Смърт покоси 6 руски дипломати за 4 месеца – закономерност?

Случаите са обяснени като "сърдечен пристъп" или "скоротечно заболяване"
Обновена: 28 фев 2017 15:02 | 28 фев 2017 15:00, Елка Василева
93
Смърт покоси 6 руски дипломати за 4 месеца – закономерност?
Снимка: архив, Reuters

"Когато руският представител в ООН почина внезапно в Ню Йорк миналата седмица, той стана шестият в поредицата скоропостижно починали руски дипломати от началото на ноември. Конспиролозите в мрежата се опитват да открият закономерност", пише британският „Индипендънт“, цитиран от InoPressa.

"Виталий Чуркин, който беше на 64 години, беше спешно хоспитализиран от неговия кабинет в постоянното представителство на Русия в ООН на 20 февруари: прилошало му на път за работа – се казва в публикацията. - Първоначално се появи информация, че Чуркин е получил сърдечен пристъп, но след аутопсията медицинските експерти казаха, че за установяване на причината за смъртта ще бъде необходимо допълнително изследване". Един от експертите, уточнява изданието, "даде да се разбере, че ще се наложи да бъдат направени токсикологични експертизи".

Американският медиен проект Axios отбелязва, че смъртта на Чуркин "не само че не е обяснена", но и "удивително си прилича със смъртта" на руския посланик в Индия Александър Кадакин /67 години/ на 27 януари, на консула на Русия в Атина Андрей Маланин /55 години/ на 9 януари и на руския дипломат в Ню Йорк Сергей Кривов /63 години/ в деня на президентските избори в САЩ – 8 ноември. Длъжността на Кривов не е точно известна, но според изданието той може би се е занимавал със защита на консулството от подслушване от страна на американските спецслужби. Тези три смъртни случая също бяха характеризирани като "сърдечен пристъп" или резултат от "скоротечно заболяване".

"Още двама дипломати – се припомня в публикацията в "Индипендънт" - починаха от очевидна насилствена смърт в същия период: руският посланик в Турция Андрей Карлов беше убит в Анкара на фотоизложба на 19 декември, а в същия ден още един дипломат – Пьотър Полшчиков, беше застрелян в дома си в Москва".

"В допълнение към това – се казва още в материала – на 26 декември бившият високопоставен служител на КГБ Олег Еровинкин, който беше заподозрян, че е помогнал на британски разузнавач да състави досието на Доналд Тръмп, беше открит мъртъв на задната седалка на автомобила си". Еровинкин беше и помощник на шефа на "Роснефт" Игор Сечин, когато той беше вицепремиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: смъртруски дипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталин е идол за Путин
59
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
освен тези 6 руснаци има и 6 латиноамерикански президенти последният еуго чавес заразен с рак само ф кастро отьрва кожата убииството на брата насев корея на кого е работа я да помислим
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На крадливата еврейка Поптодорова Путин и е виновен, така ли? А за това че крадне кремове за да си маже дебелия лаком еврейски *** са виновни всички други но не итя, горката набедена, разбираш ли
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конспиролози!?!Днес.бг всеки ден въвеждат нова дума в речника. Вчера беше думата разстановка.
56
4
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
на колко хора телата им се дадоха на прасетата в бг пишете това да знаем защо за русия драскате
55
2
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
ама че пропаганда защо англииският вестник а не бг нещастници нямата пари да ходите в русия а глупостите си пишете а тсига бе я се спрете
54
1
 
2
 
! Отговори
we преди 7 години
И българските ``дипломати'' ще подхване жужин, защото не лижат достатъчно руски ботуш. Попродорова вече се опари и е извън играта.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварчетата - не умеят нищо друго освен да крадат, убиват и лъжат.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Володя, моля те пусни им по една топола на тези ***
51
2
 
8
 
! Отговори
Химик преди 7 години
Няма по-добри от руските тайни убийци! В сравнение с тях средновековните убийства в западните кралства са някакви самодейни изпълнения. Руснаците са класа! Колко милиона изби другаря Сталин?
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен простотията, мога да посоча номера на дежурния провокатор.Няма да съм жив да видя едни международните терористи в съда в Хага, където да бъдат осъдени заради насаждане на нежелана демокрация, грабеж на природни ресурси и археологични ценности, лишаване на народи от достойнство и бъдеще, дори да носят Нобелови награди за лицемерен мир!Спете спокойно, деца!
49
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ ги трепе заради намесата на Русия в предстоящите избори за президент
48
1
 
2
 
! Отговори
Russia is the BUS преди 7 години
До До Russia is the BUSам те наще псевдолиберали в руско са се учили бе, и те първите им 7 са минали под руска окупация, какви да са?
47
6
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Много хора отнесе тоя Бояришник бре, Владя го направи като национално питие, от богатлък ще да е....
46
7
 
9
 
! Отговори
zdfh преди 7 години
Володя ги е дарил с безмерната си "либоФ"!! Той е един истницки "човеколюбец" милия, с право е цар на руските крепостни и българските русофили-дано и тях ги дари с типичната си нежна "либоФ", белким и за тях пишете с подобно умиление :)
45
7
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Жал ме е да гледам оскотял народ, на който спокойно можеш да предложиш на тепсия всякаква демагогия.Статията е смешна, просто нямам думи.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПАтриот славянВ България патриотите са Българи. Ти чий патриот си
43
6
 
10
 
! Отговори
Мужик преди 7 години
Идат избори в Русия, жужето си подготвя изборната победа.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам причината за смъртта им, определено е подозрително, но поне не ги арестуват за кражба от магазин като нашите
41
4
 
13
 
! Отговори
така си е преди 7 години
Той и Георги Димитров умира "на път за Русия"Така Империята на Злото се отблагодарява за дългогодишна добра слжба.