11 Нобелови лауреати и хиляди учени срещу Тръмп

Протестират срещу указа за миграционни ограничения
28 яну 2017 14:42, Александър Попов
80
11 Нобелови лауреати и хиляди учени срещу Тръмп
Снимка: Reuters

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщава вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Още по темата

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.

Един от подписалите - професор Емъри Бъргър от университета "Амхърст" в Масачузетс, каза, че вече се е чул с много учени от чужбина, които вероятно ще подкрепят петицията и се канят да бойкотират конференции и научни форуми в САЩ. Според него много студенти са ужасени, че няма да могат да се върнат в техните американски университети, ако пътуват до родината си.

Указът на Тръмп обявява 30-дневна забрана за влизане в САЩ на хора от Ирак, Сирия, Иран, Судан, Либия, Сомалия и Йемен и замразява за 4 месеца програмата за приемане на бежанци в САЩ.

В петицията учените наричат мерките, обявени от Тръмп, дискриминационни, противоречащи на националните интереси на САЩ и "налагащи незаслужено бреме върху хора, които са наши студенти, приятели, колеги и членове на нашите научни общности".

Няколко служители от администрацията на Тръмп не са отговорили на отправеното им запитване да коментират петицията, съобщава "Вашингтон пост".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 48 Точно казано!!!!!
39
6
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Дебелащината и войнстващата простащина не се респектират от интелект.Тръмп е един нарцистичен психопат. За него културата, пригреса, науката и изкуството са тоалетна хартия
38
1
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
То щото точно от тия държави са се юрнали да идват инженери,лекари,учени.....
37
0
 
14
 
! Отговори
Няма да се учудя, преди 7 години
ако и някои БАН-аджии се подпишат.Бях преди време на една полидисциплинна младежка конференция. Участваха и няколко глезли-етнографки от БАН.Само дето не започнаха да хвърлят столове по тях, но те едно си знаят - сега насоката била мулти-култи, нашите селяни и хората от малките градчета да приемали пришълците радушно.После и дъртата Антонина Желязкова като забърбори на любимата си тема против националното единство на културата, за толериране на "различността".Отврат!Бива д/пене,ама чак толкова
36
0
 
17
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Мдааа..... "змията е най-опасна преди да умре"!Свидетели сме на последните "предсмърти гърчове" на ултра либералната шайка!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарли Ебдльо какво писа
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нобел е измислил динамитаКаква чест е да носиш награда на името на тоя гл.а.во.резЕдно е да си учен и друго е да си пацифист и патриот
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщава вестник "Вашингтон пост"."Тоест хиляди учени са се обявили за влизането на терористи в САЩ? Защото с бежанците неизбежно влизат и терористи :)Ето колко просто племе са либерастите, пък ако ще и космонавти да са.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Обама е против Тръмп, нобелов лауреат за мир, а изби стотици хиляди. На света не са само 11 нобелови лауреата, има стотици. Да питам ли защо те не са се включили в това скалъпено събитие? :) Защото не са фалшиви лауреати като Обама и бандата му от "учени".
31
1
 
0
 
! Отговори
п преди 7 години
az li sum nenormalen ili nobelistite?как ще защитават незаконни и престъпни деяния???такива ли са 4аст от у4ените в щатите -престъпници?
30
5
 
18
 
! Отговори
бг преди 7 години
Просто един президент мисли за нелегалната емиграция в страната си. И действа. А при нас кога ще екстрадираме всички преминали нелегално границата ни обратно?! Нали са нарушители.
29
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналд Тръмп е президент на САЩ. Крим е руски. Въпросите са приключени.
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Красивите и умните"Нито са красиви, умни пък хич.
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще попротестират, ще попротестират пък ще им мине. Що не протестираха на указите на Макака? Това не са никакви учени. Това са убийци. Щом подкрепят войните.
26
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То се видя нобеловата награда колко струва от последния лауреат за мир ;)
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каквото и да си говорим: "Първият Дънинг-Крюгер президент влезе в Белия дом. Американската демокрация е на командно дишане."
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много важнооо!! Не всички учени са сирийци, иракчани и иранци. И никой не е незаменим.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа"---Ами, то само това изречение стига, за да разбере човек, за какво става дума. :) Другото в текста е само плява.
22
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
изглежда тези носители не помнят 11септември и двете взривени кули,да попитът тези ***,жертвите на загиналите и да публикуват тяхното становище.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депортация *** всички имигранти с неанглосаксонски проузход! Не може всеки примитив, на който му скимне да идва в САЩ. Това важи и тези, които второ поколение и са женени за местни!