Камери заснели нападението срещу брата на Ким Чен Ун

Той казал, че жени са допрели до лицето му кърпа с някаква течност
20 фев 2017 10:00, Елка Василева
12
Камери заснели нападението срещу брата на Ким Чен Ун

Камери за видеонаблюдение са регистрирали нападението на летището в малайзийската столица срещу Ким Чен Нам - заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Записът е разпространен от японската телевизия Фуджи Ти Ви, предаде Ройтерс.

Видеото, качено в няколко уебсайта, показва от два различни ъгъла жена, която застава зад мъж и обхваща лицето му с двете си ръце, а после се отдалечава. Друга жена бързо се отдалечава в друга посока след нападението, макар да не е ясно дали тя също участва в него.

Още по темата

Вижда се как пълният оплешивяващ мъж на средна възраст се препъва и бърше лицето си след нападението, а по-късни кадри го показват как търси помощ, сочи лицето си, а после бива съпроводен до медицински пункт.

На пресконференция в неделя полицията каза, че нападнатият е казал на служители от митническата служба на летището, че две жени са допрели до лицето му кърпа с някаква течност.

Убийството предизвика дипломатически търкания между Малайзия и Северна Корея, която настоя да не се прави аутопсия, а тялото да й бъде предадено. Малайзийското министерство на здравеопазването обаче съобщи, че аутопсията е нормална процедура и че резултатите от нея ще бъдат готови най-вероятно на 22 февруари, пише БТА.

Полицията каза, че четирима заподозрени севернокорейци са напуснали Малайзия в деня на нападението, но отказа да съобщи подробности.

Според малайзийския в. "Стар" те са се върнали в Пхенян през Джакарта, Дубай и Владивосток.

Убийството на Ким Чен Нам е терористичен акт, демонстриращ жестокостта на режима в Пхенян, заяви представител на южнокорейското министерство на националното обединение, цитиран от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "До 7-Анонимен": Кьорфишек е това, което ти си написал. Американците вече си признаха, че по времето на Кенеди е имало опити да бъде убит Фидел Кастро. Не е така лесно обаче да бъде убит лидер от мащаба и популярността на Фидел Кастро. Но пък американците успяха да убият и Джон Кенеди, и брат му Едуард и след толкова години заговор не е доказан, макар ге едва ли някой се съмнява, че това е организирано.Та Тръмп е прав, като каза: "Убийци има много, и нашата страна не е невинна".
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така са излетели за да напуснат още в деня на престъплението като има освен митнически служби където да се пожалват от сходни проблеми има и граничен контрол дето жалби не вървят,и гледат строго особено след спешна информация от този род за нападение над човек,който е на ели кой си човек и се чуства зле след като две жени му допрели кърпа,а едната се отдръпва сякаш другата се справила добре дето му натъркала носа с кърпа демек така му се пада и той взел та паднал като при семейни скандали.
9
2
 
0
 
! Отговори
Монголски другар преди 7 години
В Азия ЦРУ прави над 50 опита за периода от 1980 до 2015г за насилствена смяна на властта в редица държави. Да припомня някои - след откъсването на Иран от американския блок и свалянето на шаха1979г купен е с пари и с обещание за US бази афганистанския военен министър ген.Амин който прави 1979г преврат срещу законното просъветско правителство но опита не спомогва и съветски войски навлизат през дек.1979г в Афганистан а просъветската власт е възстановена под ръководството на президент Наджибула
8
0
 
3
 
! Отговори
Добан преди 7 години
До Анонимен 7Какво искаше да кажеш? Или просто си проветри хралупата?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ прави 638 опита да убие Фидел Кастро, САЩ похарчиха милиони за убийството му и пак не успяха да го убият.
6
10
 
26
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Недодялана аматьорска раота - типично по кpaваpски, с цел да заблудят, че уж е работа на севернокорейците. Ако бяха севернокорейци, щяха да пипнат както трябва...
5
5
 
2
 
! Отговори
Ще клекнат кравите преди 7 години
Само мучат.В медиите в САЩ са се появили новини, че в момента се провежда подготовка да се доведат висшестоящи представители на севернокорейските медии в САЩ за преговори първите от повече от пет години, предаде Reuters.
4
1
 
3
 
! Отговори
ЕЙЙЙЙ....КВО НЕЩО.. преди 7 години
ЦРУ , ГИ НАМИРА ВЕДНАГА...!ТАМ--НЕМА ЛАБАВО .....ХА,ХАХААААААААААА
3
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
цру си знае работата
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая асасинка как го е разпознала се чудя? Та те всички са еднакви.
1
4
 
12
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Да не излезе накрая,че е умрял от сърдечен удар!Като му гледам килата....