За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев

Медиите в различни държави пишат за новия български президент
22 яну 2017 22:30,
89
За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев
Снимка: "Булфото"

Медиите по света отразиха встъпването в длъжност на новия български президент Румен Радев.

"Румен Радев стана петият президент на България в неделя и обеща да възстанови обществото, базирано на закона и почтеността", предава турската Anadolu Agency, цитирана от "Фокус.

Радев заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с партньорите на България, включително Европейският съюз, и че ще се „застъпва за правата и достойнството на своя народ", допълва изданието.

Македонската информационна агенция Independent пише, че Радев е встъпил в длъжност в неделя по време на церемония в катедралата "Свети Александър Невски" в София.

"В своето слово бившият генерал, който беше подкрепен от Социалистическата партия в страната, заяви, че ще работи за единно общество и демокрация и че той ще бъде президент на всички българи, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност", пише агенцията.

И китайската агенция Xinhua отбелязва встъпването в длъжност на Румен Радев.

"Аз ще бъде президент на диалога и помирението, сътрудничеството и баланса", цитира изданието новият български държавен глава.

Украинската агенция Укринформ пише, че Румен Радев е призовал гражданите и политиците към създаване на справедливо общество.

"Ние изгубихме енергия и време, но неотклонно се движехме в една посока, за да станем част от обединена Европа. Ние заедно трябва да изграждаме ново, по-справедливо общество, което се основава на законовите норми и морала, на принципите на свободата и справедливостта, общество, което не е заложник на миналото, а е творец на бъдещето", е цитиран да казва Радев.

Руската агенция ТАСС също отразява влизането на Румен Радев в президентската институция.

"Всички заедно трябва на основата на закона и морала, свободата и духовността да изградим справедливо общество. Общество, което няма да бъде заложник на миналото, а ще се стреми към бъдещето, ние трябва да направим това заради своите деца. Най-важното за всички нас е да осъзнаем своята сила, да повярваме в себе си и да вървим напред“, заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ясно що за президент ще е но поне е мъжкар а не женамъж
71
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО преди 7 години
БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГОРДИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС И НАТО всички други са нещастни човекомравки продукт на съветскоболшевишката пропаганда
70
4
 
4
 
! Отговори
бг преди 7 години
Българският народ не иска да бъде част от Турция (НАТО-ОТАН). 81 е мюсли животно,подкрепяно от ЦРУ и еврейските НПО-та.
69
4
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "ГОГО": Няма вечни съюзници, има вечни интереси. България ще бъде член на ЕС и НАТО докато българският народ иска това. Ние не дължим нищо на никого.
68
8
 
3
 
! Отговори
Упс преди 7 години
До до 68Внесли сме в ЕС 800 мил. лв а сме получили 4 500 мил. лв за 2015 - бърза справка. Най-големият нетен бенефициент сравнено с БВП за 2015.
67
10
 
10
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Ние сме член на ЕС иНАТО.Това никой не бива да поставя под въпрос,иначе тежко му.Престанете със нелепи мечти за Евразия и темподобни щуротии!Ние сме партньори на Германия,Франция,Италия...,това неможе да се поставя под въпрос!Нека имаме добри отношения с Русия,Беларус и Казахстан,но да не забравяме,че преди взичко сме член на ЕС!
66
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 52Което ще рече, че симпатизантите на Русия са много повече от симпатизантите на САЩ, ИД и бежанцитея има, я няма 10% проруска сгaн. Дори ленинградските *** по форумите са повече от местните ушaнки.
65
3
 
8
 
! Отговори
НАС преди 7 години
ДО 61 МОЖЕ БИ ИСКАШ ДИКТАТУРА?! ЩОМ НАРИЧАШ НАРОДА ,,ТЪЛПА ,'' ?!
64
28
 
13
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Клепарестият пилот и шефката му сега бързат със служебното правителство, понеже има излишък, а не се знае дали Кратуната нема да се върне на бел конь.
63
6
 
9
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
Нинова?
62
11
 
25
 
! Отговори
Далай Лама преди 7 години
Сърцето ми е в Москва,сина в САЩ ,а хляба в Радев.
61
16
 
34
 
! Отговори
до 68 преди 7 години
Кратка справка показва,че за 2015г. България е внесла почти 400 000 000 евро!!!Дай сега да видим какво сме получили за тази година!Хайде,дай отговор гербаджийче!
60
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора още не разбират, че гласа за радев изобщо не значи глас за бсп. Радев беше избран, защото кандидатурата на цачева беше абсолютна груба подигравка с народа. Най вероятно съвсем умишлена от страна на мутрата.А пък ако някой си мисли, че човек учил на запад ще играе по свирката на путин, то просто се е излъгал.
59
49
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
66 вървите на Изток към клозета. С големи крачки. Закрихте президентството. Сложихте там един шапкар и до там. И не ви е останало никакво време за корекция. Сътворихте си фекален свят, българи не можахте да бъдете, защото ще станете генетично увредени руснаци. Наздраве с кана глогов концентрат.
58
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук, ами да беше сравнил колко внасяме и колко получаваме. Или ти си учил математика в Максва по партийна линия.
57
11
 
33
 
! Отговори
Тук преди 7 години
някои пак политиканстват на кръчмарско ниво!Да ни били спрели помощите и субсидиите от Европа...Ми вижте първо каква вноска плащаме на ЕС и тогава говорете какво получаваме!
56
10
 
45
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Супер Най-сетне го сменихме Буратинчо :) . Сега тук може да си злобеете колкото искате . Важното е че вървим напред . а и да не забравя #ОставатВиОще3Дни
55
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това войниче няма право да гледа "настрани", не са ли го научили?
54
15
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
принцът на монако дошъл интересно тая *** журналистика само него дава тои трябва бая пари да им е дал то по времето на боико нее имало такова нещо къде ще живее какво ще яде срамни журнали това се нарича не журналистика а просяци и били обективни дрън дрън
53
41
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да има уважение към някого, който е чуждопоклоник и то спрямо нация, която пие антифризи, чистители за вани, глогови отвари, в която на месец 70 000 умират от алкохолизъм и в която има СПИН епидемия по-жестока от тази в Африка. Не може някой претендиращ за нормален да уважава нация, която е деградирала до степен да не може да поддържа елементарен жизнен стандарт и социална интеграция. Всеки, който харесва подобен клозет е просто материал за клозет. Нищо друго.