200 затворници избягаха от бразилски затвор след бунт

Цял град в паника след неочакваната инвазия
24 яну 2017 22:00, Красимир Ангелов
4
200 затворници избягаха от бразилски затвор след бунт
Снимка: БТА

Близо 200 затворници избягаха от затвора в бразилския град Бауру, щата Сао Пауло, след като се разбунтуваха, съобщава ДПА, като се позовава на местните власти.

По първоначална информация бунтът избухнал, след като един затворник бил открит да използва мобилен телефон и бил арестуван от надзирателите. Това предизвикало гнева на други затворници, които нападнали неколцината надзиратели, принуждавайки ги да се укрият.

Затворниците подпалили дюшеци, предизвиквайки пожар в част от сградата и част от тях успели да избягат, хвърляйки в паника целия град.

Повечето магазини, офиси и учебни заведения били затворени, жителите се барикадирали в домовете си, опасявайки се от нападения и кражби, съобщава бразилският интернет портал "Тера".

Впоследствие полицията успяла да залови половината от избягалите и продължава да търси останалите. Съобщава се за грабежи в няколко магазина.

Този бунт е поредният в безпрецедентната ескалация на насилие, разтърсило затворите в Бразилия от началото на годината, отбелязва БТА. Над 120 души бяха убити през първите седмици на 2017 г. при бунтове в затвори, повечето причинени от сблъсъци между враждуващи криминални групи, оспорващи си контрола върху наркотрафика в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
))) преди 7 години
Куфарите са принадлежали на някой много влиятелен човек.
1
1
 
15
 
! Отговори
.!. преди 7 години
Само наш Гълъбин как се изплъзна с тия тежки куфари...