Тръмп иска зони за сигурност в Сирия: Европа сгреши с бежанците!

Ситуацията в Сирия е катастрофа, смята президентът на САЩ
26 яну 2017 09:53,
64
Тръмп иска зони за сигурност в Сирия: Европа сгреши с бежанците!
Снимка: архив

Новият американски президент Доналд Тръмп заяви, че има намерение да се създадат зони за сигурност в Сирия в първото си телевизионно интервю като президент пред телевизия ABC. 

"Непременно ще създам зони за сигурност в Сирия", заяви Тръмп.

Той каза, че Европа е допуснала огромна грешка, като е позволила на милиони бежанци да се озоват в Германия и в друи европейски страни.

"Това е катастрофа. Не искам подобно нещо да се случи и в САЩ", каза Тръмп.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че Тръмп ще подпише указ, с който ще натовари Държавния департамент и Пентагона със задачата да разработят план за обособяването на безопасни зони за цивилни бежанци в Сирия и други съседни на Сирия страни, предадоха световните агенции.

Планът трябва да бъде подготвен в срок от 90 дни от датата на указа. В обособените безопасни зони в самата Сирия и в съседни страни сирийските граждани, напуснали домовете си заради войната, ще изчакат окончателното уреждане на техния въпрос. То може да се изразява в разселване в трета страна или в репатриране.

В интервюто за Ей Би Си Тръмп заяви, че нелегалните имигранти, дошли в САЩ като деца, не трябва да се притесняват, че ще бъдат депортирани, посочва БТА.

"Ние имаме големи сърца. Ние ще се погрижим за всички", каза Тръмп и допълни, че в следващите четири седмици администрацията ще представи политика в тази насока.

В същото интервю Тръмп каза, че САЩ няма повече да информират предварително за плановете на Пентагона.

"Когато става дума за въоръжените сили, не искам нищо да се обсъжда. Искам делата да предшестват думите", каза Тръмп. Така той отправи негласна критика към администрацията на Барак Обама, обявила предварително плановете си за освобождаването на Мосул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
12
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Поканата на фрау Меркел, която тя отправи към всички емигранти от цялото эемно кълбо, и така наречените сирийци от Алжир, Еритрея, Сомалия, Афганистан и Ирак, се окаэа национална катастрофа!!! Апропо, става въпрос эа нашествие и эа эавэемане на територия!!! Мултиетнически главореэи да РЪГАТ и КОЛЯТ други хора!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С една дума, сегашните зони на несигурност ще станат зони на "сигурност", което на практика означава, че Асад ще си остане "президент" само на руските бази в Сирия !
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не може да прави нищо в Сирия ако няма разрешението на законният президент и правителство!Руснаците са помолени за помощ и е съвсем естествено и законно да са в Сирия!
46
0
 
12
 
! Отговори
Циник до 55 преди 7 години
Докато Европа е готова да приеме всеки питекан*троп и да му плаща за правене на деца...и бомби - така наречените "бежанци" ще заобикалят от 1000км. Зоните за сигурност и с вътрешни гуми от камион ще плават за Италия, и Гърция! Докато на европейските граници охрана няма - ще ни напълзяват като бълхи - уличен по*мияр! Толкова е просто! В зоните за сигурност и да ги вържат - ще си прегризят краката и ще лазят към Европа!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да създаде зони за сигурност и в Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Еритрея, Намибия и всичките други зони, които бълват мигранти като че няма утре!
44
4
 
12
 
! Отговори
пак преди 7 години
САЩ са на страната на терористите те не могат да правят какво то и да е в Сирия,този само си приказва глупости....там си има законна власт и поканени от тях сили който истински се борят с терористите.
43
9
 
5
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Празни приказки на човек който не е в час с касапницата в Сирия,всеки който нахлуе на Сирийска територия не поканен от Сирийските власти е агресор.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия си го заслужава, нека стане една мюсюлманска държава, да се чудят накъде да бягат русите тикви, които сринаха Европа два пъти, и сега трети път. А Тръмп е пример за политик, който за 1 седмица направи много повече Европа и Щатие взети заедно.
41
2
 
17
 
! Отговори
да преди 7 години
Тръмп да спре оръжието и парите за терористите и тогава да се възмущава за трагедията в Сирия която неговата страна сътвори.
40
3
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Зони за сигурност...може да действат само ако МУРКСУЛ-ХАНЪМ консиквентно връща всяка сирийска тарамбука там! И още - сирийците видяха "на хляба мекото" - Мурксул им плаща без да работят - поощрява ги да се плодят като зайци!!!! То да бяха само сирийците...АМА НЕ СА! Какъв го дирят Афганистанци, Мароканци, Чеченци, Алжирци, Суданци,Сомалийци....чак от Чад са се вдигнали да седнат на европейската кьор-софра! Ние трябва да бачкаме, и да ги храним!
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, ако Румен може да бъде поне малко като Доналд, ама Доналд си няма ***...
38
1
 
15
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Анонимен 42 : Отговорът е Саудитска арабия !
37
0
 
22
 
! Отговори
Доналд преди 7 години
Когато всички бифши комсомолски секретари и бифши членове на хипи дружинки бъдат изгонени от управлението на Европейските структури и дойдат хора с държавническо, а не сервилно мислене, тогава нещата ще се отлепят от дъното. Европа дълго стоя опиянена от въображаемата си победа над един мит така способствайки да бъде превзета от вътре, а сега вече вече е в ход и превземането видимо и от вън.
36
30
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"Кой финансира терористите в Сирия?"...------------------------------------------------------------------------------------------------Кремълското жуже... - иска ли питане...
35
2
 
27
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 321Ако бяха послушали Ердоган европейците преди няколко година и бяха създали обща зона за сигурност днес нямаше да имат проблем с бежанците, а щяха да ги настанят в тия зони които са изолирани от всякакви терористи. Но те явно са имали някакви други планове и се оплетоха в собствената си каша
34
2
 
24
 
! Отговори
Kукловодът преди 7 години
До 321Чети вниматлено . Той иска да му се предложи план . Плана го има от страна на Русия , но никой не го подкрепи преди 2 години и затова се наложи Руският ботуш да посмаже малко маймунджулък . Идеята е да има зона за сигурност на ООН и да се охранява от съвместни армии .Като главно командването и контрола да си е на Сирия , защото все пак си е на нейна територия . Дори още тогава изрел предложиха да е до тяхната граница за да може да помагат самите те с каквото могат . Дано да я направят
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойдохте ли на искането на Ердоган,той от 4 год иска това
32
17
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До хехеАмериканските войски трябва да дишат във врата на yшанките... - иначе няма сигурност...
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 321първо трябва да се унищожат терористите и техните спонсори на настъпи мир и всичко ще се оправи.той точно това ще направи - ще набие ушaнките на малкия и на асад да спрат да тероризират населението.
30
9
 
13
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Ами тогава НАТО да се изтегли от Полша Румъния и България ....Американските войски да си ходят у Америка !Така всички ще са щасливи !