Смъртно наказание в Турция? Гласят референдум!

Ако мине в парламента – Ердоган веднага одобрявал!
24 фев 2017 21:46,
91
Смъртно наказание в Турция? Гласят референдум!
Снимка: БТА

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че може да се проведе референдум, в резултат на който да се промени конституцията така, че да се въведе смъртното наказание, в случай че парламентът не одобри подобна мярка, предаде Anadolu Agency.

Още по темата


"Вярвам, че смъртната присъда ще бъде поднесена пред парламента. Ще я одобря веднага, след като бъде гласувана", заяви Ердоган, цитиран от "Фокус".

"Въпреки това, тя ще изисква изменения в конституцията", добави той.

"При нужда ще се свика друг референдум за изменения в конституцията. Ако парламентът не одобри измененията, ще свикам друго допитване", посочи президентът.

На 16 април турските граждани ще гласуват на референдум за изменения в конституцията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трийсетте години на миналия век имало подобен харизматичен лидер с имперски амбиции
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Незнам кой луд ще гласува против, при положение, че веднага ще го пребият като куче."Що пишете глупости бе хора, аз като влена да гласувам в кабинката и после като излена от кабинката, нима на челото ми пише за кой съм гласувал!!! Ако беше така, тоя човек сам взе 52% от гласовете при положение три партии се бяха съединили, тия 48% защо не ги пребиха! Но се и част от нациналистите го подкрепят, ще има Да за конституционните промени!
43
2
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 7 години
Турция така ,Турция онава,аз сега искам да ви питам нашата родина България е каква?
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ердоган е ислямист. На времето Ататюрк го е хвърлил в затвора но му е пощадил живота, което е било грешка. "Препоръчвам на някои хората преди да пишете глупости:-) да проверят датите добре:-)Коя година е починал Ататюрк и в коя година е роден Ердоган...въри си изпий хапчетата...
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мислищите, че Ердоган е "ислямски фанатик", хора в Турция коя религия се проповядва? Това не е ли е нормално в този случай да е вярващ! Правилната е вярващ "националист". Човек, който преди всичко гледа държавния и народния интерес...Където викате, че превръща "светската" и "демократичната" Турция назад, абе хора той в предишната "светска и демократична" Турция лежа в затвора няколко месеца преди да открие партията си в затвора ЗАРАДИ ЕДНО СТИХОТВОРЕНИЕ.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
между другото в щатите, затворниците с тежки присъди са длъжни да работят. няма не искам и недей, държавата те издържа и ще си плащаш за храната и 'подслона'. у нас подобна мярка би имала несравним резултат, особено за някои категории съграждани - всичко, дето си го окрал, да си го изработиш, ама под контрола на въоръжена охрана.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
у нас не е проблем липсата на смъртно наказание, а че всички останали наказания са леки и обикновено се измъкват. и другият проблем е, че закоравели рецидивисти, които ги съдят за 7-8 неща едновременно, на теория трябва да лежат 70-80 години, обаче у нас се слага само най-дългото наказание, а другите престъпления все едно не са извършени. пример: откраднал кабел, спрял тока на 2000 човека, изпил парите и пребил някого. дай му 15 години за тероризъм, 5 за кражба и 8 за телесната, ама накуп.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дасмъртното наказание е като ядреното оръжие..върши прекрасна работа дори, когато не се използва !!!---------------------Коя е прекрасната работа ? Нито ще върнеш убитите, нито ще спреш престъпността. В САЩ като имат смъртно наказание, да не би да няма престъпност ?
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адио Европа, ако има смъртно наказание
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За закоравели убийци,педофили и рецидвисти и хора работещи за чужди разузнавателни служби смъртното наказание е задължително.
35
2
 
9
 
! Отговори
Да ви питам аз: преди 7 години
Като го няма смъртното наказание у нас ,как тогава да бъде избесена "в името на народа" Хайдуккостовата Хвърковата и крадлива чета,за това,че изкормиха държавата ни?
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като оставим лигавщинитеза смъртното наказание има само две неща с които не съм съгласен: кой ще го изпълнява и по-страшното- съдебната грешка.Гледах един филм по NGeo със скрити имена ,ясно,за бивши палачи.Човешки руини!А един от серийните убийци в САЩ на миналият век се оказва точно бивш такъв.Това пристрастява и този човек след това живее с вас.Второто е страшно.Там няма назад,няма помилване,,няма компенсация.А се случва!Всеки гласува за си поема грехаб за поне една невина погубена душа.
33
7
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
скоро не е имало кюрдски лекции по летене в Турция поне веднъж в седмицата турците летят във въздуха :))))))))
32
3
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
няма нищо по-правилно от смъртното наказание !!!!!!особенно у нас ефекта ще е поразителен
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам кой луд ще гласува против, при положение, че веднага ще го пребият като куче.Ердоган иска да легализира масовите екзекуции на така наречените гюленисти.Най-гнусното е .. МЪЛЧАНИЕТО НА ЗАПАДА. НАТО вече си има диктатор, но нито дума, нито звук. Виж на Путин му скъсаха многоточието от санкции, а на нашето момче нищо
30
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има допитване до народа,поне половината от Българския народ ще искат да се върне ,, смъртното наказание,, така че няма смисъл да се плюе по Ердоган той просто се вслушва в мнението на хората
29
12
 
8
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Ислямска Турция става несъвместима с ценностите на юдео-християнската цивилизация! Ердоган ги заби в турмето на исляма! България трябва да запечата границата си с Туркийето и да се направи 300 метрова ивица минирано поле от двете страни на кльона. Визите за ЕС на турски граждани, които вече са издадени трябва да бъдат отменени, а издаването на нови визи да се спре перманентно.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да няма 'по пет на нож'
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре , стой там
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Изчезвай в турция при останалите 80 мил. *** там всички се .....с мъже грозни мазни мръсни турци"ПИША ОТ ТУРЦИЯ (*Душата ви е грозна и *** на вас...суполянковци, мързеливи, се недоволни европейци.