Австрия с мерки за трудовия пазар, удря източноевропейците

Местните кандидати за работа ще се ползват с преференция
73
Австрия с мерки за трудовия пазар, удря източноевропейците
Снимка: Reuters

Ограничаване на достъпа на източноевропейци до трудовия пазар е една от мерките, за които се споразумяха управляващите в Австрия социалдемократи и техните коалиционни партньори от набиращата популярност крайно дясна Народна партия, съобщават световните агенции, цитирани от bTV.

С подписването на нов пакт от 35 страници страната трябва да излезе от политическата криза.

Безработицата в страната расте, но все още е относително ниска – 5,9 на сто. По-рано през този месец канцлерът социалист Кристиан Керн предложи да се върне действалата до 2011 г. система, при която местните кандидати за работа се ползват с преференция пред чужденците.

Не е ясно обаче какви са шансовете Брюксел да се примири с подобно нарушение на основополагащото право за свободно придвижване на работници в общността.

На този фон левицата получава в новия коалиционен пакт обещание за минимална заплата от 1500 евро, по-добре регламентирано гъвкаво работно време, 20 000 субсидирани работни места, безплатни лаптопи и таблети в училищата, както и квоти за жени в надзорните съвети на фирмите.

Крайната десница пък издейства забрана на религиозното облекло и демонстрацията на всякакви символи, свързани с вярата на публични места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
XITLER преди 7 години
До АнонименUMRETE OT GLAD BAYGANYOV SI NAY BEDNATA STRANA V SVETA BG GLUPASI vashta mamka
56
0
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Искаха ни, но не за това, за което ние се надявахме. Тук очаквахме едни реки от мед и масло да потекат, да се появи рога на изобилието. А капитализма какво търси - пазари. Унищожиха се заводите, продадоха се ключовите отрасли, комуналните центрове - ВИК, електропреносни мрежи, телекоми. Земеделието го няма.Сега предлагаме услуги на 80% процента, а и нагоре. Каквото се произвежда, е почти всичко на ишлеме - лекарства, авточасти,мебел, в някакви малки до средни изолиран манифактури
55
0
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Общата, свързваща мрежа не съществува вече. А след влизането в сила на плана за икономическо и културно разбиране на Европа посредством ордите неграмотни читаци, страните от ЕС почнаха да се спасяват поединично, което означава само едно - филтриране и изпращане на шлаката у нас и Гърция, заедно с хрантутниците-*** и неквалифицираните бачкатори. Протекционизма, който близо 30 год ни залъгваха ,че бил нещо вредно, демонично едва ли не, възвръща с ускорени темпове мястото си. Само не и у нас.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА НЕ СА ЛУДИ ДА ХРАНЯТ ТАЛИБАНИ ДА СИ ГИ ХРАНЯТ САМИ.
53
0
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Всичко това обезмисля съществуването на ЕС. Той и без друго е обречен
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 54 Как да се промени системата. Ето вчера един водач на автобус от МГТ. Недоволен от експлоатацията на шефа си. Фараон с милиони /кой му ги е дал/? Обръща и подкупва колектива от другите водачи против стачника. ТАКА ЕКСПРОАТАЦИЯТА ПРОДЪЖАВА. 110 ВОДАЧА ВОЗЯТ ПОЛОВИН СОФИЯ. 5000 ЧИНОВНИЦИ ОТ МГТ / МАСАВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ/, СИ СЕДЯТ НА ХЕМАРОИДИТЕ И НА ЗАПЛАТА.
51
1
 
3
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
До Анонимен 54,Необразован, морално никакъв, крадлив, нахален, невъзпитан лакей си ти! А аз не съм. Затова който не ме уважава да върви на майка си на ...адреса! И ти в това число!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е с население колкото Австрия. И там и тук се търси политически тарикатлък за пари. С малко труд да изкараш пари. Разликата е в тава , че Австрия е зависима от Германия , а България от руската мечка. Енергетика, оръжейна промишленост, земеделие,цигари на черно, лекарства, и какво ли не . Минава през митница ВАРНА
49
0
 
19
 
! Отговори
Свидетел преди 7 години
До Анонимен 53,Съюз и партньорство може да има само с някой, който те уважава. Другото е прецакване на будалата.
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как хората дс ви имат за равни, като вие не сте им равни.Необразовани сте, морално опаднали, крадливи, нахални, невъзпитани и т.н.От 10 год сме в ЕС и неможем да напраеим една съдебна и здравна реформа поради тежка корупция....на кое да сте равни? Когато станете хора тогава някой, ще ви има за такива.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 39 България е била винаги в Европа и е бела част от Австроунгарската империя. Фамилията ми е дошла от там в България през 1890г. Това , че преди 70 г. са се появили ссср войски / с помоща на САЩ / в България ставаме подчинени на Москва и сме още. Протекцията /зависимоста/ в икономиката ние от Москва енергетика, трудов пазар /закон от 1952г непроменен за българи. Заповед на Сталин. Потвърден от Живков 1972г./. Това, че журналистите не информират и заблуждават обществото е престъплен.
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде лицемерии в атакаааа ! До вчера ревахте за малко мигранти, как ги пускали. Сега като ви настъпаха по бедните джобове и врякате на умряло хахаххахххахаха. Обърканите българи, както им е удобно така се въртят.
45
2
 
19
 
! Отговори
Антиглобалист преди 7 години
До Не разбрах,> България член ли е на ЕС или някаква подчинена колония, населена с ***, който има само правото да избира дали да стане на пържоли или наденица. Второто.
44
4
 
29
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Който български политик се съгласи с това требва да бъде пребит камъни! По-добре тогава да излезем от ЕС, да отворим блокове 1 и 2 на Козлодуй, да махнем санкциите към Русия и да сключим договор за свободна търговия с Руската Федерация и с Турция. Да потърсим по-близки отношения и с Китай.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става,каквото става.Те българите все ходят някъде да доработват.При соца в Коми,Либия,днес гдето им очи видят.
42
1
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Бях за един ден във Виена ,то там само сръбска,турска и бългърска реч се чува.
41
3
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
кВо стАА?Нали УЖ много ни искаха, много милееха за хората зад " желязната " завеса? Разрушиха живота на милиони!Пък сега: - САЩ не ни пускат без визи, - Австтрия ни нарежда на опашката, - Шенген важи САМО за нас и румънци ........Да изреждам ли още?Та съвсем по ГАМЕНСКИ Ви питам: кВо стАА?
40
2
 
17
 
! Отговори
Сър Стенли Ройс преди 7 години
Австрийците - ненадминати връзкари, и шуробаджанаци! Не се нуждаят от никакъв официален документ, за да си разглеждат кандидатурите САМО на техните си хора, за всяко появило се работно място. Шансът някой чужденец да тръгне да се оплаче, че не са го наели заради дискриминация е минимален, а пък шансът да го докаже е абсолютна нула.
39
1
 
29
 
! Отговори
Австрий преди 7 години
Защо не си защитаваме интересите на България и българите на българска земя. Защо БГ политици се съгласяват с всякскви условия на Маркел и Брюксел ? Значи ние сме овцете ТЕ овчарите .
38
0
 
5
 
! Отговори
До Австрий преди 7 години
До АвстрийДа , точно така вярно е написаното от мен! Можеш и да си го намериш във чичко Гугъл, стига да говориш немски!!!!