7-годишният Жакшалък – без дом, без семейство, с едничката вяра

Детето е загубило всичко при самолетната катастрофа в Киргизстан
Обновена: 20 яну 2017 09:22 | 20 яну 2017 09:14, Петя Славова
13
7-годишният Жакшалък – без дом, без семейство, с едничката вяра
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тежката съдба на 7-годишно дете, останало сираче след трагедията в Киргизстан, при която товарен самолет се разби в жилищен квартал, трогна мнозина. Момчето пострадало съвсем леко, но ужасът от случилото се е оставил траен отпечатък в съзнанието му.

Още по темата

Първото нещо, което вижда седемгодишният Жакшалък след самолетната катастрофа са руините от къщата му. Той е леко ранен и без дрехи, а съседите му го обличат и го изпращат с линейка в местна болница, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според медиците той е бил в шок, с няколко травми и мозъчно сътресение. Въпреки това се усмихва и смело разказва за любимите си приказки.

Споделя, че иска да стане войник и да защитава родината си. И макар шокът да е голям, момчето помни всичко случило се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Discovery, Самата "новина" е едно мрънкане и нищо друго.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е новина, още по-малко световна новина. Това е лична драма. Ако може да се свърши нещо за детето казвайте, ако пък не, е излишно да публикувате такива статии заради едните "лайкове". Позитивните статии биха ви донесли повече импресии.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taка става, като давате на анадолци да управляват самолети... сякаш с ТИР-овете не убиват достатъчно много.
6
0
 
6
 
! Отговори
Сашев преди 7 години
До Ал.Доклкото разбрах от материала обаче, момченцето има дядо при който ще живее. Мисля си аз, че ще е най-добре при него да бъде, защото все пак е семейство. Но поздравления за самоотвержеността. Говорейки за това, има доста деца в нашите домове за сираци, които също биха се зарадвали много на човешка толина и семейство.
5
3
 
14
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До Анонимен Ако ми разрешат /представям си каква бюрократична машина трябва да се пробие/, бих взел това дете да го отгледаме до пълнолетие, без да искам нещо от държавата - просто, като приемно семейство, с обич и грижа!Дали тяхното законодателство разрешава подобен казус? Питам напълно сериозно! Не зная имаме ли посолство на Киргизстан у нас?
4
1
 
16
 
! Отговори
до анонимната преди 7 години
човешката съдба е човешка съдба, независимо дали твоята, моята, на този малчуган, на някой бушмен в Африка, на американец, руснак... всички сме хора. Сега - никой не кара насила да чете подобни новини. Колкото до това дали има поука, аз виждам поне една фундаментална, но избор на всеки е от какво и какви поуки да си вади! хайде със здраве и понеже разбрахме, че и Вие си имате драми - успех, дано драмите Ви завършат с хепиенд, за да си върнете нормалното човешко отношение!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще стане много здрав и силен човек, имам на предвид душевно силен - съдя по себе си
2
3
 
27
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
До 1:Новината се намира в секция "Свят", не в секция "България"... какъв ти е проблема??? Ааа да щото си от България и ти е вродено да си мрънкаш ей така за норматив
1
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и? В смисъл може ли да му помогнем по някакъв начин? Или може ли да изкараме някаква поука от тази изстория? Ако не, защо публикувате тези жалейки? Да не смятате, че всеки един няма достатъчно драми в живота? Бих разбрала, ако детето беше в България, че да ни засяга.