Германия депортира трета група от 18 афганистанци

В родината им се връщат хора с отхвърлени молби за убежище
23 фев 2017 08:22, Елка Василева
8
Германия депортира трета група от 18 афганистанци
Снимка: архив, Reuters

Самолет с 18 афганистански мигранти излетя снощи от Мюнхен за Кабул, предаде ДПА.

Това е третата група афганистанци, депортирани в родината им, след като техните молби за убежище бяха отхвърлени от германските власти.

Баварското вътрешно министерство съобщи, че първоначално е било планирано депортираните снощи да бъдат 50, но не обясни защо броят им е бил намален.

Около 250 правозащитници се събраха на летището в Мюнхен да протестират срещу депортациите, защото според тях голяма част от Афганистан не е безопасна територия за завръщащите се.

Именно поради опасения за тяхната сигурност досега на повечето афганистанци, чиито молби за убежище са отхвърлени, се разрешаваше да останат в Германия. Но правителството в Берлин реши в края на м.г. да обяви части от Афганистан за "безопасни за завръщане".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
ЦЕЛИ 18 тарамбуки - от 3 000 000!! Машшалла!Добри темпове - ще приключат някъде около 3010 година!На Мурксул-ханъм и са се разтреперали шалварите - идват избори
3
0
 
15
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Хахаха, само докато са ги товарили, други 180 са влезли! След месец пак са в ЕС, ама у нас... А Тиквун Родоотстъпний ги пазеше като писани яйца, за да не ги посрещнем по нашенски!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние кога ще изритаме всичката тази гадост която замърсява България?
1
1
 
22
 
! Отговори
ОЧАКВАЙТЕ ГИ ПАК преди 7 години
на нашата граница. Затова ТИКВАТА взе пари от БРЮКСЕЛ и усилено строят НОВИ центрове. Лъжеше , че нямало да се строи, ама всички знаем колко струва думата на ТОЯ. Тук говори едно, а в Германия държи Меркел за полата