Коалиция между Турция, САЩ и Русия? Ердоган се надява!

Турският президент смята, че е възможно обединението в борбата с ИД
Обновена: 12 мар 2017 11:17 | 12 мар 2017 10:57,
32
Коалиция между Турция, САЩ и Русия? Ердоган се надява!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята за възможно обединяването на силите на страната му, САЩ, коалицията и Русия в борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде ТАСС.

"Смятаме, че в операциите срещу ИД в Сирия, включително град Ракка, ние можем да работим заедно", заяви Ердоган пред придружаващите го журналисти в самолета, завръщайки се от Москва, където на 10 март проведе с президента на Русия Владимир Путин заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище.

Още по темата

По думите на Ердоган, цитирани от телевизия "Хабер Тюрк", основа за подобно сътрудничество може да бъде създадена в контекста на работата на началник-щабовете на Турция, САЩ и Русия. Турският президент отбеляза също, че "с подкрепата на коалицията, както и включването на Русия в операцията в Манбидж, този регион лесно може да се прочисти от отредите на партията Демократичен съюз и "Силите за защита на народа", съставени от сирийски кюрди.

"В Манбидж има редица села, взети под контрол от нас, сирийския режим и Русия. Оттам хората лека-полека започнаха да се в завръщат в центъра на Манбидж. Когато там напълно бъде установена сигурността, хората отново ще се заселят в Манбидж. А пристигането там на голям брой членове на Демократичния съюз и "Силите за защита на народа" е невъзможно, те нямат толкова хора", каза Ердоган.

Анкара смята Демократичния съюз и "Силите за защита на народа" за терористични организации и сирийски клонове на забранената в Турция Кюрдска работническа партия /ПКК/. Турските власти смятат за абсолютно невъзможно участието на кюрдски формирования в операцията в Ракка и заявяват, че ако САЩ и коалицията решат да привлекат Демократичния съюз и Силите за защита на народа в операцията, Турция няма да участва в нея, отбелязва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
35
 
! Отговори
ЕХО преди 7 години
Видяхте ли анталия русия от ляво сащ от дясно турция по средата..представям си физиономията на еврогейците...
22
9
 
47
 
! Отговори
К преди 7 години
Ердуган ще си остане с надеждите.
21
6
 
38
 
! Отговори
Хм преди 7 години
ЕД* ще се бори с ИД...весела работа!По принцип такава коалиция е възможна,но има един малък проблем-Ердоган иска да я обедини около турския интерес,което си е абсурд отвсякъде.*ЕД-Ердоганска държава
20
12
 
36
 
! Отговори
777 преди 7 години
ТЕ И ТРИМАТА СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ
19
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще се бори Ислям с ИслямТе двете държави са едни и същи.
18
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-голяма глупост от това заглавие не съм чувал ! САЩ са могъщ военнен единак. Не им трбяват некакви мустакати, дето утре няма да ги има. Разполагат с над 20 самолетоносача, безброй самолети и само господ знае какви технологии под пустинята невада.
17
8
 
48
 
! Отговори
до 14 за България преди 7 години
Това е положително за България защото единствената сила в света която може да ни запази и спаси в момента- братска Русия държи Ердоган на каишка. Нито САЩ нито НАТО ще ни спасят от нахлуване. Те се доказаха като неефективни и слаби. Руснаците заявиха че всичко което става на Балканите ги засяга директно и че няма да допуснат конфликт.За това малко по леко с приказките по отношение на Русия
16
8
 
36
 
! Отговори
Обзор преди 7 години
Демократичния съюз и "Силите за защита на народа" са непреодолим регресивен казус във взаимоотношенията между Турция и Пиндостан и се явяват един от жалоните, осигуряващи ключовата роля на Руската Федерация в Близкия Изток.
15
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоганова Турция вече иззема функциите на Ислямска Държава, а след изборите ще се превърне окончателно в Ислямски Султанат Турция !
14
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп за мир: Садам, Кадафи, Садат, Ердоган, Путин демокрацията иска жертви.
13
7
 
50
 
! Отговори
за България преди 7 години
Много ме притеснява съюза между Ердоган и Путин, като на времето Хитлер и Сталин, а горката Полша по средата.
12
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя съвсем е изгубил връзка с действителността... Русия и САЩ няма как да са в една коалиция в следващите 10 години (поне). Освен това, нито на САЩ, нито на Русия им пука за турските интереси, те си имат свои (които изобщо не съвпадат с турските) и си го преследват.
11
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фaкт е че aмерикaнци и руснaци сa вече в околностите нa " хaлифaЦкaтa" " столицa" Рaккa, щурмa ще е в близките дни и пaк ще хвърчaт чaлми и рaзни други aрaбско- фесовски телесни чaсти. Не рaзумем нa кaкво се кефaт бг. тюрЦите от тоя фaкт. Сигурно се подготвят ментaлно дa прегърнaт Кръстa и прaвaтa вярa, щото от " хaлифaтa" им не остaнaхa и пaрцaли вече. Тa нaлягaйте пaрцaлите другaре фесове, в Кръстa е истинaтa и Силaтa!
10
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След един век вместо Освободител Русия стана съюзник на Турция
9
20
 
42
 
! Отговори
smej преди 7 години
Велика Турция настъпи мотиката. Войната на Русия и Турция с Европа вече е факт. Европа винаги е печелела.
8
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Донaлд ще си го премести в другия крaчол, относно тюркските мерaци. И понеже никой не може дa кaже кво ще нaпрaви Белия вожд днескa, кaмо ли утре дa не се окaже фaкт Свободен Кюрдистaн след некой месец, още повече, че и нa Путин не му дреме зa aнaлдолскaтa султaнкa реджеб тaип еди коя си хехехе
7
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До преди няколко месеца нали ердоган търгуваше с идил. Размахваха се снимки. Какво стана.
6
37
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май робите ги е яд че Султан Ердоган е велик
5
3
 
59
 
! Отговори
УМЕН преди 7 години
"Коалиция между Турция, САЩ и Русия? Ердоган се надява!"Ако някой непредубеден и незапознат прочете тази глупост с пълно основание би си помислил че ИД е най-могъщата империя и най-страшната военна сила на света. А не шепа смрадливви камилолюбци. Щом като на най-силните държави им трябва коалиция за да я победят. Това политиците очевидно смятат хората за пълни ***, но защо журналистите цитирайки ги стават техни съучастници и разпространители на дивотиите им? Защо бе, неуважаеми журналисти
4
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рецеп си мисли, че може да държи Путин, но се лъже.Рецеп си тръгна с нищо от срещата в Москва - големите санкции в аграрния сектор няма да бъдат свалени. АЕЦ "Акюу" е във фаза "мохабети". Рецеп точеше лиги по сирийския град Манбиж, който е под контрола на кюрдите. Ислямската групировка, която е скрил под чадъра на "Ефратски щит" обаче няма да я бъде - кюрдите сключиха споразумение със сирийската армия и руски сапьори вече са в Манбиж. ех рецепчо ,рецепчо.. османец не особено умен..