Департаментът на САЩ отмени визовата забрана

Засегнатите от мярката, които имат валидна виза, могат да пътуват
Обновена: 4 фев 2017 18:38 | 4 фев 2017 18:30, Веселина Йорданова
190
Департаментът на САЩ отмени визовата забрана
Протестът в Париж. Снимка: БТА

Държавният департамент на САЩ съобщи, че отменя временната визова забрана и разрешава на всички пътници с валидни визи да влизат в страната, предадоха световните агенции.

Департаментът уточни, че е взел това решение, след като е бил информиран от министерството на правосъдието за съдебното решение от петък, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Засега хората, засегнати от ограничителната мярка, и притежаващи валидна виза могат да пътуват до САЩ, посочи държавният департамент.

Визите на около 60 000 чужденци от въпросните седем държави (Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен) бяха временно анулирани след изпълнителната заповед на Тръмп.

"Отменихме временното анулиране на визите", заяви представител на държавния департамент, цитиран от Ройтерс. "Тези лица с визи, които не са физически отменени, сега могат да пътуват, ако иначе визата е валидна", добави представителят.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на федерален съдия от Сиатъл, с което временно се преустановява действието на указа му за забрана на имиграцията на граждани от седем мюсюлмански държави, предадоха Франс прес и ДПА.

"Мнението на този така наречен съдия, което в общи линии лишава страната ни от правоохраняване, е смехотворно и ще бъде касирано!", предупреди президентът в Туитър тази сутрин. Робарт е номиниран за съдия от президента републиканец Джордж У. Буш.

"Когато една страна вече не е в състояние да каже кой може и кой не може да влиза и да излиза, особено от съображения за безопасност и сигурност - големи проблеми!", гласи друг туит на Тръмп.

Междувременно хиляда души излязоха днес на протестно шествие в Париж срещу антиимигрантския указ на американския президент Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

"Ние сме тук, за да кажем, че не приемаме омразата", заяви 20-годишният американец Майкъл Джейкъбс, съорганизатор на протеста, който събра мнозина от сънародниците му, както и французи и чужденци от различни националности.

"Тръмп трябва да си ходи!", "Чужденците са добре дошли !" "Народът единен, никога разединен !" бяха лозунгите, скандирани на английски, които най-много бяха подхващани от участниците, отбелязва агенцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: сащДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
2
 
! Отговори
Няма банан за Обонго преди 7 години
Така е, когато в Белия дом живее бял човек. Свиквайте.
99
4
 
10
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Парите на Сатаниста Джордж СОPOC ще унищожат света! Уви, на път е да успее! Бог наш да ни даде сила! Амин!
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ураа, българи юруш към САЩ. О, забравих, трябват ни визи.И отказват на всеки 3ти. Е нищо, другия път.
97
0
 
1
 
! Отговори
Атакис ут с. Мечка преди 7 години
Аз не плащам данъци, свободен ли съм?
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сигурността рано или късно ще те направи роб"Данъкоплатците буквално са станали роби. Роби на една шепа хора които им налагат разбиранията и политиките си. И единственото им привилегия, ако може така да се каже е да плащат сметката. Плащат за корупцията, за банкрутите, за печатането на пари, за войните, за мацинствата и емигрантите които се издържат на социални.Колкото до сигурността, такава отдавна няма.
95
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чужденците никъде по света не са добре дошли, тия ги пробутвайте на баба ми!
94
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато поставиш въпроса между сигурност или свобода, винаги е за предпочитане свободата. Сигурността рано или късно ще те направи роб.
93
5
 
10
 
! Отговори
НЕКЪВ СИ ТАМ.. преди 7 години
Ало протестиращите парижки крете.н.и ...преди ден един от тези който защитавате нападна пред Луваъра патрул на военните ...с мачете ...е па вие си стачкувайте ..а дано и вас некой атакува ***.ци
92
6
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
До До 151еврейно,както виждаш хората вече започнаха да си задават въпроси,от тук нататък дните на гнусния ви заговор са преброени 100 годишната ера на така наречените ви централни банки свършва !измамата с печатането на книжни пари без покритие ще ви коства поредното клане,само че този път ще е доста по-мащабно
91
5
 
6
 
! Отговори
До 151 преди 7 години
Байхейс, с такива "задълбочени" финансови разбирания никак не е чудно как си я докарал да тролиш за копейки. Все пак трябва да сложиш нещо в стомаха.
90
8
 
3
 
! Отговори
Русофилски сън преди 7 години
Еех, сега департамента да отмени и решението на Тръмп да не премахва санкциитееее.....а? Толкова хубаво, че чак не ми се събужда.
89
6
 
4
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
До Анонименеврейската пропаганда пак ви напълни очите с пепел (визовиа "проблем") докато тихомълком ви забиха пак теслата !от вчера се случиха 2 много вайни неща:- вече е незаконно да притежаваш или да плащаш в брой повече от 1000 Евро !!!- Трумп отмени закона Дод-Франк и така нареченото правило на доверителя - с думи прости сега ще започне масоб грабеж на пенсионни фондове и масово разоряване на компаний и банки "спасени" от данъкоплатеца през 2009-2011
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още нещо да ти кажа, тъй като навлезе в тоя спор краварите са откарвали стадата на хиляси километри понякога а на мексиканците не са давали оръжия много - много за да не напряват някой бунт.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
144 А ти прави разлика между един мексиканец и един бял емигрант, който е отишъл с 2 лева в джоба образно казано. Дали мексиканците, които са имали кирпичени къщи или тоя емигрант се хванал да пасе кравите как смяташ. Дали днес в Испания мексиканците берат ягодите или има и други какви и колко са предимно е спорна тема.
86
3
 
5
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
До Тойрадвам се че дори и в България започвате да виждате какво представлява еврейската финансова кабала!Останалите $18 трилиона (те са всъщност към $78 трилиона, да не навлизам в детаили) се "изкупуват" от федералния резерв (които е 100% частна банка)ще ти обясмя с думи прости: ако ти си ми шивач и аз си заръчвам костюм при теб аз трябва да платя за костюма, така сега си представи че в момента когато аз ти плащам ти ми даваш парите с които съм ти платил обратно "на заем"
85
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е бомба със закъснител, нека нашите съдии се учат как постъпва един съд и не цепи басма дори и на президенти.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са либерастите да ни светнат как зад протестите са популистите и руските хакери ?
83
1
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 7 години
Тоя дълг не се връща, а се връщат лихвите по него и не само дълга не се връща ами ще им отпуснат нов когато поискат. Xайде стига с тез фалити. Такива като теб все казват че ще фалират, а в същото време казват и че си печатат пари ако печатаха защо ще имат дълг ?
82
0
 
2
 
! Отговори
до 135 преди 7 години
Не е баш тъй както си мислиш, каубоите са били предимно бели. Индианците повечето са избити за мелезите добре, а са героизирани хора като Billy the Kidd и подобни селски мутри.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 134Проблемът е, че САЩ не дават на другите страни да теглят заеми и да се хранят, а само те могат да теглят и да живеят на заем.