Симпатичният Солано – карък! За пръв път на световно и на ски

"Паднах няколко пъти, но важното е, че всеки път се изправях"
24 фев 2017 18:45,
13
Симпатичният Солано – карък! За пръв път на световно и на ски
Снимка: кадър Youtube

Преди ден Dnes.bg ви показа най-симпатичния състезател по ски бягане Адриан Солано, който мигновено се превърна във всеобщ любимец сред екипа в редакцията, а, вярваме, и на много други хора по света.

Още по темата

Ски бегачът от Венецуела участваше в световното първенство по ски северни дисциплини в Лахти, Финландия, под №1.

Е, не успя да финишира първи, дори напротив, но определено е първенец по създадени положителни емоции у зрителите.

След като се насладихме на комични падания, неподражаема техника, ентусиазъм и воля от страна на Солано, се чувстваме длъжни да ви запознаем с условията, в които се е подготвял за тази надпревара.

Венецуелският претендент се е готвил за шампионата само на закрито и с тренажор, а заснежените хълмове на Финландия се оказаха сериозно предизвикателство за него.

Преди световното първенство всички участници е трябвало да отидат в Швеция за задължителните тренировки на сняг. Опитвайки да стигне до там, Адриан е започнал да се сблъсква с първите си премеждия, защото на летището в Париж е бил задържан от миграционните власти, които се усъмнили в историята му и са го заподозрели в това, че просто се опитва да избяга от родината си.. носел в себе си едва 28 евро, информира bTV.

Така, Адриан е бил депортиран и принуден да тренира "на сухо".

След като Солано бил върнат принудително в Каракас, неговите фенове регистрирали сайт с името GoFundMe и събрали достатъчно средства, за да го пратят във Финландия. Единственият проблем е, че подготовката му се е състояла изцяло от ски върху колела в жегата на Венецуела.

Този случай със Солано разпали и дипломатически скандал. Властите в неговата родина хвърлят цялата вина за по-слабото му представяне върху Франция.

"Ще подготвим протест срещу френското правителство за обидата срещу нашия състезател", обяви в Twitter министърът на външните работи на Венецуела Делси Родригес.

Въпреки всичко, Солано завърши с широка усмивка и заразяващо положително настроение.

"Оттук към олимпийските игри", споделя той в интервю за норвежко издание.

"Въпреки че не познавах снега, дадох най-доброто от себе си. Може би паднах няколко пъти, но важното е, че всеки път се изправях", коментира Адриан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати симпатягата😁Голям сладур.Много ми е готин.Малко да се позабавляваме в тоя океан от гадни новини.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживях да видя чернокож скиор ..
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодаря, беше забавно :) Номер 1 !!
3
2
 
3
 
! Отговори
Бате, Бате преди 7 години
До АнонименЧКШ, къде видя скьори във Венецуела??? Били споделил с нас някой известен Венецуелски ски корорт. Това българите сме много зъл и омерзен народ, за нас всичко е корупция, батки и чалга
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В коментарите в ютуб пишат, че тоя се е оказал там просто защото имал дебели връзки в корумпираната им система. Нали не си мислите, че този е най-добрия и заслужил по тая причина скиор във Венецуела, който да отиде да ги представя на олимпийските игри.
1
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Браво на пичагата!!!