Кремъл с атаки срещу Макрон? Абсурд, отсече Москва

Във Франция витаят слухове, че той е мишена на "фалшиви новини"
14 фев 2017 21:47,
47
Кремъл с атаки срещу Макрон? Абсурд, отсече Москва
Снимка: Reuters, архив

Твърденията, че Кремъл е извършил медийни и хакерски атаки срещу кампанията на независимия френски кандидат за президент Еманюел Макрон са абсурдни, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

Още по темата

Вчера Ришар Феран, генералният секретар на движението на Макрон "Напред!", каза, че независимият кандидат е бил мишена на "фалшиви новини" от страна на руски медии и че неговата предизборна кампания е подложена на хиляди кибератаки.

"Ние не сме имали и нямаме никакво намерение да се намесваме във вътрешните работи на други страни, или по-специално в техните изборни процеси", каза Песков, цитиран от БТА.

"Това, че има истерична кампания срещу Путин в някои страни, е очевиден факт", допълни той.

"Твърденията, че подкрепяни от Кремъл медии се опитват да повлияят на общественото мнение в европейски страни са просто абсурдни", добави Песков.

Вчера Феран каза, че "две големи медии, принадлежащи на руската държава - телевизиите "Russia Today" и "Спутник" - ежедневно разпространяват лъжливи новини, които след това се препредават и цитират и повлияват на демократичния процес.

По този повод днес Песков каза, че видял информации за материали на двете медии, в които бил критикуван един кандидат, а бил поддържан друг кандидат, предаде ТАСС.

"Честно да си призная, не открих нито в "Спутник", нито в "Russia Today" такива материали. Не изключвам, че това е поредната "журналистическа измислица" в опит да бъдат очернени тези медии. Сега трябва да бъдем много точни, още повече че самите наши европейски колеги като мантра произнасят думите "фалшиви новини", така че когато говорим за "Russia today" и "Спутник", също трябва да внимаваме за такива "фалшиви новини".

Песков каза, че е ласкателно да се чува, че руските медии се ползват с популярност.

"Това е голям плюс и вероятно това е голяма заслуга на онези, които осъществяват редакционното ръководство на тези медии. Това наистина са медии; това е пазар. Медиите - това са конкуренция, който и да е информационен поток е конкуренция. Ако нашите медии в някои страни (а ние ги виждаме във все повече и повече страни) побеждават в тази конкуренция, то ние можем само да приветстваме това и трябва да го приветстваме", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на руснаците им е през онази р....а за някакъв еврогейландско-френски кандидат.този е грозен и противен като саркози,а сигурно и корумпиран като всеки западняк
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, някакви руски медии били виновни, че някакъв френски кандидат президент изповядвал модерните европейски ценности...местя го.
27
6
 
7
 
! Отговори
Математик преди 7 години
До Ха- ха- хаА само преди 27 години 1 долар струваше 60 копейки !!! Сега 1 долар = 61 рубли !!!!Ами че комунистите са си милионери в Русия! Време е да си сложат като герб на знамето крокодил.
26
3
 
5
 
! Отговори
кик преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !ти си мислиш, че сме далеч от русия? уау..
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен тази либерално-атлантическа истерия и параноя си има простичко фискално обяснение. Еманюел Макрон е политик със свои спонсорски кръгове. Той вече добре разбира, че ще загуби изборите и чрез измислиците за руски хакерски атаки си подготвя спасителния пояс. На въпроса на спонсорите как можа така тъп0 да прахосаш милиони евра и да загубиш, Макрон ще извади подготвения отсега отговор: Какво можех да направя, след като Кремъл назначи Льо Пен? Путин даже Тръмп назначи и изхвърли Килари.
24
5
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Преди седмица бе публикувано да не се вярва на Дейли Телеграф(ако не греша името) ,че много лАжат ! А Ню йорк таймс (как звучи само ) е чисто жълт вестник !
23
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това може руската кочинаа това прави! Азиатски боклуции. Място не могат да си намерят ушанкитее, че света се развива и върви напред, а те си стоят в редновековието. Измеет.
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите работят за Русия и въввреда на САЩ и ЕС.Вмирисанитегерберюги не могат да схванаттолкова сложни икон. зависимости.
21
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Ха- ха- хаА 100 японски йени струват 1,62.
20
10
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Атакистите, като баш русофили и путинисти лъжат на едро. Всеки може да види в сайта, че сто /100/ рубли са 3.20, т.е. една рубла е 3.2 стотинки, но той си мисли, че една рубла е 3.20 лева.
19
10
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Междувременно днес рублата 3.20лв. 2015 февруари беше 2.17, санкциите издишат яко, ко прайм?
18
9
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
до: по-далече от РусияКолкото по-далече от Русия, толкова по-близо до Ориента, Ислямска държава и Факултето !Факт, който виждаме с очите си вече 27 години.
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9"Утре Меркел като загуби, пак руснаците ще бъдат виновни."---А, и Орешарски, и Тройната коалиция, и Костов, и Станишев ... Питайте Боко Тиквата. :)
16
5
 
2
 
! Отговори
Армейци преди 7 години
ЦСКА може да стане шампион има надежда
15
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я си гледаите работата.Фалшиви били,защото пък вашите са много обективни.Особено за Сирия Украина и Бежанците.Които иска гледа и преценява.Признавате че вашите граждани са простаци.Защото аз гледам слушам и си преценявам
14
5
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
Ей, много пропаднаха тези руснаци! Щом и с разни макарони взеха да се занимават!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21TI,KOI DRUG ? TI I MUN4O- NALI ZATOVA STE ELEKTORAT, DA VRA6TATE ZAEMITE.
12
11
 
15
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 7 години
Така, с кибер атаки и лъжи и при нас на власт ще се друсне БСП-то. Жална й майка на България. Радев беше само репетицията. Голямата игра тепърва предстои.
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, Путин не обича макарони, па макар и жабарски.
10
15
 
24
 
! Отговори
ЖИВОТ преди 7 години
Всичко в живота се връща .Преди 1989 година Дойче Веле и Свободна Европа разпространяваха лъжи в бившия соц лагер , без да ги санкционират , от нелегални радиостанции на територията на Турция и днешния ИДИЛ . Сега се сърдат че руски медии пуснаха Истината че тоя е Гей и ако го изберат за Президент ще си имат Първ Господин .