Жена ми е ангел! Трагичната Коледа за едно българско семейство

Лъчо и Фани се готвели да посрещнат близначки, а всъщност...
9 яну 2017 10:30,
56
Жена ми е ангел! Трагичната Коледа за едно българско семейство
Снимка: архив Reuters

Коледните празници се оказват не светъл празник за едно българско семейство в Монреал, а в трагичен ден. Семейството трябвало да посрещне нови попълнения в дома си - чакали близначки.

Фани Влахова, която е била приета в Кралската болница "Виктория" за пет седмици заради високорискова бременност починала на 29 декември, след като родила дъщерите си Стефани и Елизабет в 36-тата седмица с планирано секцио.

"Бях до нея и акушерката каза: "Поздравления, имате две деца", спомня си съпругът на Фани – Лъчо. Веднага след това обаче съпругата му промълвила, че не се чувства добре.

"Така започна всичко", споделя Ангелов пред канадския "Global News".

Бързо го изкарали от стаята, а лекари започнали да спасяват 43-годишната жена. Минути по-късно един от лекарите отишъл при Лъчо и му обяснил, че според тях Фани страда от амниотична емболия - рядко състояние, при което част от околоплодната течност попада в кръвта на майката.

Така денят, който би трябвало да бъде запомнен като един от най-щастливите в живота на Лъчо, става една малка семейна трагедия. Той почва да се обвинява за всичко, което не е направил за жена си.

"Имаше два или три дни, в които дори не можех да мисля за близначките. Отивах в болницата механично, но всичко беше заради жена ми!"

Едноседмичните близначки, които са все още в неонатологията на болницата, са добре, но все още не могат да бъдат изписани, защото тежат под 2 кг всяка.

Лъчо, който е имигрирал в Канада от България преди 17 години, не обвинява екипа на болницата и казва, че те са направили най-доброто, на което са способни.

"Смъртта й се разследва от съдебен лекар", потвърди и Женевиев Гилбо, говорител на следствието.

Лъчо пък иска да знае какво се е случило, за да може да преживее смъртта на Фани: "Жена ми е ангел. Не мога да живея с това, без да знам причината за смъртта й".

Приятелите на Лъчо и Фани са направили кампания, която вече е надминала целта си от $500 - всъщност са събрани 5000 долара в последните 4 дни.

Приятели на Фани, която е работила като учителка, страдат от загубата й. Тя е била отдадена на работата си, усмихната и винаги подкрепяща останалите.

А Лъчо сега се стреми да се върне на работа, за да може да се грижи за 11-годишният си син и новородените си дъщери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 7 години
Спрете да наричате хората предатели! Предатели са тези, които принудиха тези хора да живеят на чужда земя!
40
0
 
0
 
! Отговори
?!?! преди 7 години
До въпросчеАбе, не ти трябва да знаеш! "Въпросчето" ти е красноречиво. Пий си ракийката и чукай на дърво да не ти случва - имаш осигуровки, имаш всичко, значи няма да имаш никакви проблеми. Живей си животеца, никой пари на никого не иска, на теб пък хептен. Ама ХОРАТА (повтарям: ХОРАТА!) дават! Будали, к'во да ги пра'иш. Хайде, със здраве! Жив и здрав бъди, но все пак не забравяй да почукваш у дръвцето от време на време (осигуровките си ги имай, богат ще те направят, само да не те стига!).
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47Тук хората *** от:1. Болести, свързани с липсата на средства за поддържане на живота2. От липса на условия за живот3. От липса на виждане за стойността на Хипократовата клетва у хора, които са я положили4. ...................Знаете ли колко са много?А знаете ли как се стига до доктор без МНООООООООООООООООООго пари в чужбина?Тогава що бягате в чужбина, а не ставате доктори ТУК?Да питам аз!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47Амиииии... чета статистикатаА това, че всеки си е наследник на гена - вярно е.Ни и това, че гледам как много народ мре от "помощ" в чужбина - и това е вярно.Няма да Ви каня да дойдете тук. Всеки според нагласите си. Дано сте живи и здрави по ген. Иначее - каквото Господ е дал. Май тук оцеляват повече...
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
46, имаме една от най-ниската средна продължителност на живота сред страните в Европа, здравеопазването ни не ми го хвали, явно не си се сблъсквал с него!
36
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Минали години среднта продължителност на живота е била 30-40 години. Жените са умирали от женски болести, мижете - от войни.Сега е 70 години, благодарение на "лошото" здравеопазване.Затова биете медиците - защото искате да умрете поради липса на лекарска помощ!Да ви кажа ли - бийте ги и утре ще хидите да се молите на врачките да ви сготвят "биле"Българи, не се оставяйте да бъдете циганьосани! Борете се за това, което заслужавате!Държавата, това сме ние - т.е. който каквото си е заслужил!
35
0
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Сбогом Фани!Ти беше една достойна бургазлийка и приятелка. Почивай в мир.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да я прости! Това заболяване може да се получи при всеки, без значение от възрастта.А относно коментарите за предателството, и аз бях голям родолюбец докато детето ми не се разболя и няма да ви казвам през какви ужаси минахме в една софийска болница, добре че имах възможност и веднага заминахме в чужбина да се лекуваме. В Бг здравеопазването е отвратително!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До въпросчеАко не се досесташ, питай майка си. Никой не те кара за нищо, ако не искаш, недей. Недей така, такива коментари не помагат на никой.
32
10
 
0
 
! Отговори
въпросче преди 7 години
За какво се събират парите ? За 17 години още не е здравноосигурен и дължи фактури в болницата?Нямал е $$$ за застраховка живот ? Децата се нуждаят от спешна операция ?
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39Много приятели и роднини от България, колеги на Лъчко от Англия, Франция и Канада. И много, много непознати. Даже майки с близнаци.Човещина! Така трябва да си помагат хората. Мъката си остава при таткото и децата (да са живи и здрави).
30
0
 
5
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Лекарите са били подготвени за секцио , поради възраста на родилката . Друг е въпросът ,че в България го правят на повечето родилки заради парите които точат от Касата . Като цяло се прилага в случайте когато има риск за родилката или детето ....ама.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До момента са събрани близо $25,000 в подкрепа на семейството. Благодаря на всички българи в Канада!
28
4
 
30
 
! Отговори
щщд преди 7 години
А нещо хубаво няма ли да напишете?! Съседите,младо семейство имат две малки куклички,преди няма месец направиха две години. А три месеца по-рано им се роди братче. Те са българи,грижат се всеотдайно за децата си и за мен са светъл пример,как в България има и надежда.Пишете за такива хора,снимайте ги,покажете че живеят все още тук...!
27
0
 
27
 
! Отговори
Qino преди 7 години
Да почива в мир жената!И много сили на бащата да отгледа децата си! Да са живи и здрави!На погребението в църквата Иван Рилски вчера бяха над 250 човека, приятели, познати и колеги да поднесат съболезнованията си на семейството.Господ на не дава никому такава мъка! Лъче, КУРАЖ, прочтелю!
26
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алчните за кръв журналисти преравят постоянно нета за да разпространяват новини за хорските трагедии. През акъла не им минава какво причиняват на на клетите пострадали хорица и на читателите, търсещи поне някакава надежда в тоя мизерен свят! Едно е да публикувате зов за помощ, но постояно да ни заливате с "новини" за смърт и страдание по света и унас е направо цинично. Спрете се малко и имайте капка смирение!
25
0
 
41
 
! Отговори
Пича преди 7 години
Да почива в мир жената, и съболезнования на бащата.
24
0
 
50
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 7 години
И ако на това казвате малка трагедия...
23
0
 
35
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 7 години
Нека почива в мир жената. Хора, защо под такива статии се дърпате като кучета относно кой прав и кой крив ? Много е грозно, наистина.
22
14
 
9
 
! Отговори
хнап преди 7 години
канада - оперативно раждане?! нямат опит. това да не е бълграия, всяко второ раждане тук е такова, секциото за нищо го нямат, такава тежка операция. и много ясно, е въпрос на живот и смърт, ако не си плащаш.