Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение

"Студената война не е завършила, ако се съди по някои изказвания"
18 фев 2017 22:57,
100
Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение
Снимка: БТА

Разширяването на НАТО на изток доведе през последните 30 години до безпрецедентно напрежение в Европа, заяви днес на Мюнхенската конференция по сигурността руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Лавров отбеляза, че епохата на Студената война още не е завършила, ако се съди по някои изказвания на форума.

"Казват, че войните започват в главите на хората, и е логично там и да завършат, но със Студената война това още не е станало", коментира той.

Лавров отбеляза, че ако западните страни поискат да преодолеят този "изкуствено създаден етап на конфронтация" с Русия, то това е по силите им.

Той оцени предложението на германския канцлер Ангела Меркел Съветът Русия-НАТО да обсъди темата за кибератаките като готовност този съвет да възобнови "пълноценното сътрудничество, а не да се ограничава с изкуствено (сътрудничество)".

В речта си руският външен министър прикани Запада да предостави доказателства за твърденията, че страната му стои зад хакерски атаки срещу западни държави.

Правителството в Киев ще получи пълен контрол върху границата на Украйна с Русия едва когато изпълни ангажиментите си по Минските споразумения, което още не е направило, даде да се разбере Лавров.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на рашките ще им мачкат ушите докато не върнат Крим на Украйна и не се демократизират
72
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 79Ано Умни Крим и Украйна са СЛЕД разширяването на НАТО на ИЗТОК не Преди това
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ 72Защо тогава,не попиташ твоите руснаци,защо ни отнеха българската област Македония ,също и Западните покрайнини,Беломорието,Беломорска Тракия,и защо не ни ге върнат?
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агресията на Русия -унищожаването на Чечня,сътворяването на Южна Осетия,Нагорни Карабах,намесата ѝ във вътрешните работи на бившите соцстрани,анексията на Крим,убийствата ѝ в Източна Украйна, по пътя ѝ към световно господство,както и наглите лъжи на лидерите ѝ,доведе до напрежение,санкции и връщане към отминали времена,.
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т-ш Лавров, свиквайте с Новия прозападен световен ред !
68
7
 
10
 
! Отговори
ТАСС преди 7 години
Русия си провежда геополитиката със всички възможни средства, също както САЩ и ЕС- с лъжи,манипулации,дезинформации.Успешното активно мероприятие на САЩ&ко по открадването на Украйна от руската сфера на влияние отпуши руския гняв.Света ще върви към засилващ се хаос,докато не се възстанови изходното състояние или поне рускоговорящата част от Украйна не се върне към "руский мир". Такава е истината,другото скриване на истината и удължаване на хаос.
67
8
 
8
 
! Отговори
Под преди 7 години
Вещото ръководство на цар Путин СССР-2 продължава да се разширява, заграбвайки чужди територии. От вчера Путин е подписал указ за признаване документите на жители на Източна Украйна от двете самопровъзгласили се т.нар. републики. Това е стъпка към заграбване на нови територии от царя на Кремъл , след като отцепи територии от Грузия и Крим.
66
3
 
16
 
! Отговори
567 преди 7 години
Понеже в някои коментари се казва, че НАТО е източник на сигурност за страните членки и никой не смеел да пипне натовска държава, затова ли във всички държави членки на НАТО нахлуха безпрепятствено 2 милиона нашественици от Близкия Изток и Африка и продължават да прииждат и да се разкарват из Европа като в разграден двор?
65
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве русофили болни, как така НАТО е ужасно? Всяка държава може свободно дд се присъединява към където си реши? Как така се вашата русия е права и как така все ще напада, защото някой искал НАТО?Вие осъзнавате ли, какви глупости говорите?
64
8
 
21
 
! Отговори
nina преди 7 години
Престанете с това "разширение на Русия.." Запомнете завинаги: Крим е бил и вече отново си е РУСКИ! Четете уикипедия!!! А, що се отнася до НАТО-винаги се сещам за думите на един студент: НАТО е най-голямата легална терористична организация. Някой нормален човек да не е съгласен?! Обграждат Русия с войски... Искат война ли? Лошото е, че ние ще пострадаме най-мого!
63
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79 Прав си приятел.Русия скъса със социализма и въведе капитализъм.На практика не се отличава от останалите демакрации, освем по имперските си амбиции.Ако Русия беше станала член на НАТО, то щеше да са разпадне.Да, ама Не!Ние трябва да командваме света , не Щатите...
62
20
 
10
 
! Отговори
Сметка преди 7 години
До Пак питамАми, похарчиха милиарди за спокойствието на държавите от НАТО . Да могат да живеят без страх,че ще ги нападне миризливия руски ботуш. Както стана с Украйна,де. Лошото е,че и България я чака подобна съдба,ако върне отново комунистите на власт!
61
25
 
12
 
! Отговори
Математик преди 7 години
А разширението на Русия към Украйна и Крим не е ли напрежение?
60
11
 
20
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това НАТО е ужасно! Очевидно се налага отново Русия в серия отбранителни войни да увеличи територията си и да се защити? Както винаги е правила....Като за начало ще сложи малко ракети със среден обсег в Крим и калиниград за да се пази от ПВО-то на НАТО ....
59
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ставайте от компютрите и хващайте мотиките пролет иде
58
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия защо не влезе в НАТО?Нали и там е демокрация?Или си пази руските ценностти и стандарт.Да ама не. Просто имперските амбиции.
57
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агресора вика че му е напрегнато!Ега си наглоста.
56
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А постоянната руска агресия към съседите и нима е укрепила мира и е донесла спокойствие? Руснаците са царе на инсинуациите и прехвърлянето на проблема от болната глава на здравата. А умението да се представят за невинна жерва са превърнали в изкуство.
55
7
 
28
 
! Отговори
Пак питам преди 7 години
Още чакам отговор каква работа е свършила НАТО,на фона на похарчените милиарди?!
54
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Окрадахте Грузия , Украйна , ред е на Беларус .