US службите не споделяли нищо с Тръмп, страх ги било

Недоверие будили и контактите на президента с руското правителство
16 фев 2017 10:16,
41
US службите не споделяли нищо с Тръмп, страх ги било
Снимка: Reuters, архив

Служители на американското разузнаване се въздържат да дават на президента на САЩ Доналд Тръмп секретни сведения, защото се тревожат, че те може да бъдат разгласени или да се злоупотреби с тях, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Според американското издание, което се позовава на запознати с въпроса настоящи и бивши служители, решението на разузнавачите да не предоставят информация на Тръмп подчертава дълбокото недоверие между разузнавателната общност и президента заради контактите на неговия екип с руското правителство, както и неговата неприязън към разузнавателните служби.

В някои от случаите служителите са решавали да не запознават Тръмп с източниците и методите, които разузнаването използва за събиране на информация, включително за шпиониране на други държави, посочва вестникът.

Тръмп планира да назначи нюйоркски милиардер като ръководен служител, който да прави преглед на американските разузнавателни служби, отбелязва в. "Ню Йорк таймс", като цитира правителствени представители.

Служители на разузнаването се безпокоят, че подобна мярка може да ограничи тяхната независимост и да намали потока от информация, която противоречи на възгледите на президента, изтъква американското издание.

Евентуалната роля на Стивън Фейнбърг се сблъсква със силна съпротива сред разузнавателната общност, която вече е негативно настроена заради критиките на Тръмп срещу нея по време на предизборната му кампания и откакто стана президент.

Назначаването на Фейнбърг на правителствен пост, на който да прави преглед на разузнавателните служби, се разглежда като начин да се вкара доверен на Тръмп човек в свят, към който Белият дом се отнася с подозрение. Служители от разузнаването обаче се тревожат, че Фейнбърг, който има близки връзки с главния стратег на Тръмп Стивън Банън и президентския зет Джаред Къшнър, е подготвян за висш пост в някоя от разузнавателните служби.

По редица въпроси, включително иранската ядрена сделка, ползата от НАТО и подхода към борбата с войнстващия ислямизъм, голяма част от информацията и анализа, предоставяни от американските разузнавателни служби, противоречи на политическите позиции на правителството на Тръмп. Разногласията са най-остри, когато става дума за руския президент Владимир Путин, когото Тръмп хвали, като същевременно отхвърля оценките на разузнаването, че Москва се е опитвала да съдейства за изборната му победа, коментира "Ню Йорк таймс". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Не мога да усетя и разбера себеси : кеф ли ми е да чета тъпизми /като по -долния 39/ или ми се гади!?!? "Северния морски път" е освободен с "технологии" !? Споменават Рейган ! Що не споменат и Картър -/беше обратната "карта" /! Башкирия и Северния океан ха ! Естествинно е истинските мъже да са пу...фили !!!
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и съветите така приказваха за Рейгън че бил треторазряден актьор и т.н. ама накрая си спомняме какво стана.Благодарение на технологиите северния морски път е отворен и богатите на петрол кръвни братя в Башкирия вече не зависят от Русия за своя износ.Русия вече не се простира дори до Урал
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не му докладват нищо за източниците и начина на събиране на информация, защото путинофила Тръмп ще ги издаде и поставе в голяма опасност. Що се отнася до съдържанието на разузнавателната информация тя му се предоставя в пълен обем.
29
3
 
6
 
! Отговори
Бате Енчо преди 7 години
Начи да долагат на президента ги било страх, ама да ходят да скимтят във уошингтън пост може, така ли??! Диссциплинарно уволнение и съд за тия ***!!!
28
4
 
6
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Много ясно е. Ако Той има пълен достъп, нали ще им лъснат измишльотините против него само и само за да победи олигархията-партия-държава. Тръмп се опитва да махне виртуалния "член първи" от тяхната конституция, да освободи Америка от "робовладелската" олигархия, да накара американците да работят и повярват в себе си. И засега печели сражение след сражение на всички фронтове.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
терористичната държава сащ е пред разпад.тръмпи е краварският горбачов .светът само ще спечели от краха на фащ и запада
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който го е страх- да не ходи "в гората"!Всяка жаба да си знае гьола!И кой каквото е надробил- ще си го изсърба! А Гуантанамо,Сибир и Белене са с отворени врати за международно организираните престъпници и терористи,управляващи САЩ и страните от ЕС ,включително БГ!Има БОГ! И винаги идва време,когато "тарикатите" започват да носят вода на "баламите"!
25
10
 
1
 
! Отговори
Жабок преди 7 години
Ежедневно пишете за Тръмп какви ги върши. Чудесно. Ами нашия лиолю, дет го направихме президент ? Никъв го нема. Да каже: Т'ва, тва, тва ... И изобщо имаме ли президент ?
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споделяш ли секретна информация с клоун, все едно я споделяш с джудже.
23
6
 
3
 
! Отговори
КРАКОЗИЯ преди 7 години
МУТРЪМП Е ПУПУЛИСТ И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!СТЕНАТА МУ С МЕКСИКО ЦЯЛАТА ЩЯЛА ДА Е В ДУПКИ ЗА ДА ПРЕМИНАВАТ ЖИВОТНИТЕ!!! И КВА Е ПОЛЗАТА ОТ НЕЯ ! ПОЛЗА 0ЗДРАВНАТА МУ РЕФОРМА Е ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!!!И ИЗБРА НАЙ-ТЪПИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ЗАБРАНИ ЗА БЕЖАНЦИ ОТ ТАМ ДЕТО ГИ НЕМА РЕАЛНО!------------ПЪЛНИТЕ *** ГЛАСУВАХА НА ТЕРОРЪМП КОЙТО ПРЕДИ ИЗБОРИ ПОДКРЕПЯШЕ ПУТЛЪР А СЕГА ГО ПЛЮЕ!
22
3
 
13
 
! Отговори
8 преди 7 години
Много странно - какво животно са тия "независими" разузнавателни служби. И като са независими - на кого служат - на държавата или на себе си? Тръмп е легитимно избран президент - и магаре да избере народа, службите са длъжни да съдействат - тях никой не ги е избирал, че да решават с кого да работят и с кого не.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп няма ли да ходи скоро до Далас на разходка ??
20
5
 
4
 
! Отговори
... преди 7 години
Епа то си беше ясно, че амриканец акъл няма! Те и затова си внасят от вън! Това добре, *** сега тоя наместник на Айнщаин "гения" Тръм почна да не дава да се вкарва акъл отвън! Да видим как ше се отрази таз работа на ***! Инак тоз тръм ми прилича на наще тука "политици" Обещава неща дето не, че само не ги разбира, ми за някой дори не е и чувал! Също като при нас! Е всеки вижда как се развиват нещата тука, предполагам, че в USA няма а е точно така, но накрай няма и да е много по-различно!
19
1
 
8
 
! Отговори
8605 преди 7 години
Тръмп или да се взима в ръце , и да разкара "тези елементи " ,как няма да споделят разузнавателна информация с него тогава идва на ред въпросът ---- >>>. Кой управлява САЩ ???
18
2
 
10
 
! Отговори
До Бай Иван преди 7 години
Само да ти напомня иване че руснак вече не значи комунист. Така че си вземи дъртия *** и се върни в 1960.
17
14
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Тръмп успя за 20 дена да направи Америка посмешище за цял свят.
16
4
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Има-ти
15
12
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
70 години американците се борят с комунизма, накрая си избраха комунист аз президент.
14
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19НАЙ МИ Е КЕФ , ЧЕ ПУТИНОФИЛИТЕ ЗАЩИТАВАТ МУТРЪМП КОЙТО ГИ ПЛЮЕ ЛИ ПЛЮЕ!!НЯМА ПО ГНУСНО И ДОЛНО СЪЗДАНИЕ ОТ ПУТИНОФИЛА!
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17 Това въобще не е вярно. Др. Клинтън има три милиона фалшиви гласове на мъртви хора и на незаконо прибиваващи , които са гласували по два пъти .