Тръмп: Русия никога не се е опитвала да ми влияе

Милиардерът разкритикува разузнавателните служби
11 яну 2017 16:50, Елка Василева
56
Тръмп: Русия никога не се е опитвала да ми влияе
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че Русия никога не се е опитвала да му оказва влияние, и обвини разузнавателните служби за разпространените от медиите съобщения, че Москва е събрала компрометираща информация за него, предадоха Ройтерс и ДПА.

В поредица от коментари в Туитър, направени часове преди да даде първата си пресконференция от почти шест месеца, Тръмп отправи остри критики срещу разузнавателните служби заради съобщенията за събрани от Русия компромати срещу него.

"Разузнавателните служби никога не биваше да позволяват "изтичането" на тези фалшиви новини в публичното пространство", каза той.

"Последен изстрел срещу мен. В нацистка Германия ли живеем", заяви Тръмп.

Още по темата

Милиардерът, който след девет дни трябва да влезе в Белия дом, и определеният от него за началник на канцеларията му Райнс Прибъс окачествиха като "фалшива новина" съобщението на Си Ен Ен, че класифицираните документи, представени на новоизбрания американски президент на разузнавателен брифинг миналата седмица, са включвали твърдения за компрометираща информация срещу него, събрана от руски агенти.

"Русия никога не се е опитвала да ми оказва влияние. НЯМАМ НИщО ОБщО С РУСИЯ - НИТО СДЕЛКИ, НИТО ЗАЕМИ, НИТО НИщО", заяви Тръмп в Туитър.

Той посочи опровержението на Кремъл по въпроса, като написа: "Русия току-що каза, че непотвърдената информация, за която са платили политически противници, е "ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА, ПЪЛНА НЕЛЕПОСТ". Много нечестно!"

Още преди разпространяването на информацията Русия вероятно щеше да заеме централно място в пресконференцията на Тръмп, планирана за по-късно днес. На нея сигурно ще му бъдат зададени въпроси за стремежа му за затопляне на отношенията с Русия, след като разузнавателните служби в САЩ стигнаха до заключението, че Москва е прибягнала до хакерски действия с цел да повлияе върху изборите в негова полза.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: РусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
da ama nikoi ne govori za dupkata na sorods kadeto go takovat negarchetata
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е обещал на своитеизбиратели почистване наВашингтонското блато.Това включва всичко --проста истина но непробиваемаза "европейски" зомбита.
32
3
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Да, ама новината тук пропуска най-голямото шоу! В момента се предава на живо пресконференцията на Доналд Тръмп. На нея той говори такива смразяващи кръвта неща, че Путин трябва да има не нерви, не железни струни, а не знам какво!След като вече се обгради от войнствено настроени генерали (гледащи лошо на Русия), сега Тръмп заяви: "Аз нямам проблем ако Путин ме харесва! Ако ме харесва, това е плюс за мен!" Забележете: Измъква се като хлъзгав ***, отрича да е казвал неща които сме ги видяли...
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не е влиялана избирателите наТръмп. А Тръмп самси определя отношениетокъм Русия защотоможе да мисли самостоятелно.Не е малко дете да госъветват някакви недорасляциот 17 тайни служби.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Милите русначета не могат да разберат, че Тръмп не е вожд, като Путин. В цивилизования свят има разделение на властите. Ако кривне Тръмп и предаде съюзниците си веднага следва импийчмънт и съд. ""Къде е тогава разделението на властите?Какви са тези съюзници? Политикитеще определя Тръмп защото е получил за това мандат.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп отсега прави вашингтонските клоуни криви, пък и разбива опорките, дето ги пускат по световните медии. Ще остави ибри.кчийските медии и атлантическите *** без хляб.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европеец = изтривалка предтоалетна.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама ще се опита-а.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"". Скоро очаквайте руски МАЙДАН на червения площад. "Няма да очакваме защото няма как да стане.По-скоро ще чакаме отделянето на Тексас, Калифорния, Аляска, Орегон и т.н.
25
1
 
13
 
! Отговори
без майтап преди 7 години
Между другото, разследванията срещу "намесата" на Москва в изборите в САЩ се провеждат не от американските служби като ЦРУ, ФБР и т.н. Провеждат се от небезизвестната у нас "независима" фирма "Краун ейджънтс". Която не свърши никаква работа срещу корупцията в България и гушна 80 милиона паунда печалба. Шефът на ФБР заяви, че ФБР не е било допуснато до сървърите на Демократите. Допусната била една частна фирма. А именно "Краун ейджънтс".
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха! Секретните службиму забраняват да харесва нещокоето е хубаво и иска да общувас него защото сърцето го влеченатам.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми така е тая работа: Путин сложи президент на краварите - какъвто му изнасяше и сега краварите стават колония на велика Русия.Точка по въпроса!
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби Същите Ястреби сега са в Кабинета на Доналд (((
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен бай Доналд така си действа- усмихва се хвалите е те Изяжда с парцалите да му мисли Вовата свършва денгите Резервния Фонд СВЪРШИ
20
16
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Русия, която има икономика колкото Испания не може да се сравнява с НАТО. Всички кремълски надежди за оцеляване са насочени към Тръмп, който обаче е силно зависим от конгреса и сената на САЩ (който се владее от републиканските ястреби и фенове на Рейгън ;) ) Скоро очаквайте руски МАЙДАН на червения площад.
19
20
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Милите русначета не могат да разберат, че Тръмп не е вожд, като Путин. В цивилизования свят има разделение на властите. Ако кривне Тръмп и предаде съюзниците си веднага следва импийчмънт и съд. Да ви напомня, че в момента вашият любимец Маккейн пише нова порция санкции срещу Русия ;)
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Перко от Туитър ли ще управлява?
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На американците не може да се вярва за нищо! Нито за химическите оръжия на Саддам, нито за кацането им на Луната, нито за 09.11. Нито за хакерските атаки на руснаците.
16
16
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Ще бъде забавно, когато след половин година всички русофили, които се радват на Тръмп го обявят за враг на Русия. Горби и Рейгън също се разбираха и прегръщаха. После знаем какво стана ;)
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След седмица лаенето на соросоиддите ще премине в квичене! Като ги стисне за топките Тръмп.