Тревоги на Острова: Руска намеса на идните избори?

Имало риск от кибератаки, зад които стоял Кремъл
12 мар 2017 08:28,
35
Тревоги на Острова: Руска намеса на идните избори?
Снимка: архив Reuters

Тайните агенти от Правителствения комуникационен щаб (Government Communications Headquarters) на Великобритания призоваха за извънредна среща с политическите партии в страната, пише The Sunday Times.

Призивът идва, след като от въпросния щаб изпратиха предупреждение спрямо партиите, че има риск от руски кибератаки по отношение на предстоящите парламентарни избори, посочва "Фокус".

Източници от областта на сигурността коментират, че от Правителствения комуникационен щаб се отнасят спрямо отбраната на политическата система от чуждестранни хакери като „приоритетна дейност“.

Агентите се опасяват, че подкрепяни от Кремъл хакери могат да откраднат и пуснат в интернет вътрешни имейли или да публикуват поверителни бази данни с политическите възгледи на гласоподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
хахахахаааааа преди 7 години
И как по точно се намесва на ИДНИТЕ ИЗБОРИ, като руски хакери гласуват против кандидата на тайните агенти ли?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На калпав водолаз водораслите му пречели хахаха
26
2
 
4
 
! Отговори
към 28 преди 7 години
"Отсега се знае и вижда, че чрез избора на новия президент, вече сме предадени неофициално в лоното на Русия. И изказванията на Радев в Брюксел издават в каква посока се накланят везните."-Дадох ти минус за обща концепция, но си прав за лоното и особено за везните.Периодично либералният запад те примамва с "моркова", кара те да скачаш като маkак по площадите, демократизира те, за да те ограби и след като те докара до "просешка тояга", едва жив от глад те връща в лоното на Русия за реанимация.
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, за нас няма нужда от труда на руските хакери . Нещата със смяната на правителствата в България стават само с вербална уговорка между руските олигарси и бълг. служби. Отсега се знае и вижда, че чрез избора на новия президент, вече сме предадени неофициално в лоното на Русия. И изказванията на Радев в Брюксел издават в каква посока се накланят везните. Нищо че ни подготвят за Еврозоната, ама дотогава ЕС ....я камилата, я камиларя. Жалко че България просто е без ясно определена алтернатива, ние просто винаги трябва да избираме от по-малкото зло. Но то едва ли е Русия.
24
2
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Нема нужда. БКП~ДС никога не сдавали властта
23
2
 
15
 
! Отговори
ИзвънЗемен преди 7 години
И при нас действат руските хакери. Дъждовете тук Путин ги е поръчал, да ни накаже и хакерите ни развалиха времето. Много са лоши руснаците, ако не вярвате четете западната преса 100% истина, като статията горе ...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MNOGO SA UMNI TIA RUSNACHI
21
0
 
3
 
! Отговори
Республика Британия преди 7 години
Брексит ли?Я пак си помислете?
20
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Чета и не знам, да се смея ли, да плача ли...
19
0
 
9
 
! Отговори
Къркандел Пивков преди 7 години
Когото и да избере "руската хакерна намеса" ще е по-добре от унищожителката на уиски и джин Тереза Мей. Хлъц .
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банални глупости вече.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали западните технологии са най -добрите защо за запада има само доказателства за хакерски атаки и подслушвания а за руските само предположения без доказателства май не комунизма се разпадна а запада се разпада и търси причина че някой друг е виновен на каде сме тръгнали и ние тогава щом някакви си хакери са от съдбоносен проблем за великите демокрации
16
1
 
16
 
! Отговори
!? преди 7 години
Хаха , напоследък стана на мода вечер да гледаш дали Путин не е под леглото
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За наивните: чиста проба провокация на журналистите.
14
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалните държави правят хибридни автомобили а руската *** прави единствено хибридни войни.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравихте да споменете и България. И тук има избори след две седмици. Руските хакери нещо такова.....алабала ще има ли?
12
3
 
33
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Втора германска телевизия (ZDF) съобщи, че 5 000 криминални хакера са на служба на ЦРУ. 200 от тях във Франкфурт, в генералното консулство на САЩ. Останалите са пръснати в цял свят. И незаконно подслушват и проследяват хората със софтуер в смартфоните, в компютрите, в телевизорите, в автомобилите и изобщо във всеки уред, в който има електроника. След подслушването, те пишат доноси за подслушаните! Тия 5000 хакера са по-опасни от КГБ, Щази и ДС взети заедно.
11
3
 
38
 
! Отговори
хай-тек преди 7 години
На бюрото на Путин в Кремъл има клавиатура и на всяко копче е написано името на някой западняк. Когато Путин иска някой от западняците да бъде избран за президент, например Доналд Тръмп, на Путин му е достатъчно само да натисне копчето със съответното име, и чичката или лелката моментално биват избирани за президенти. На това му казват хай-тек.
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силни тревоги и в Грузия. Застрашена ли е властта на тримата Георгиевци? Има ли руска хакерска намеса за бунта в Батуми? Корумпираните крадци и некадърници пак ли с Путин се оправдават?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Нидерландия също ще има избори, но няма гласуване чрез интернет, защото го считат за несигурно.