
0
 
1
 
! Отговори
Краварио преди 7 години
Само не ме питайте кой е организатора на преврата?! Не е демократично, моля ви се
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛуциферЗаради тази мания за величие Ердоган сам си подписа присъдата ! Голяма грешка направи ,че ортанизира атентата срещу руския посланик понеже не можа да намери сили да каже на Путин ,че руската намеса в Сирия не му харесва защото дава свобода на кюрдите ! Но Путин не пасе трева и разбра ,че Ердоган стои зад атентата ,веднага последва руски отговор ,39 убити в ресторант ,а убиецът от бившите руски републики ,бивш военен ! Ердоган печели все повече врагове !
19
6
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Очевидно Ердоган е болен психически! Болестта се нарича "мания за величие" От нея са боледували много владетели, като започнем от Цезар, Наполеон, Хитлер, Сталин (между впрочем Сталин е отровен), Брежнев, Путин и всички свършват по един и същи начин - или насилствена смърт или с презрение и омраза от потомството. Обикновено те съсипват и държавата си! В момента точно нова прави е Ердоган...
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-глупавия държавник на Турция от съществуването на Републиката ,бута главния стълб който държеше Турската държава -Добрите отношения със Запада.Офицерите пратени на тяхно място , след време НАТО ще ги изгони,там искат лоялни офицери.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до държавния служитель от турция Очаквай повишение в длъжност ! Разузнавачите и контролните органи по интернет ще докладват на Ердоган че от еди кой си компютър някой е защитавал режима на Ердоган ! Успя да се подмажеш и да издействаш повишение ! Абе баща ти и *** да не са били членове на БКП през комунизма ,а след това на ДПС ?! На тях си се метнал , където има келепир ,там си !
16
3
 
2
 
! Отговори
poncho kubadiski преди 7 години
Sega sheim naebat mamata na tia predateli.
15
0
 
3
 
! Отговори
Перде Кириз преди 7 години
Българите като искат да обидят някой в чужбина му викат че е чистач или мияч на чинии.Така е защото хората като чуят българин се сещат само за обслужващ персонал.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до държавния служител от турциянай-престижната ти работа може да е чистач в държавно религиозно училище !
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до онзи дето не бяга от турция Ердоган не преследва неграмотни като тебе ! Неговата цел са професори ,висши военни ,будни журналисти и т.н ! Ти с какво можеш да навредиш да режима в турция ,че да те преследват ! Мисля ,че се взимаш много на сериозно !
12
1
 
4
 
! Отговори
плъх преди 7 години
До Анонименсмешник ! Значи казваш не бягаш от турция защото не си виновен ! Ти си от онзи тип хора които чакат някой да им поднесе свободата на тепсия ! Защо ти да се жертваш когато има други които ще го сторят вместо теб ?!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Ердоган е като Путин,може и да прави добро на май повечето е злото което си правят на страните!Ако продължава така само за 2-5г.ще видим как най развиващата се икономика около нас и в Европа въобще ще загасне!Вследствие на което и приходите им ще намалеят драстично!А тогава да ви видя вас разбирачите как ще го коментирате?!По малко пари и по слаба икономика не правят една държава по силна!