В Москва ври и кипи: Ердоган, Нетаняху, Габриел на визита

Сирийският проблем ще бъде обсъждан на всички разговори днес
Обновена: 9 мар 2017 09:55 | 9 мар 2017 09:13, Елка Василева
128
В Москва ври и кипи: Ердоган, Нетаняху, Габриел на визита
Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган днес и утре ще бъде на посещение в Русия, където заедно с руския държавен глава Владимир Путин ще участва в заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище. Заседанието на съвета е първото след продължително прекъсване заради инцидента със сваления от турските военновъздушни сили руски бомбардировач "Су-24" през ноември 2015 г., съобщи ТАСС.

В центъра на вниманието на разговорите по време на посещението на Ердоган в Русия ще бъде нормализирането на двустранните отношения, стартът на което бе даден през лятото миналата година. Сред обсъжданите въпроси ще бъде намерението за увеличаване на двустранния стокообмен до 100 милиарда долара. Постигането на тази цел се усложнява заради това, че все още са в сила забрани за внасянето в Русия на редица турски стоки. Очаква се Ердоган да предложи тези ограничения да бъдат изцяло отменени, отбелязва агенцията.

Още по темата

Планира се Ердоган и Путин да обсъдят сирийския проблем и в частност съвместната борба срещу групировката "Ислямска държава". Очаква се турският лидер да се спре и на въпроса, свързан със сирийските кюрди.

Очаква се също двете страни да обсъдят строителството на АЕЦ "Аккую" в Южна Турция и на газопровода "Турски поток". Предвижда се двамата президенти да разговарят за плановете на Турция да закупи руски отбранителни съоръжения, включително зенитни ракетни системи С-400. Сред дискутираните теми в Москва ще бъде и перспективата за отмяна на руски визи за турските граждани.

На посещение в Москва днес ще бъде и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху., който ще се срещне с руския президент Владимир Путин.

В навечерието на визитата Нетаняху я окачестви като "много важна за сигурността на Израел". По думите му в Москва той ще обсъди с Путин двустранното сътрудничество с цел "избягване на нежелателни инциденти в Сирия", а също ще изрази категоричното несъгласие на Израел с присъствието до северната му граница и в Средиземно море на "сили на Иран и негови марионетки" след края на преговорите по сирийската криза.

Освен това Нетаняху ще каже на Путин, че победата над "Ислямска държава" не трябва да доведе до засилване на "терора на Иран и неговите марионетки".

Също в руската столица външните министри на Русия и Германия Сергей Лавров и Зигмар Габриел ще обсъдят днес положението в Сирия, Украйна и Либия, както и състоянието на двустранните отношения, пише БТА.

Според предварителното съобщение на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова двамата министри ще обменят мнения по актуални международни проблеми с акцент върху опитите за излизане от кризите в Украйна и Сирия и нормализиране на положението в Либия. По думите на Захарова ще се обсъждат и проекти в търговията и икономиката, културата и хуманитарната област.

Вчера Габриел каза във Варшава, че смята да засегне пред Лавров темата за установяване на примирие в Източна Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
3
 
! Отговори
Реджеп преди 7 години
Реджеп ще си прави харем..ха.ха.ха
90
3
 
9
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До пупкинама те не гладуват как ти гладуваш .прасета сте вие европейски гейве .руските туристи са в бг купуват недвижимости.а ми кажи къде отиват бг туристи къде купуват наедвижимости .аз ще и кажа бг туристи отиват в франция и в австрия да просят а в германия да проститурат а в англия да робуват.още малко остана бг ще бъде колония на германия
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Ха-ха-хапчетата? Май ги забрави. Я, бързо да си ги пийнеш! Виж колко е часът! :):)
88
9
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ДЕЛБАНАТА НА СИРИЯ ЗАПОЧНА:ВСЕКИ ЩЕ СЕ ПАЗАРИ ЗА ПО-ТЛЪСТО ПАРЧЕ ОТ СИРИЙСКАТА БАНИЦА!ЗА ПУТИН--МОЖЕ И ...НИЩО ДА НЕ ОСТАНЕ .ХА,ХА,ХАОАААААА....МНОГО СА МУ ОРТАЦИТЕ ВЪВ ВОЙНАТА!!!!
87
3
 
8
 
! Отговори
Мислиш ли с Главата преди 7 години
До ЗАПОЗНАТ Ако можеха да зглушат приглушат и направят Каквото и да е Турци Изрелци Нямаше тази седмица да целуват Ръка на Путин бе младежи след като закусите обядвате и Акате после малко Помислете Еи така за разнообразие
86
1
 
13
 
! Отговори
овеч преди 7 години
Бре че я изолираха тая Русия!
85
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Елементарно правило-който има зор обикаля и търси решение!Отива на крака при тоя,който ще му реши проблема.Днес е приемен ден на Кръстника и навалицата е голяма.
84
12
 
5
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 7 години
До АнонименТУРЦИТЕ ЗАГЛУШИХА Ц 400 В СИРИЯ !!! ИСКАТ СИСТЕМАТА ЗАЩОТО САМО ТЕ РАЗПОЛАГАТ С ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ НЕЯ(МОЖЕ БИ И ИЗРАЕЛ) !!!АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПРЕДОСТАВЯТ ТЕХНОЛОГИИ НА ТУРЦИЯ !!! РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПРЕДОСТАВЯТ СИСТЕМАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ ТУРЦИЯ !!! А ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ДА НЕ ПРОДАВА СИСТЕМАТА ЗА ЗАГЛУШАВАНЕ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ !!!СИСТЕМАТА СЕ КАЗВА KORAL НА ДЪРЖАВНАТА ФИРМА ASELSAN !!! ЗАЩО МИСЛИТЕ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ТОЛКОВА БЪРЗО СЕ НАВИХА ДА Я ПРОДАДЪТ НА ТУРЦИЯ !!!ПАЗАРЯТ СЕ ЗА СУМАТА!
83
2
 
18
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
турците с с-400, а нашите общи съзници ни накараха ние да нарежем нашите с-300 които бяха аналог на 400 ?!?!?
82
38
 
12
 
! Отговори
пупкин преди 7 години
Руснаците живеят по зле от прасетата обаче дават акъл на целият свят как трябва да се живее.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 86 Ти да не си алкохолик ,щом се сещаш само за алкохол
80
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 85Прочетох.Нещо обиди ли се бе, другарю кравар?)))Значи от всичко, което е написала жулнаГлистката Е-ка, ти си разбрал, че "Путин ще се н.с.ре пред Нетаняху и Ердоган и още утре ще върне Крим на укропите". МуахахахахаП.П. Путин няма да направи нищо,което не е в негов интерес.Само в Булгерията идват US сенатори,които спират енергийните ни проекти и само тук може Турция да се меси във вътрешните работи на чужда страна по безпрецедентен начин (ДПС и ДОСТ)
79
9
 
33
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Русия е във изолация...хахаха
78
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66Първо ми посочи в коя област на обществения живот Запада е водещ,а сетих се по-богати.страхотна мисъл - ще си я запиша с много едри букви :))))Би ли пояснил само в коя област е водеща русия? Аз се сещам само за алкохола.
77
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84ти прочете ли изобщо кой за какво ще ходи при Путин или само така си дрънкаш? Нетаняху отива да го предупреди да не се прави на мъж и да си държи "съюзниците" от Хизбулла и Иран по-далеч от Израел, че стават "грешки".Габриел отива да провери кога ще си прибере сгaнта от Изт.Украйна.Ердоган - да махат санкциите с/у турските фирми.Панятна?
76
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите и америкосите сега ще нададат вой, че Русия е изолирана, а Ердоган и Нетаняху отиват в Москва да подписват капитуацията на Русия. А! И кво беше още: в Русия никой не искал да ходи (нищо че по данни на ООН РФ е трета по приток на eмигранти след САЩ и Германия), руснаците се хранели с моторно масло и пастет от човешка кожа... а като отиват на работа яхват по една ракета Топол М вместо да се тътрят с градския транспорт - практични хора :)Големи комици били тез кравари, евала!))))
75
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от лафката в Кремълабе що Организацията на Обединените Нации не я преместят направо в МоскваТя затова е в САЩ, защото бензиностанцията няма толкова пари, за да и плати разходите. Понял?
74
31
 
7
 
! Отговори
пиздец нюз преди 7 години
До Анонимен 66Друго си населението ти да се напива с боярщник от щастие и просперитет, а ти да раздаваш кредити на разните станове в средна азия...
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vsi4ki na kraka pri putin evaka putin e velik gleda sa naroda si a v bg koi idva ??? Baba marta
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRAMP UNISHOJI REPTILITE ROTSHILDOVI TOGAVA SHE TE PRIZNAIA ZA SPASITEL NA EVROPEIDNATA RASA OT RAPTILITE UNISHOJI FED