Тръмп: Путин не е трябвало да хаква, не ще го прави повече

Обама допринесе за появата на ИДИЛ, Русия ще помогне да я унищожим!
Обновена: 11 яну 2017 21:45 | 11 яну 2017 21:32, Анисия Иванова
208
Тръмп: Путин не е трябвало да хаква, не ще го прави повече
Снимка: БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще бъде от полза, ако се разбира с руския си колега Владимир Путин, но добави, че не смята, че двамата могат да бъдат съюзници, предаде AFP.

"Ако Путин ме харесва, смятам, че това е актив, а не пасив, защото в момента отношенията ни с Русия са ужасни“, заяви Тръмп на първата си пресконференция в нюйоркската си централа на Пето авеню, Тръмп тауър.

"Не знам дали ще се разбера с Владимир Путин. Надявам се, че да. Но има и шанс да не се разберем“, добави той. Тръмп заяви още, че твърденията, че той е свързан с Русия, са били изфабрикувани от негови противници, предадоха световните агенции.

"Обама допринесе за появата на ИДИЛ, Русия ще помогне да я унищожим", заяви той.

По думите му ако от американски разузнавателни агенции са изтекли "недоказани съобщения" за негови връзки с Русия, това би било "огромно петно" върху тях. Тези твърдения не трябваше да бъдат публикувани, подчерта той.

Тази сутрин в поредица от туитове Тръмп заяви, че начинът, по който са се отнесли с него, е достоен за "нацистка Германия". На въпрос по този повод на пресконференцията той заяви: "Това е нещо, което нацистка Германия би направила и е правела. Намирам за скандално, че тази невярна и погрешна информация, която никога не се е случвало, е станала публично достояние."

Тръмп благодари на американските медии, които са изразили скептицизъм за опозиционния доклад за отношенията му с Русия, който бе публикуван на сайта Бъзфийд, отбелязва ДПА. Той отбеляза, че Бъзфийд "ще си понесе последствията" за публикуването на информациите за Тръмп и Русия.

В същото време Тръмп призна, че Русия е извършила хакерски атаки срещу Демократическата партия в Съединените щати, чийто кандидат Хилари Клинтън бе негов основен съперник на президентските избори.

"Хакерски атаки срещу САЩ извършват всички, включително Русия и Китай", заяви той.  "Путин не е трябвало да хаква и не смятам, че ще го прави повече. Русия ще уважава САЩ повече, след като стана президент", каза Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Тръмп каза още, че е разпоредил на американското разузнаване да подготви не по-късно от 90 дни разширен доклад за хакерските атаки срещу САЩ и за мерките за противодействие. Докладът ще се концентрира върху мерките за защита от кибер атаки.

В отношенията с Русия "няма копче за рестартиране. Или ще се спогаждаме, или няма. Надявам се, че ще се разбираме, може и да не стане, възможно е, но Русия, Китай, Япония, Мексико, всички страни ще ни уважават много повече, отколкото при предишната администрация", заяви Тръмп.

Мексико ще плати построяването на стена по границата със САЩ, каза още Тръмп. По време на предизборната кампания той обеща такава мярка с цел спиране на нелегалната имиграция.

Доналд Тръмп, който встъпва в длъжност на 20 януари, обеща, че ще бъде "най-големият създател на нови работни места, създаден някога от Бог", пише БТА.

Той приветства плановете на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) да прибави 2000 нови работни места в Мичиган и Охайо и отбеляза, че Фиат (Fiat) няма да строи завод за 1,6 милиарда долара в Мексико, а вместо това ще инвестира в съществуващо предприятие в Мичиган и ще прибави 700 нови позиции.

Тръмп посочи, че ще последват нови съобщения за съдаване на работни места. "Надявам се, че Дженерал мотърс (General Motors) ще последва" този пример, допълни той.

Новоизбраният президент прибави, че иска да върне в Съединените щати прехвърлените в чужбина дейности на фарцевтичния сектор.

На пресконференцията си Тръмп увери, че вече е отстъпил контрола над своите предприятия на двамата си синове Ерик и Доналд Тръмп за периода на мандата му, обещавайки, че така ще бъдат избегнати конфликти на интереси с президентските му функции. Дъщеря му Иванка също ще скъса връзките с икономическата империя Тръмп, уточни той.

Пред журналистите Тръмп посочи купчина документи на масата и каза, че е подписал прехвърлянето на целия контрол на синовете си, отбелязва ДПА.

Новоизбраният президент съобщи, че този уикенд е отхвърлил предложение за 2 милиарда долара за проект в Дубай.
Адвокат на компанията Тръмп организейшън (Trump Organization), пожелал анонимност, заяви че бизнесът на Тръмп ще продължи в Съединените щати, макар и не в чужбина, докато е президент, и че той ще отстъпи контрола над компанията.

Тръмп ще постави бизнес активите си в доверителен фонд и ще направи стъпки да се изолира от компанията си, каза адвокатът пред журналисти преди пресконференцията.

Това, изглежда, противоречи с предишно обещание на Тръмп, който увери в Туитър миналия месец, че няма да прави нови сделки, докато изпълнява президентската длъжност, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
13
 
! Отговори
инфо преди 7 години
Хаха, Путин хаквал, вярно ли е, той голям спец бил, не знаех!:)))
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скитник ама долара пада спрямо рублата а се качва спрямо левчето хак да вие
67
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издуханата дядка ще му фалира бизнеса има един лаф лакомо дьупе крьв кьенза стой си в небостьргача Трьмп и си глей бизнеса кьде се вреш !
66
6
 
5
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
А колко е долара, " зелената тоалетна хартия де" към 1.85 за долар ?! Личи си че САЩ отиват в " миналото" 😊😊😊😊
65
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия Китай вперед размажете му прическата на тоа бизнесмен ПОЛИТИКАТА И БИЗНЕСА са две много различни неща и дядо Трьм скоро ше го усети
64
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доминиращото положение на САЩ отива в миналото.
63
0
 
6
 
! Отговори
Толкова преди 7 години
са трезво мислещи че вечезамръзват от трезво мислене.А пък щом БСП била гласувалаза санкции това си е нейн проблем.
62
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са принудени да се съобразяват с интересите на Русия.
61
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Русия е държава,която вече Е игнорирана. И то от всички трезво мислещи държави.
60
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не е никой да бере нищо.Русия е Регионална сила в източния блок.САЩ е световна свръх сила и ще бъде.Другото са ви ваши бесепарски мечти.
59
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световните дела се решаватна небето. Не се залъгвайтече има случайности. Путине предопределен да владеесвета -- не случайно името муе Владимир Владимирович.Зад него стоят и го направляватбожествени сили.Това го разбира и Тръмп.Той е умен човек.
58
1
 
2
 
! Отговори
Михаил преди 7 години
До НадяТи и твоето семейство нас нормалните хора изобщо не ни интересува за кого ще гласувате
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин има на свое разпореждане30-тина олигарси.Тръмп просто еследващият олигарх с не същия, но подобен команден интерфейс, който навсичкото отгоре е извикал и другиолигарси в правителството си.След като се знае с какво се занимаваНСА да казва на Путин че не трябвало повече да хакват е направо смешно.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп няма тесни връзки с Русия, тези митове бяха родени от Обонго и компания, за да го унищожат на изборите за да спечели Хилъри. Това се случи само защото Тръмп прояви здрав разум и подкрепя комуникацията с Русия, както и затоплянето на отношенията. Дори някои от вашингтонските *** го разбраха, макар, че някои се самозалъгват, че щял да поеме щафетата и да довърши Русия. Груба грешка разбира се, защото Тръмп току що прегази американските служби, за да постигне това затопляне.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналде, Доналдееее, предполагам напълно ти е ясно, че руснаците вече отдавна са научили и анализирали всичко за теб и поведението ти до най-малка подробност, направили са ти психологически и всякакви профили, изработили са стратегиии за всяка твоя възможна стъпка с поне 50 хода напред. Доналде, Доналде, ти не си Путин, ти с нищо не можеш да изненадаш руснаците. Гледай там си оправяй Америката доколкото можеш, че нещата там изобщо не се развиват на добре.
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не знам дали ще се разбера с Владимир Путин. Надявам се, че да. Но има и шанс да не се разберем, добави той."Ще се разберат. И двамата показаха, че са отворени за диалог, което е най-важната стъпка за започване на преговори. Това не беше възможно по времето на кенийския ***, който издигна стена пред Русия, започна медийна антикампания, военни провокации срещу Русия и започна да поставя условия Путин да направел това и онова за да започнели да си говорят... детински изпълнения в общи линии.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не зависи от Тръмп.Тръмп е като клон със зрели плодовеот дърво в съседен двор новисящ над двора на Путини той има законното правода обере плодовете.
52
0
 
1
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
До АнонименIzli6no e da ti se obiasni ti si s primitivno razbirane na elementarni ne6ta,jivei si v tvoia bezmislen sviat taka ti e dobre
51
0
 
5
 
! Отговори
Тръм към CNN преди 7 години
"You are fake news"A само да знеше за тоя бг сайт!:):)
50
0
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
До АнонименPravilno si razbral ot tam tragva vsi4ko I ako ne si jivial v pravova darjava to az Sam I vijdam kade e na4aloto na vsi4ko ot tam I ot obrazovanieto tragva uspeha na modernite ob6testva