Превозвачи се заканват: Без гръцки стоки при блокада!

Превозвачите ни още не са получили миналогодишните обезщетения
Обновена: 23 яну 2017 10:01 | 23 яну 2017 10:00,
7
Превозвачи се заканват: Без гръцки стоки при блокада!
Снимка: архив Reuters

23 януари е датата на започване на протестите на гръцките фермери, които традиционно затварят границата с България. Земеделците обаче са се отказали от блокадата днес.

Изпълнителният директор на Съюз на международните превозвачи Йордан Арабаджиев каза в предаването "България сутрин", че към момента няма блокирани на гранични пунктове и изрази надежда да не се стига до там, макар че превозвачите имат едно на ум.

"Много е важно Гърция да прояви държавност, воля, да не се стигне до протест. В момента, в който гръцките фермери блокират границата с България, ние сме готови да отидем там и да не допускаме гръцка земеделска продукция да влиза в нашата страна", заяви Арабаджиев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът посочи, че опитът, който имат в тази посока, ги кара да мислят, че гръцките фермери са намерили механизма, по който да решават техните проблеми - чрез затваряне на граничните пунктове.

Шефът на Съюз на международните превозвачи потвърди това, че все още не са получили обезщетенията си за изминалата година и блокадите оттогава. На въпрос дали няма да си поискат парите, гостът е категоричен, че и да действат няма срещу кого.

"Оказа се, че няма адресат на нашите искания и поради тази причина не можем да получим обезщетения", обясни той.

"Точно в тази връзка ние сменихме подхода и тази година, когато получихме информация, че ще има протести, сезирахме главния прокурор на Гърция".

Арабаджиев посочи, че този техен ход цели, ако се стигне до протести от страна на гръцките фермери, да търсят отговорност от гръцката държава, че е допуснала това да се случи. Изпълнителният директор на Съюз на международните превозвачи съобщи, че загубите за миналата година са били над 20 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам ги Гърците. Лятото и аз обичам да си ходя на вилата и да си чопля разни задачки но сега понеже е студено и честно казано няма как да стигна до там освен с нещо с вериги и аз кисна събота и неделя и правя планове за пролета. Та мисълта ми беше че явно нямат друга работа, та що да не си напрявят някое пикниче с колеги на магистралката така и така не става нито за оран нито за сеитба, но за скара си става само да не е под нулата. Това си е традиция дето се вика.
6
3
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Каба сте,затова византийците Ви разиграват...Що не затворят граница с Турция !!!
5
4
 
0
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Ами сега след като имаме военен за президент иглавнокомандуващ, като нищо може да заповядаот българска страна да започне прочистване награницата /при евентуално блокиране/ с тежка военна техника, а именно с помощта на танкове и БТР /и/ !
4
3
 
5
 
! Отговори
да преди 7 години
ама като сте такива големи фенове на Гърция - вървете си в Гърция, бе :)) ама гърците си отстоявали правата като протестирали Всяка година за Едно и Също :)))) разбирай всяка година като протестират получават един Голям среден..всяка година искат едно и също и накрая го духат хахахахахахахахахахаха
3
0
 
7
 
! Отговори
НАС преди 7 години
ДА ВЕ ДА ВИДЯХМЕ ГИ МИНАЛАТА ГОДИНА!!!ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, ЗАТОВА ГЪРЦИТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ!!!
2
4
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
щом искат загуби гърците - ще ги имат да видим кой ще ги компенсира след наша контраблокада
1
9
 
18
 
! Отговори
а преди 7 години
Ще им го накривите на гръка,гледайте как си търсят правата и се учете