Момиченцето от Алепо, писало в Тwitter, със зов към Тръмп

Трябва да направите нещо за децата в Сирия, пише Бана
25 яну 2017 13:30, Елка Василева
68
Момиченцето от Алепо, писало в Тwitter, със зов към Тръмп
Снимка: архив, Reuters

Сирийско момиче, прочуло се с постове в Тwitter по време на обсадата на Алепо, отправи зов за помощ от името на сирийските деца в отворено писмо до новия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Би Би Си, цитирана от Франс прес.

"Аз съм едно от сирийските деца, пострадали от войната в Сирия", пише седемгодишната Бана ал Абед, евакуирана през декември от Алепо в Турция, в писмото си, предадено от майка й на Би Би Си и цитирано снощи от радиостанцията.

Тя обяснява на Тръмп, че училището й в Алепо е разрушено от бомбардировките, а нейни приятели са загинали.

Още по темата

"Сега в Турция мога да излизам и да се забавлявам. Мога дори да ходя на училище, макар още да не съм започнала. Ето защо мирът е важен за всички, включително за вас", пише Бана.

"Милиони сирийски деца обаче за разлика от мен страдат сега в различни региони на Сирия. Трябва да направите нещо за децата в Сирия, защото те са като вашите деца и заслужават да живеят в мир като вас", добавя момичето.

Най-малко 15 000 са децата сред убитите над 300 000 души по време на шестгодишната война.

От септември до декември 2016 г. Бана ал Абед стана известна в социалните мрежи със съобщения в Тwitter за ужасите на всекидневието в Алепо, рисувайки трогателни картини, критикувани като пропаганда от режима на сирийския президент Башар Асад.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган я прие заедно с близките й на 21 декември, след като семейството бе евакуирано. Съюзена в момента с Русия и Иран, заедно с които участва в казахстанските преговори с цел стабилизиране на примирието в Сирия, Турция дава подслон на близо 2,7 милиона сирийски бежанци.

Новата администрация на президента Доналд Тръмп в САЩ заяви, че е готова да сътрудничи с Русия в борбата с джихадистите от групировката "Ислямска държава" в Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахах, поснах салза )))
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Алепо по време на обсадата е нямало ток, а камоли интернет. Туитовете са поствани от Англия. ***, прочете ли това? Кой ще пусне сателитен интернет и слънчеви панели за туитване на едно момиченце? А ако го направи, защо ще го прави? ***, мислиш ли?
40
0
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 7 години
Удивително е как това седемгодишно сирийско момиченце пише на чист английски език и има достъп до социалните мрежи,така че написаното да стане достояние -там където трябва.
39
0
 
14
 
! Отговори
G преди 7 години
Кой пише от името на това дете и го използва за политически и пропагандни цели? Хилари и нейните пазители на "демокрацията"?
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиАз съм образован и любопитен човекверно ли бе?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтранноРусия освободи Алепо те хранят и лекуват хората там?!е да де, точно защото ги хранят и лекуват по стар руски обичай :)
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Така еО да САЩ направиха много за децата,мъжете,жените на Сирия те им изпратиха войната и терористите.да бе, и асадистите, и касманафтите и хизбулла
35
2
 
7
 
! Отговори
ф преди 7 години
Майката пише писмата, а не детето.
34
1
 
8
 
! Отговори
Така е преди 7 години
О да САЩ направиха много за децата,мъжете,жените на Сирия те им изпратиха войната и терористите.
33
0
 
16
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Това "момиченце"защо пише на Тръмп,Русия освободи Алепо те хранят и лекуват хората там?!
32
3
 
15
 
! Отговори
Месуд от Алепо преди 7 години
Малката не знае, че именно САЩ са виновни да се съсипе една благоденстваща страна, като Сирия.Тук се включват и верните кучета на американците Саудитска Арабия и Катар. За жалост и България подкрепя ислямистите-демократи...
31
4
 
17
 
! Отговори
Пропаганда Корп. преди 7 години
А защо не му пишат "7 годишни деца" от Ирак, Либия, Афганистан? Или там всичко е ОК?Не, сетих се, там американците колят и бесет, а не руснаците!
30
9
 
4
 
! Отговори
режисьор? преди 7 години
Режисьорът е руски, защото виждат, че САЩ вече "не се хващат на въдицата"... Не може да се отрече, че молбата на детето е трогателна, но сме "скептични" към уменията му да общува по интернет и ПОЛИТИЧЕСКАТА му "актуалност( веднага пише на ТРЪМП!!??)Помним трогателните и въздействащи съветски филми Съдбата на войника(1958), Летят жерави ( 1960), Анна Каренина( с Татяна Самойлова).( за младите- потърсете ги!)Но изкуството няма общо с тази лъжа ЧРЕЗ горкото дете.Сирия е вече руска- да се обръщат
29
5
 
16
 
! Отговори
Дааа преди 7 години
САЩ направиха много за Алепо подкрепяха и въоражаваха терористите три години. ...
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФактВсъщност Тръмп наистина може да направи много за мира в Сириякато нахлупи на Вова ушaнката до кръста :)
27
4
 
21
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Бана до година-две ще е женена и ще има деца. В Европа до 25 години ги имат за деца, а в Сирия на 10 години вече държат калашници и мислят за поколение. И най-вече как да отидат при девиците, гарантирани от Алаха. ЗАПОМНЕТЕ всички останали в Алепо по време на бомбардировките на руснаците са от АЛ НУСРА - бъдещата нова ислямска държава! Това са финансираните от администрацията на Обама "умерени" уахабити и главорезачи!!!
26
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай Хкви са тия възможности да си купуват такива телефони в тая мизерия там пък и да ги учат да пишат още повече в туитърами детето не е путинопитек и затова се справя :)
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne, ne triabva. Pomogni si sam, kakto e kazal Bog, slavno da e imeto Mu. kakto wie ni izbivate, nie shte vi ostavim na proizvola na vashia bog
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна разкрита пропаганда. Баща и беше инструктор на бунтовници в Алепо.Беше качил снимки в Инстаграм как преподава военно дело на бунтовници в началноучилище в Алепо, което училище им служеше като команден център. Руснаците го взривиха и той опищя туитър как Путин бомбардирал училища. Хората като го питаха що той ползва училище като тренировачна база оня веднага изтри снимките. После декември рева как всеки момент Асад ще ги избие ама - хоп веднага в Анкара при Ердоган Алепо като падна.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ще направи спокойно. Ще ви прати бомби, за да стане Америка велика !