Белгийски депутати: Тръмп да не стъпва в Брюксел!

Обясняват позицията си с изявленията и политиката му
9 фев 2017 11:30, Елка Василева
44
Белгийски депутати: Тръмп да не стъпва в Брюксел!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Депутати от крайнолявата Партия на труда в Белгия призоваха правителството да не допуска посещение в Брюксел на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха местни медии.

От партията обясняват позицията си с изявленията и политиката на Тръмп.

Крайната левица настоява президентът на САЩ да не бъде посрещан в страната.

Въпросът е бил обсъден на заседание на комисията по външни работи към Федералния парламент.

Предвижда се Тръмп да пристигне в Брюксел през май за заседание на държавните и правителствените ръководители от НАТО покрай откриването на новата сграда на централата на алианса.

Министърът на външните работи Дидие Рейндерс е обяснил пред парламентарната комисия, че Белгия е домакин на политическото и на военното командване на НАТО в Брюксел и в Монс. В тази своя роля Белгия е длъжна да улеснява политическите и военните власти на държавите от пакта, когато те се събират за заседания.

Медиите отбелязват, че на 19-20 февруари в Брюксел се очаква вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Засега институциите на ЕС не са потвърдили никакви срещи между техните ръководители и държавното ръководство на САЩ - нито този месец, нито през май. Досега Тръмп не е разговарял с нито един от председателите на институциите на ЕС в качеството си на президент.

Миналия месец официални представители на Белгия отправиха остри критики към Тръмп, особено покрай решението за забрана на достъпа до САЩ на граждани от седем мюсюлмански държави. Вицепремиерът Рейндерс каза, че е втрещен от тези "произволни и брутални" действия, премиерът Шарл Мишел заяви, че Белгия не подкрепя решението, а крал Филип изрази открито разочарование. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Изгорели са му ушите на Тръмп за тази гейска държава.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много на сериозно се вземат тези белгийци . България да напусне евросъюза Тръмп да не стъпва в Брюксел . Ами окопайте се с *** и си затворете границата .
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аз"Европа е окупирана от САЩ с стотици военни бази и такива изявления будят меко казано усмивка ....."------------Я помисли, базите не са ли хиляди? Непросветен ***. Типичен руски ***.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това изявление добре показва факта че Европа не е слуга на САЩ, което русофилите се опитваха да ни втълпят в главите години наред.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най - после Вълкът пожела да смени козината си . Западно - европейската Демокрация е различна от Американската . Свободата Санчо ..... - изисква много видове Демокрация .
21
4
 
18
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мдааа....Как изобщо решиха, че Белгия е централата на Европа? Аааааа...да - заради квартал Мьоленбек....тарамбуки колкото искаш - скоро и у нас!
20
5
 
24
 
! Отговори
+ преди 7 години
В Брюксел само арабски терористи са добре дошли.
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белгийчето пак е прекалило със смъркането или боцкането...Това да си от ЕС изглежда вече е диагноза!Ту краставиците оправят,ту доматите заоблят...Не е добре,когато някоя от преговарящите страни не отчита,че на масата на преговорите заедно с "тефтерите" винаги стои и "револвер"...Навремето- по повод на подобно изказване на папата - Сталин се интересувал колко дивизии има Ватикана...Лошо е да си в режим на перестройка,но...такъв е животът- днес се случва това,което е "организирано" вчера!
18
4
 
30
 
! Отговори
аз преди 7 години
Европа е окупирана от САЩ с стотици военни бази и такива изявления будят меко казано усмивка .....
17
4
 
34
 
! Отговори
Езоп преди 7 години
"Досега Тръмп не е разговарял с нито един от председателите на институциите на ЕС в качеството си на президент."Ми правилно. Орелът не разговаря с охлюви и мишки. Последните изпитват див ужас от сянката му дори. И цвърчаааааат като обезумели в белгийския парламент.
16
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белгийския клон на сорошагитката наду вувузелите и валдхорните. Много е смешно да гледаш отстрани как *** .
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
полако баце Тръмп може да оди къде си сака а ти мое у Брюксел си мишкуваш и дотам :)
14
3
 
15
 
! Отговори
Oihg преди 7 години
Щото той ще ги послуша!
13
2
 
29
 
! Отговори
Доньо Трънски преди 7 години
Айде бай Дончо напиши едно указче и за белгийските третополови либералкастрати и ги приравни с Либия и Сомалия като държава опасна за националната сигурност на САЩ и да видиш как ще млъкнат или нормалните белгийци (малко са, но ги има) ще ги пребият с камъни.
12
3
 
31
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
И какво изплаши ли се Тръмп, че не го искат в гетото Брюксел?Човекът не иска да си пълни страната с фанатици.И ние не искаме, ама от съветския....опаа.. от европейския съюз ни казаха да слушаме.
11
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меките китки се уплашиха! Появи се човек който каза баста! И кво, нямало да стъпва в Брюксел? И кво от това? Той ще си Го премести, нали?
10
2
 
20
 
! Отговори
И защо преди 7 години
Ес води политиката на човека който ненавижда-Хитлер.Изказванията им са чиста проба с фюрера на Дойчланд срешу Англия,САЩ и Русия .
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ако поиска ще стъпи в Брюксел, и още как, обаче тоя депутат в САЩ със сигурност няма да припари, поне докато Тъмп е президент.
8
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Охо, черните ще им дадат за душата! Жалко, че ще съсипят Европа!
7
4
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
България да излезе от ЕС, Тръмп да не стъпва в Брюксел! Дръжте си мюсюлманите и пингвините в центъра на Брюксел! Вие не приличате вече на европейска столица, а на арабска! М-а-й-н-а-т-а ви!