Две министерства планирали убийството на Ким Чен Нам

Заподозрени за убийството са малайзийка и индонезийка
27 фев 2017 12:45,
6
Две министерства планирали убийството на Ким Чен Нам
Снимка: Reuters

Убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е било организирано от министерствата на държавната сигурност и на външните работи на изолираната тоталитарна страна, твърдят южнокорейски депутати, цитирани от Ройтерс, след като бяха запознати с данните, събрани от разузнавателната служба на Южна Корея.

Осемте заподозрени за убийството на Ким Чен Нам на летището в Куала Лумпур преди две седмици включват четирима служители на министерството на държавната сигурност и двама - на външното министерство в Пхенян, съобщиха южнокорейските депутати, позовавайки на предоставената им от разузнаването информация.

Още по темата

Предполага се, че Ким Чен Нам е отровен от индонезийка и виетнамка, които намазали изключително токсичното вещество на лицето му на международното летище в Куала Лумпур на 13 февруари, припомня БТА.

Индонезийката мислела, че участва в телевизионно шоу, в което трябва да се направи шега и че течността, която получила била бебешко олио, посочиха представители на индонезийското посолство.

Запис от видеокамерите показал, че Ким Чен Нам е подал сигнал при служителите на летището за инцидента и бил отведен в медицински кабинет на летището, където припаднал.

Малайзийският министър на здравеопазването С. Субраманиам днес каза, че Ким Чен Нам е починал в линейката 15-20 минути след нанасянето на веществото.

По думите му дозата е била изключително голяма и е засегнала цялото тяло - сърцето и белия дроб. Той отбеляза, че само 10 милиграма от субстанцията са необходими, за да причини тя смърт, а според него при Ким Чен Нам е използвана по-голямо количество.

Малайзийските власти издирват още седем севернокорейци, за които се смята, че са свързани с убийството, включително дипломат от севернокорейското посолство в Куала Лумпур и работник на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... eeee tazi indoneziika bre, s kVi rukavici se e razhozdala iz aeroportO...Ili e Fukushimska japanka s medicinski IMUNITET ...??
5
0
 
2
 
! Отговори
Севрнокорейски Трол преди 7 години
Извинявам се на 2, ама и ние троловете трябва да обядваме та за това се позабавих с коментариите.Та, к'во да ви кажа: много нескопосана работа, така, че няма как да е на нашите служби, то не бяха камери то не бяха свидетели, абе изобщо ако ние бяхме решили да премахнем брата на Лидера, можеше къде къде по елегантно да го самоубием и никой нямаше и да разбере даже. Да не говорим, че си имаме и личен подарък копие на "българският чадър" така че що да се занимаваме с нек'ви си кърпички!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проявили са въображениереално убиеца е индонезийкатада я бяха зачистили и нея, сега щеше да е по-интересно, щяхме да си говорим за психотронните оръжия на КНДР
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Сергей Антонов го набедиха за участие в атентата срещу папата, та сега с няколко севернокорейци ли няма да стане същото.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо ги няма троловете които все хвалят Севера Корея?
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Ким чен Ун- кога?