Косово реши да създаде собствени въоръжени сили

От Сърбия реагираха остро: Това решение е незаконно
15 фев 2017 07:42,
42
Косово реши да създаде собствени въоръжени сили
Снимка: архив Reuters

Косово ще формира свои собствени въоръжени сили.

Парламентът вчера одобри инициативата за превръщането на полицейските сили за сигурност във въоръжени сили, съобщи ТАСС, като се позовава на телевизия РТК.

"Правителството на Косово е упълномощено в най-скоро време да започне да координира и представи на парламента за утвърждаване стратегия за трансформиране на Силите за сигурност на Косово във Въоръжени сили", информира телевизията, пише БТА.

На 8 февруари президентът, премиерът и председателят на парламента на Косово приеха решение за преобразуване на силите за сигурност в пълноценна армия, припомня агенцията.

На следващия ден сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че Косово няма право да създава своя армия, защото това противоречи на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН.

"Такова решение ще бъде незаконно. Единствените въоръжени сили, които могат да съществуват в Косово, са силите на ООН КейФОР", заяви Дачич за националната телевизия РТС, като добави, че създаването на армия в Косово ще бъде допълнителен фактор за нестабилност в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EVALA NA KOSOVSKITE COMMANDOSI.....AMA ORUJIE NE VIJDAM DA IMAT. SARBITE MAI SA IM GO PRIBRALI PREDI PARADA. SMIAH V ZALATA...
33
4
 
40
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Да си кажа честно, сърбите са най мъжкарската нация на Балканите. Това е факт. Инак че са подли спор няма. За съжаление Балканите са буре с барут. Разпадне ли се ЕС , което е неизбежно като перспектива, Европа пак ще е кървава арена. И като добавим фактора бежанци, тоя път ще е в пъти по зле. Японци, китайци и корейци спорят за разни скалички и само чичо Сам ги удържа засега. Но въпрос на време е и там да стане патаклама. И както Поднебесната има ядрен арсенал. Тя природата го е измислила. Няма да ни остави да ставаме все повече и повече.
32
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BALHARIA+KOSOVO+MAKEDONIA+ALBANIA= PROSPERITETA NA EVROPA ! UJAS !
31
3
 
37
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Нека си правят армия. Та като ги нагазят сърбите да воюват две армии една срещу друга и да не се месят разни ***. Това е една стъпка към окончателното решение на проблема. Чудя се на сърбите що не го разбират, а протестират. Благословен да е Костов, че не пусна бежанци от Косово преди години. В каквото и друго да го упрекваме няма никаква тежест пред този факт. Инак сега да са ни другите роми, но по опасни.
30
1
 
35
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 29Що след бомбандировките на София Америка и Англия заслужават да сме им първи приятели.И сърбите някой ги е накара тогава да ни ударят, както сега се опитват на нас да ни вменяват, че в случай на нужда трябва да се изправим срещу Русия.Всеки българин знае , че това е грешно, обаче за хората от НАТО не е.Така и някога обикновените сърби са знаели, че е грешка, *** Австроунгария е имала друго в предвид.
29
0
 
36
 
! Отговори
СС преди 7 години
Даже някой *** с цялата си наглост е сложил (-) на стихотворението на Иван Вазов.Е браво.
28
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Междусъюзническата война Сърбите не заслужават нашето съчувствие.
27
3
 
39
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
Велика Сърбия я саздаоха комунистите срещу безпрекословно подчинение,но сега са си в почти нормалните граници само трябва да ни върнат западните покрайнини.Колеги от ВМРО седяха 2 седмици в затвор за обида на сръбския флаг без храна и вода ,албанците в ареста си споделяха храната с тях и така оцеляха.....
26
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСърбия е една държава с достойнство, за разлика от нас.
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНе са 99.99 *** са близо.Намира се и някой сбъркан като тебе да си мисли глупости.
24
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава косово не съществува. Краварите да спрат да се гъбаркат с балканите.
23
2
 
42
 
! Отговори
Софакъл преди 7 години
Aлбанците са като Италианската мафия.Не се дават като нашите българи -след обработката на сърбите-македонци.
22
3
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сащ ги подстрекават за да им продават орьжието си американците ще подпалятбалканите заради алчността си за печалби а ние блееме така блееме от 1878 годдо сега
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и все пак
20
4
 
32
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До SSНе са ли 99.99... - тия проценти ми са познати от близкото минало...
19
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17 Бълария е дала повече от 100 хил.убити на фронтовете на Балканските войни ПСВ и още 25хил починали от раните си.
18
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек е само надупеният към изток.
17
5
 
43
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До weissСлед официалното присъединяване на България към тройния съюз... - на 6 април 1941 година Югославската авиация бомбардира Кюстендил и София със стотици загинали и ранени... - жалко, че сме ги оставили ненаказани и не е имало ответна реакция на България, както през 1885 година...
16
3
 
38
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Тази резолюция на оон, на която се позовава сръбския министър, отдавна не е в действие...от 2008, когато косоварите обвиха независимост
15
4
 
49
 
! Отговори
SS преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа за тебе всеки който не е нагъзен с широко разтворени бузи към много цивиливизования и културен запад не е човек и ми е чудно къде и как живееш при положение, че в България 99% от хората са с коренно различно мнение от твоето, а и не само в България. В последно време ясно се отличава разликата между мисленето на хората от западна и източна Европа и ти не се налагаш там.