Убитият брат на Ким Чен Ун го молел за пощада

За него едниственият начин да се скрие от пипалата било самоубийството
9
Убитият брат на Ким Чен Ун го молел за пощада
Снимка: Reuters, архив

Ким Чен-нам, завареният брат на севернокорейския лидер, преди пет години е молил по-малкия си брат да пощади живота му. Това са разказали двама южнокорейски парламентаристи, получили информации от южнокорейската разузнавателна служба, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

Те са казали, че Ким Чен-нам е написал писмо до Ким Чен-ун, дошъл на власт след кончината на баща им Ким Чен-ир през декември 2011 г. В писмото Ким Чен-нам е помолил Ким Чен-ун да оттегли издадена от севернокорейския лидер заповед да бъде убит.

"Ние нямаме къде да отидем, няма къде да се скрием. Знаем, че единственият начин да избягаме е самоубийството", написал Ким Чен-Нам в писмото до брат си, разказва южнокорейският депутат Ким Бюн-ки. Той допълва, че южнокорейската разузнавателна служба му казала за съществуването на тази заповед. Тя била издадена от младия и непредвидим Ким Чен-ун, след като дошъл на власт. Имало дори покушение срещу Ким Чен-нам през 2012 г., разказва депутатът

"Ким Чен-ун е казал за заварения си брат: "Мразя го. Така че ме отървете от него", разказва Ким Бюн-ки.

Според анализатори Ким Чен-ун вярвал, че неговият заварен брат може да бъде използван при опит за сваляне на режима.

Агенцията припомня за залавянето на Ким Чен-нам на летището Нарита в Токио през 2001 г., където бил придружаван от съпругата си, детето си и бавачката на детето и пътувал с паспорт на Доминиканската република. Тогава той казал, че семейството му отивало на посещение в Дисниленд.

Четиримата са депортирани през Пекин в Северна Корея.

Майката на Ким Чен-нам - актрисата Сон Хе-рим, умира в Москва след дългогодишна депресия. Ким Чен-нам е споделял, че често пъти посещавал гроба й в руската столица. След ареста му на летището в Токио той прекарал повечето време зад граница, първо в Китай, а после в Макао. Той имал жени и деца и на двете места, твърди южнокорейското разузнаване.

"Тъй като учих на Запад, можех да се насладя на свободата още от ранна възраст и продължавам да обичам свободата", разказва Ким Чен-нам пред японския журналист Йоджи Гоми, написал книга за него през 2012 г.
"Причината, поради която посещавам Макао толкова често е, че той е най-свободното и либерално място близо до Китай, където живее семейството ми", допълнил тогава той.

Една жена е арестувана досега във връзка убийството на Ким Чен-нам. Тя бе идентифицирана като 28-годишната Доан Тхи Хуон, предаде Франс прес, като цитира ръководителят на малайзийската полиция Халид Абу Бакар. Жената била задържана на летището в Куала Лумпур тази сутрин. Полицията засега не казва какво е търсила тя на летището два дни след убийството на Ким Чен-нам.

Малайзийският вестник "Стар" цитира Фадзил Ахмат, ръководител на криминалните разследвания в малайзийския щат Селангор, който разказва за последните минути от живота на Ким Чен-нам на летището.

"Той е казал на гишето за прием на пътници в залата за заминаващи пътници, че някои го е напръскал с течност в лицето. Веднага е бил пратен в клиниката на летището. Той казал, че има главоболие и изглеждал на път да припадне. Получил сърдечна криза. Качили са го в линейка и на път за болница е констатирана смъртта му".

Според Асошиейтед прес той казал на медицински работници, преди да почине, че е бил атакуван с химически спрей.

Аутопсията на Ким Чен-нам бе извършена от отдела по съдебна медицина в болницата на Куала Лумпур. Резултатите все още не са публикувани, допълва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: братубийствоКим Чен-ун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо САЩ не са му предоставили убежище за да го подготвят за смяна на властта? Или САЩ май си им харесва КНДР да им служи като стръв за военнопримишления комплекс?
5
1
 
0
 
! Отговори
KKK преди 7 години
До шопетовие все това питате, що си биете черните .... :):) и ти си като излезнал от виц :)
4
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
100 про е бил убит от Агенти на Ким Чен Ун .Самото Убийство си личи от всякъде на поръчково.Като се има на предвид че метода на Убийството е присъщ на нечии тайни служби и факта че Ким Чен Ун и преди е искал смъртта на Брат си и е бил издал смъртна присъда е напълно сигурно че Дебелото К.опеле стана и братоубиец.През 2012 г уби и дългогодишната си приятелка за това че открил стари нейни снимки с бившо нейно гадже!!!
3
5
 
3
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Заборавих да питам, коги Краварете праат атентате на Кастро , добро ли а или сал на другите атентатете са лошотиа?
2
2
 
1
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Па таа Северна Кореа нал е изолирана бе, ка разбрайте ко стаа у неа, че и парламенто на Южната си зема данни слободно бе? Па тоа Ким Чен-нам, коги го преследваа, коги сколаса и две женки едновременно да опрая? Сеги разумевам таа слобода, само дека не стана ясно от дека са парете?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прасчо е достатачно ненормален за да завърши като Садам Хюсейн.