Двайсет млн. души застрашени от глад в страни с конфликти

ООН има нужда от пари и достъп до зоните на конфликти
11 мар 2017 14:16, Елка Василева
34
Двайсет млн. души застрашени от глад в страни с конфликти
Снимка: архив, Reuters

Двайсет милиона души са застрашени от глад и гладна смърт в Йемен, Южен Судан, Сомалия и Североизточна Нигерия, съобщи координаторът на ООН за спешната помощ Стивън О'Брайън, цитиран от ДПА.

ООН и партньорите й са готови да окажат помощ, но за това са необходими пари и достъп до зоните на конфликти, каза О'Брайън пред Съвета за сигурност. "За да съм точен, имаме нужда от 4,4 милиарда долара до юли", добави той.

Хуманитарните организации имат нужда от безопасен и безпрепятствен достъп, за да доставят помощта. "Техни служители бяха убивани, сградите и доставките бяха нападани, разграбвани и окупирани от въоръжени групи", продължи О'Брайън.

"Всичко това може да бъде предотвратено. Тази катастрофа може да бъде предотвратена. Но ако не бъде оказана помощ, много хора вероятно ще умрат от глад и политическите постижения, извоювани с огромни усилия през последните години, ще бъдат напразни", каза той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: гладоонконфликти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Хе-хе преди 7 години
Еееее ми то и на мен ми се иска да лежа на сянка под бананови дървета и бананите сами да падат в устата ми,но нъц бачкам за да ям. Има и една мисъл '' Не ще само ядене,иска се и акъл.''
24
0
 
3
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Не са двадесет а двадесет и седем и половина милиона души ако се вземе в предвид и населението на България където пенсионерите се опитват да "живеят" с 240лв. въпреки че са се трепали за тази държава с по 40 години и повече трудов стаж само и само за да храни правителството ни някакви навлeци, нагли и безочливи търтеи които "бягат от войната", но не спират например в Турция където никой не ги заплашва, а те са си решили че трябва да седнат на нашата маса.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Йемен няма конфликт а агресия на Саудитска арабия, Нигерия е с най-много петрол в Африка , но не е неин , а на западняците! Други прибират печалби и всичко хубаво в тези страни.Там не е имало комунизъм да е виновен. Хайде сега прозападняшките *** да обясняват.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия благотворителни организации упорито вървят срещу природата и естествения подбор. Размножават видове на които им е писано да изчезнат.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако майка ми, приятелят ми, съседа, далечния познат и непознатия на улицата са зле, ЗАПОЧВАМ ДА ИМ ПОМАГАМ В ТОЗИ РЕД. А не моите хора ***, аз да се юрна през 9 планини да помагам на филанкишията.И това не е расизъм, ксенофобия и каквато и да е друга дьордова класификация. Това е здрав разум.Крепя човека до мен и той прави същото.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка, България никак не е допринесла за съдбата на тези хора - нито пряко, нито косвено. Никак. Който ги е джобил, обирал, поробвал, експлоатирал - да си плаща кармичния дълг както намери за добре. Мъката по света е твърде необятна, за да можем да сме съпричастни навсякъде. Нито имаме ресурса да помогнем, а и самите ние сме в киреча до шия. Аз казвам, ако ще намаляваме нещастието по света, да почнем от нас. После, ако сме в състояние и ако имаме желание, да огряваме другаде.
19
2
 
11
 
! Отговори
Циник до 18 преди 7 години
Всъщност - много точно - описваш разликата , между "нас", и "тях"!!! Никога и през ум не ми е минавало - да седя "диванчепраз", и да чакам някой да ме храни наготово!!!!!
18
2
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Африка...един толкова хубав контининент ,но за жалост населен с първобитни хора в главите на които няма нищо друго освен як кеск от тъмно до тъмно!
17
1
 
17
 
! Отговори
Циник до 16 преди 7 години
Приятелю, безмерно си прав!!! Да цитирам един африкански вожд в интервю за немските колонисти:"Немците дойдоха с картечници - но внесоха закон, и ред!"Белгийско Конго - колонизаторите си тръгват, и остават изградена инфраструктура...жп мрежа...пътища...действащи предприятия...само след 20 години - всичко е в руини!!!Насила - хубост - не става!Природата го е решила преди нас - видове, които не се адаптират, и развиват - са обречени на изчезване!!!!!!!
16
0
 
22
 
! Отговори
343243248583 преди 7 години
Сега на този глад,мизерия и болести се въдят като мравки ,бедна ми е фантазията ако са наядени ,здрави и имат по 1000$ в джоба!!!!
15
10
 
3
 
! Отговори
Г.П. преди 7 години
"Към милостивите ще се покаже милост" е казано в една велика книга. Дано никой от тук изказалите се да не му се налага да се надява на милостта на някой друг
14
1
 
16
 
! Отговори
Циник до15 преди 7 години
....с една малка подробност - тези на снимката - не са ми копали на нивата, че да им подаряваме нещо!!! Само в "богата Германия" има над 250 000 бездомници...с немско гражданство - в цяла Европа са милиони!!!! Сичко Мара втасала - ще хрантутим "прародителите ни" - заради ЧЕРНИТЕ...ИМ..ъъъъ..очи!!!
13
0
 
19
 
! Отговори
Едно ченге преди 7 години
Черните искаха независимост и деколонизация и ги получиха. А какви "злини" им причиниха белите, спряха племенните войни, белите лекари ги лекуваха и конторлираха болестите и епидемиите, построиха им пътища, мини, фабрики и ферми, а после, като си получиха черните независимостта, още на следващия ден почнаха племенните войни. Е, като искат да се управляват сами, нека и се изхранват сами, това е независимост.
12
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа се всеки месец поради изтекъл срок на годност,се бракуват ,и изхвърлят хиляди тонове храна.Достатачно е да са малко пресметливи, за да знаят кога да бъде доставена на гладуващите в Африка,без да има нужда да ги канят на европейската трапеза.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се замислим защо българи умират и се топим- тези, дето ни ограбват лскат ние умиращите да помогнем, а те само да богатеят. Накараха ни да опростим на арабите 4 млрд дълг- С кого сме се врекли???
10
1
 
14
 
! Отговори
горо преди 7 години
Аз нямам колонии в Африка и не ме интересува.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако не се размножават като зайците няма да имат проблем, мен половия им живот не ме интересува
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо сме длъжни да храним някакви, които само лежат на сянка и се размножават?!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кой му пука, нали ФАЩ си защитава "интересите" на 15-20 хиляди км от Кравария, военно-промишления комплекс цъфти, лобистите са щастливи, доларът е стабилен. А че някакви амуджи мрели далеч-далеч, няма значение за Великия Господар от Белия Вигвам.
6
0
 
4
 
! Отговори
стара снимка преди 7 години
Ами да вземем да поливаме,сонда правили ли са за подземна вода