В САЩ разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва

Руски издания: Белият дом му предложи да избира между Русия и САЩ
19 яну 2017 09:44, Елка Василева
80
В САЩ разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва
Снимка: архив, Reuters

Според американски медии разузнавателните служби в САЩ разследват дали новоизбраният президент Доналд Тръмп е получавал пари от Русия, пише "Известия", като се позовава на сайта McClatchyDC.

В разследването участват ФБР, ЦРУ, Агенцията за национална сигурност, министерството на правосъдието, мрежата за разследване на финансови престъпления към финансовото министерство и агенти от офиса на директора на националното разузнаване. Структурите проучват дали Русия се е опитвала да влияе на изборите в САЩ и дали Кремъл не е предоставял тайно финансова подкрепа на Тръмп.

Разследването е започнало, още преди сайтът BuzzFeed да публикува анонимното досие, според което "руски агенти" разполагали с компромат срещу Тръмп, по-специално за финансиране на републиканеца от Москва.

Американците проверяват и пенсиите, изплащани на хора от Русия, живеещи в Щатите. Според ведомства от САЩ парите може да са отишли у хакери или в щаба на Тръмп, отбелязва "Взгляд".

Още по темата

Сенаторът от САЩ Джон Маккейн заяви пред "Фокс нюз", че е препоръчал на Тръмп да не смекчава санкциите срещу Русия, информира руското онлайн издание "Лайф".

"Не може да насърчаваме лошо поведение, ще се наложи да се върнем към принципа на Роналд Рейгън - "Мир чрез сила". Стани по-силен, после виж как стоят нещата (с ръководството на Русия, бел. "Лайф"). За нас това е единственият начин да постигнем желаното", каза Маккейн.

Председател на сенатската комисия за въоръжените сили, той е прочут с антируски изявления; по-специално, че борбата с Русия трябва да продължи, независимо каква позиция ще заеме по въпроса новият американски лидер, напомня "Лайф".

Според Маккейн "народите в балтийските страни, Украйна и Грузия са застрашени от военна акция" от страна на Москва, допълва "Завтра".

По-рано Доналд Тръмп допусна възможността САЩ частично да отменят санкциите срещу Русия и обвърза това със съкращаване на руския ядрен потенциал от Москва, припомня електронният вестник.

На последната си пресконференция като президент на САЩ Барак Обама отправи вчера сигнал, че не одобрява изявленията на Тръмп, според които санкционната политика срещу Русия може да бъде преразгледана, ако Вашингтон и Москва стигнат до ефективно взаимодействие по други направления, изтъква "Росийская газета".

Екипът на Тръмп се кани да разработи план за бъдещата политика към Русия. Не се изключва налагане на допълнителни санкции, ако новото правителство в Белия дом съзре нарушения от страна на Москва. Това каза Ники Хейли, номинирана от избрания президент Доналд Тръмп за постоянен представител на САЩ в ООН, пише "Аргументи и факти".

Според Хейли Русия демонстрира силата си и не заслужава доверие. "Трябва първо да видим какво може да получим от тях, преди да им дадем каквото и да било", заяви тя.

Действията на Русия в Сирия по думите й са "чудовищни престъпления". Хейли обаче призна, че Вашингтон има нужда от помощта на Москва в решаването на международни проблеми, по-специално в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава", добавя вестникът.

Белият дом предложи на Тръмп да избира между Русия и САЩ, пише "Политексперт" в коментар за последния редовен брифинг на говорителя на Белия дом Джош Ърнест.

Ърнест обърна внимание, че по въпроса за предполагаемите руски хакерски атаки срещу изборите в САЩ позициите са ясно разделени. От едната страна е разузнаването на САЩ, а също така демократите и републиканците в Конгреса. По думите му те са "разтревожени от методите, чрез които руснаците искат да поставят под въпрос демокрацията у нас", пише "Взгляд". "От другата страна са Уикилийкс и руснаците. И новото правителство ще трябва да заеме позиция", каза говорителят на Белия дом, цитиран в статията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: сащРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХахоНякои ги гони параноята! Тръмп като противник на оръжейните "корпораций", ще бъде убит, като "всичи" бивши президенти, които са посягали на "тяхните" интереси!Ех, каква неграмотност!
54
5
 
6
 
! Отговори
ТЪПЧЕВ преди 7 години
ДАНО ПАРИТЕ ОТ НАШИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТРАЛИ СА ОТИШЛИ ЗА ИЗБОРА НА ТРЪМП,ПОНЕ НЕЩО ДОБРО ДА Е ИЗВЪРШЕНО ОТ ТЕЗИ ВИСОКИ ЦЕНИ.
53
4
 
4
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
ТРУДНО СЕ ПРИЖИВЯВА ЗАГУБАТА,НЕ МУ ЗАВИЖДАМ НА ТРЪМП,ДАНО НЕ СИ Е КУПИЛ НИЩО, ОТ КОГАТО Е БИЛ В РУСИЯ,МОЖЕ И ДА МУ ИЗМИСЛЯТ НЕЩО,МАЛКО ПРИЛИЧА НА НАШАТА РАБОТА С ЦЕЦКА,ТЯ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ И ТОЛКОЗ.
52
5
 
3
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Някои ги гони параноята! Тръмп като противник на оръжейните корпораций, ще бъде убит, като всичи бивши президенти, които са посягали на тяхните интереси!
51
5
 
6
 
! Отговори
И после? преди 7 години
като разследването нищо не открие, сигурно пак ще обвинят Путин че начело на екип руски хакери е покрил следите, нали!?
50
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
Още малко, и...край с партенките на CNN и другите либерални медии в САЩ. Ще видите как конгломерат, като CNN, изчезва яко дим! То толова лъжци и наглеци във всички ВОДЕЩИ US-медии има, че....наистина трябва саморазправа с тях!
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички русофили разправят че Тръмп е богат, но това може да не е съвсем така. Като се има предвид колко пъти до сега е бил пред фалит и се вземе под внимание факта че не е представил никакъв документ показващ реалното му финансово положение , не изключено да има огромни дългове и затова да се е навил на някаква отчаяна игра с Путин.
48
10
 
5
 
! Отговори
хехе преди 7 години
рaшки това не ви е рускaтa свинщинa! До вчера пиехте бира с найлонови торбички! Къде сте тръгнали да коментирате цивилизации на светлинни години от вашия БAРKОЧ!!
47
1
 
2
 
! Отговори
Ивана преди 7 години
Жива да не бях....!
46
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега стана ясно защо руснаците защитатават толкова отявлено Трумпета. Дали са бая пари хората и не искат да ги загубят както стана с френската русофилка.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A INACHE E DOSTA SMESHNO DALI NE POLUCHAVAL PARI ZA IZBORITE CHOVEK S 5000MILiarda$ bogatsvo chaka pari ot rusia smeshno nali
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA RASLEDVAT SOROS DALI NE GO RAKOVODI JAKOB ROTSCHILD DALI SHE POSMEAT A......AZ I NA TRAMP NE VIARVAM
43
5
 
20
 
! Отговори
ПАтриот славян преди 7 години
От утре тези агенции ще бъдат закрити. Тръмп ще прати служителите им да мият чинии и да разнасят чинии. По-добре да заложи на сътрудничество с руските служби за сигурност, от тези кравари файда нема. Хахаха, Путин как успя да ги изиграе и да ги накара да изберат неговия троянски кон за президент. Няма да се учудя ако до края на първия мандат на Тръмп, Аляска не стане пак част от Русия.
42
2
 
19
 
! Отговори
Reuters:) преди 7 години
ЦРУ - САЩ ДА разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва - хрупайки ПЕЧЕНКИТЕ на ШО.РОШНуланд и мъжлето и се грижат купичката да е пълна .Докога ще стигне търпението на новия президент ? всеки нормален след встъпванена на дръжност е длъжен да разчисти къщичката оссрана от Обонго.
41
2
 
25
 
! Отговори
кирпич преди 7 години
Лично Джон Маккейн е поръчал на Кристофър Стийл да скалъпи компромата срещу Доналд Тръмп. Джон Маккейн не е руски агент. Джон Маккейн е приятел на шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади и е враг на Доналд Тръмп. Което означава, че Джон Маккейн е агент на ИДИЛ!
40
1
 
25
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Виетнамците не трябваше да освобождават от затвора Джон Маккейн. Трябваше да изгние там! А не да другарува с Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013).
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, в САЩ само тайни служби и следователи останаха, да се разследват един друг.Крадци и полицай-убийци, друго не остана. Никой не работи, а всеки иска да плюска.30% са двойно по тежки от нормалните хора. Дори Доне Трумпски няма да им помогне.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е бизнесмен. Добрият бизнесмен има ли възможност да вземе пари ги взима. Парите не миришат.
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудех се, след като Тръмп прехвърли бизнеса си и се отказа от заплатата си от какво ще се изхранва. Сега разбрах.
36
1
 
16
 
! Отговори
Средновековие преди 7 години
А в средновековието са водили също такива полезни разследвания:Колко ангели има на върха на една игла.Що наистина не се заемат да правят "Америка Great Again" а си губят времето с простотии?