Пътният ад в Унгария: Сред жертвите има и българка

Двама наши сънародници са ранени, състоянието им не е ясно
Обновена: 15 фев 2017 17:15 | 15 фев 2017 16:07,
8
Пътният ад в Унгария: Сред жертвите има и българка
Снимка: Blikk.hu

Българка е сред жертвите на жестоката катастрофа в Унгария, съобщиха официално от ситуационния център на българското външно министерство.

Двама от ранените при тежкия сблъсък също са българи, пише "Дарик". Състоянието им е неясно.

Както Dnes.bg писа верижната катастрофа стана тази сутрин на магистрала в Унгария, близо до границата с Румъния.

В жестокия сблъсък са участвали много превозни средства, сред които два български микробуса и румънски автобус.

Още по темата

Прессекретарят на полицията в унгарския източен комитат Чонград Силвия Сабо съобщи, че жертвите са четири- двама турци, румънец и българка. Полицията е започнала да разследва причините за тежкото произшествие, предаде унгарското издание Blikk.hu, цитирано от "Фокус".

Подробностите за катастрофата разкриват, че тя е станала на километър от румънско-унгарската граница. В 7:30 тази сутрин поради гъстата мъгла са се сблъскали два румънски камиона, два микробуса, румънски автобус и две български лекотоварни превозни средства.

Заради инцидента на граничния пункт "Надьлак" между Румъния и Унгария се образуваха задръствания и полицията пренасочи пътниците към ГКПП "Дюла" и "Бихаркерестеш".

Унгарските власти бяха уведомили консулства на Румъния, България и Турция. Полицията гарантира доставките на сандвичи и чай на невредимите участници в инцидента.

13 от ранените са били настанени в болница след тежката катастрофа. Десет са настанени в болницата в Сегед, а трима в тази в Мако, пише румънският унгарскоезичен вестник Uj Magyar Szo.

Прессекретарят на унгарската национална служба за бърза помощ Пал Дьофри добави, че мнозина са със счупени кости и вътрешни наранявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
И французи няма, и италианци няма, и американци няма, и бразилци няма, .... а кои са "бели" хора може да се дискутира, но не тук.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да правят споменатите националности от Ком. 1 там - това е пътя за Сърбия, Турция и България. Не е лесно да си кух.
2
8
 
7
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Ееееее,много сте зле!
1
12
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
Обърнете внимание КОИ са участниците в катастрофата....няма унгарци, сърби, хървати, за германци и други бели хора изобщо не е нужно да се споменава. Като се има предвид националността на катастрофиралите може да се направи обосновано предположение че вината за катастрофата изобщо даже не е гъста мъгла и хлъзгав път, а манталитета на самоубийци по пътищата.