САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!

Посланикът на Вашингтон в ЕС разочарован от антиамериканизма
Обновена: 5 фев 2017 09:04 | 5 фев 2017 08:51,
189
САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!
Снимка: Reuters, архив

Избраният от Доналд Тръмп за посланик на САЩ в Европейския съюз Тед Малох разкритикува Общността за антиамериканизма, подчертавайки, че именно Вашингтон е помогнал на Стария континент да се възстанови след Втората световна война, предава Sputnik, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Малок призова европейците да покажат благодарност за приноса на САЩ за възстановяването на Европа, а не да проповядват антиамериканизъм.

"Нека си спомним, че САЩ са страната, която доведе до възраждането на Европа след Втората световна война. Това бяха нашата кръв, нашата пот, нашите сълзи и нашите пари, които направиха Европа такава, каквато е. Би било добре, ако имахме малко благодарност, а не това, което имаме сега - антиамериканизъм", коментира Малок в интервю за британската редакция на телевизия RT. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Аха, колкото и американците са благодарни нафранцузи и холандци за войната за независимост...
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният нискоинтелегентен посланик. Защо нехаресването на една личност винаги се лепва и на съответния народ и държава? Аз не харесвам Хитлер, но нямам нищо против германците! Аз не харесвам Ким, но нямам нищо против корейците! Аз не харесвам Путин, но нямам нищо против руснаците! Ако посланика е прав, това би означавало, че повече от половината американци не харесват САЩ, което си е направо безумно!
133
7
 
14
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НЕ ХАРЕСВАТЕ ТРЪМП,КОЙТО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ВИ РАЗПЛАКА БАБИНАТА,СПОМНЕТЕ СИ НЕЩО ЗА ОБАМА,ОСВЕН СВАЛЯНЕ НА РЕЖИМИ, ДРУГО НЕ МОГА ДА СИ СПОМНЯ И МИЛИОНИ ЗАГИНАЛИ, БЕЗДОМНИ И БЕЖАНЦИ.
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечешка услуга
131
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес времената са други,имаме нови играчи на политическата сцена-Китай,Иран,проблемите в Близкия изток-ИДИЛ.Как Тръмп мисби да се бори срещу ИДИЛ,заедно с Путин,когато Русия е в тайна връзка с ислямистите?Все едно,някой да се бори срещу себе си.
130
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако САЩ не бяха помогнали на Западна Европа,с плана Малшъл,Съветската армия щеше да стигне до Лондон и сега Американзите нямаше да живеят в развита държава.Тръмп не желае силен ЕС и иска да го разруши,за да си подели с Путин света,но това ще доведе до отслабването и на САЩ.Тръмп е лаик в политиката,дори не умее да държи речи,без да употребява титуизми.САЩ ще тпрябва дълго да оправят държавата след него.
129
5
 
11
 
! Отговори
ау преди 7 години
Според доста специалисти една от причините за двете Световни войни беше дефрагментирането на световнтото политическо статукво, отстраняването на английската Лира като световна резервна валута и замяната й с Долара.Е, постигнаха го - с много човешка кръв, страдания и усилия!Така, че едва ли САЩ ще позволят някому да им отнеме това лидерство, дори с цената на нова световна война.
128
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАНО ИЛИ КЪСНО САЩ, РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ СИ РАЗДЕЛЯТ СВЕТА, КАКТО СТАНА С ЕВРОПА В 1944 Г.
127
3
 
4
 
! Отговори
Виоменил преди 7 години
До nekojДа не говорим за решителното участие на генерал Лафайет и маршал рошамбо във Войната за независимост на САЩ.
126
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американците помогнаха на Европа след втората световна война ,а на Русия помагаха по време на втората световна война ! Но никой на никого не помага без да има интереси !
125
6
 
11
 
! Отговори
русофиль от Германия преди 7 години
Малок призова европейците да покажат благодарност за приноса на САЩ за възстановяването на Европа, а не да проповядват антиамериканизъм............................Благодарност не означава да се съгласяваш дори и с неправилните действия да Тръмп ! Бази Боже някой да ти помогне за нещо , после иска цял живот да си му не само благодарен ,но и да приемаш с единодушие грешните му постъпки! Руснаците са от същият дол дренки ,искат българите вечно да ръкопляскат на Русия дори и да е виновна за нещо
124
2
 
23
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
Ами а защо Америка не е признателна на Европа (без Великобритания която толкова обича) че и помогна да стане независима??? Статуята на Свободата с която толкова се гордеят им е подарък от Франция!
123
12
 
20
 
! Отговори
Питър преди 7 години
Имам познат, който преди 20 години трябваше да избере от кое гражданство да се откаже, тъй като руснаците тъкмо въведоха правилото да имаш само 1 паспорт. Човекът наскоро ми каза, че е направил грешка, отказвайки се от руското, тъй като е смятал, че България в ЕС ще цъфти и върже. Междувременно нещата се променят на 180 градуса и той се опитва да си върне руското гражданство, но му казват - вече е невъзможно, ти направи избора си
122
7
 
15
 
! Отговори
Питър преди 7 години
До Анонимен 146На първо място, не си чувал, тъй като си *** и неосведомен. Има българи, които са емигрирали от България в Русия и живеят нормално там. На второ място, това не беше приоритет, тъй като *** олигарси я доведоха до просешка тояга... Оттогава насам обаче, Русия е НОМЕР 2 в света по нетна миграция навътре след САЩ. Заради провокациите на Запада обаче паспортният режим на Русия е толкова затегнат, че е тредно дори на българи с двойно гражданство да отидат там за постоянно
121
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Защо сме АнтиПлан Маршал си е платен от Германия още след войната. Стотици тонове злато, част от което и до днес е в САЩ, откраднати технологии и висококвалифицирани специалисти, които бяха в основата на следвоенната им индустрия. Немски специалисти им направиха атомната бомба, ракетната система и т,н, И до днес работят за тях.И само те ли ....
120
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе едно ми е чудно , що всички русофилки емигрират в западна Европа и САЩ ... един ка**** рашки не съм чул да е заминал за Рашка :D
119
6
 
12
 
! Отговори
Еде преди 7 години
Да изгоним посланиците на тоя гнусар от всички държави на ЕС, какъв е тоя че ще каже на кой да сме благодарни,К.Р ЧЕРВЕНДАЛЕСТ.
118
6
 
37
 
! Отговори
РАШКА преди 7 години
Интересно а колко са спечелили САЩ от възраждането на европа май забрави да каже а тия събития отпреди 70 години вече не са актуални,тогава нека да припомним как станаха независими през18 век ако не бяха французите англичаните щяха да смажат бунта на колониите
117
10
 
6
 
! Отговори
Дъки преди 7 години
Бремето на признателността не е за всеки.
116
5
 
17
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Хей 133 ,какъв план "М" за България ? Ние сме осъдени да плащаме такива РЕПАРАЦИИ на Гърция , че сме убити ,след като сме "победени"!!! Та кога подписахме "мирен договор" със САЩ !?! Не само това ни натресоха кобургите... !!! Две нешънъл брокентини ! И британогъзците /***/ веднага /отново/ ни орязаха земите/западните покрайнини/!