Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд

Турският президент обвини канцлера Меркел, че подкрепя терористи
162
Ердоган заплаши Холандия със санкции и съд
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши Холандия с дипломатически санкции и заяви, че ще я изправи пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) заради наложената от Хага забрана за турски министри да говорят на митинги в холандски градове, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Ние ще накараме Холандия да отговори за случилото се. Ще направим всичко необходимо от гледна точка на дипломацията, включително налагане на дипломатически санкции", заяви Ердоган в ефира на турската телевизия "А Хабер".

Той увери, че Анкара ще се обърне към международни организации, включително към ЕСПЧ. 

В Ротердам "не пуснаха министъра в консулството, опитаха се да отворят вратата на дипломатически автомобил, обявиха извънредно положение два часа преди пристигането на министъра.
 
У нас извънредно положение може да обяви само парламентът, а у тях - кметството. Това е тяхното разбиране за Виенската конвенция, това е фашизъм, нацизъм, може да се каже неонацизъм", заяви Ердоган, цитиран от ТАСС.
 
Турският премиер заяви също, че Анкара ще преразгледа отношенията си с ЕС в контекста на перспективите за присъединяване към него.
 
Ердоган обвини германския канцлер Ангела Меркел, че подкрепя терористи на територията на страната си, съобщиха ДПА и ТАСС.
 
"Уважаема Меркел, Вие подкрепяте терористи", каза Ердоган в интервю, излъчено на живо по телевизия "А Хабер". Турският президент обвини също германската "държавна телевизия", че подкрепя "терористични организации" и води пропаганда срещу президентската система. Той не се впусна в подробности, но визира Кюрдската работническа партия /ПКК/, смятана от ЕС за терористична организация, но която често намира място в германските медии, отбелязва ДПА. 
 
"Германия най-безмилостно оказва подкрепа на терористите. Изпратили сме в Германия 4,5 хиляди досиета на терористи", каза Ердоган, имайки предвид членове на ПКК и на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, предаде ТАСС. "Меркел, ти подкрепях, храниш терористи. Ние предадохме 4,5 хиляди досиета, но по тях няма действия", добави турският президент. Той нарече "шпионин и терорист" арестуваният в Турция германски журналист от "Велт" Дениз Юджел. 
 
Ангела Меркел окачестви като "абсурдни" обвиненията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, според когото германската канцлерка "подкрепя терористи", заяви тази вечер нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от Франс прес.
 
"Канцлерът няма намерение да участва в конкурс по провокации", заяви Зайберт. "Тези обвинения са очевидно абсурдни", каза Зайберт в кратко писмено изявление, публикувано на фона на бурно напрежение между Анкара и няколко европейски страни. 
 
Ердоган разкритикува Меркел и за подкрепата й за холандския премиер Марк Рюте, след като Холандия отказа да допусне турски министри да агитират на нейна територия за предстоящия референдум за засилване на президентските правомощия в Турция.
 
Германските власти също възпрепятстваха миналата седмица провеждането на такива срещи, което разгневи Анкара. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
6
 
! Отговори
някой си преди 7 години
Къде ще съди Холандия? В Хага ли? Този талибан много на сериозно се е взел, но на всеки му идва времето!
104
1
 
3
 
! Отговори
асан ахмед преди 7 години
ами сега като Европата наложи икономически санкции, що ще правиме, где ще продавамемандарините си, ами като вземе да не иска *** ще си стоиме у Турция, при Яшар, при Айшето.
103
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
До 1Трябва да сменя никнейма, че тук се появи някакъв ЕРдоГАНЬО!
102
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
До FAKE news,ти към кои спадаш,простите,или си най-умния ***,как така всички ганчоофци са се родили ''вундеркинди''на две магарета сламата,не могат да разделят.
101
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това е началото на края на модерна и светска Турция. Този напълни занданите си с всичко по-качествено!
100
8
 
10
 
! Отговори
... преди 7 години
От БВП на Турция 480 милиарда долара са от износ на продукция и годишни инвестиции на чужди страни в Турция. Според сайта на европейската комисия близо 230 милиарда евро (към 250 милиарда долара) са инвестициите на ЕС в Турция и вноса на ЕС от Турция. Всички знаем, че на турците не им стиска да влязат в икономическа война с ЕС, защото ще загубят повече от половината си пазари и инвестиции от външни страни тогава, какво ще прави султана? На фотосинтеза ли ще мине? Само си лае като див пинчер !
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...заяви Ердоган цитиран от ТАСС..." - *** се събират.
98
6
 
12
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Този е просто актьор, но за съжаление хората са прекалено глупави да го разберат!
97
5
 
13
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Холандия да съди Ердоган за търговия с нефт срещу оръжие в Сирия с ислямска държава и Ал Нусра да вземат доказателствата от Москва как му разбонби цистерните с гориво, а и да притиснат Швейцария за сметките на семейството на анадолският ербаб
96
7
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Разпенения анадолски фюрер ще налага санкции само ,че дипломатически ха-ха не му стиска за икономически такива. Що така дали пък фес.овете не са икономически книжен тигър силно зависим точно от европата която заплашва.
95
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни трябва Турция в ЕС. Пълен абсурд. Да си стоят в Анадола.
94
7
 
13
 
! Отговори
циркаджия преди 7 години
Да бе! Защо не каже на Путин, че подкрепя терористи??? Примерно в Украйна!?Турците откъде го намериха това смешно човече ????? А всъщност сина на Ердоган въртеше търговия с Ислямските разбойници.Опитва се да обърне окото на турците навън, за да не го гледат какъв *** е! И той и сина му! Миналата седмица жените в турция се бореха за елементарни права а тоя *** щял да съди Холандия ???? няма ли кой да му спре дрогата ??
93
5
 
14
 
! Отговори
Докато умните се нау преди 7 години
Един явен псиопат е на път да стане едноличен управител на една голяма държава и то след успешен референдум. Лут народ с лут началник = големи проблеми по света и у нас.
92
5
 
22
 
! Отговори
Чингис хан преди 7 години
Ердоган разбира само като го шибнеш с дебелата тояга,както направи Путин,който разбира азиатски манталитет.Спря му туристите,търговията на Руския пазар и проектите за газопроводи и АЕЦ в Турция.И Ердоган доприпка да се извинява и да лиже ръка. Докато Европа не постъпи като руснаците,Ердоган ще ги разиграва.Всяко неразумно дете пробва докъде може да бъде нагло,докато не получи шамар. Детето Ердоган прекрачи границата за шамари,но още не ги е получил и е на път да запали къщата си,че и съседите.
91
4
 
1
 
! Отговори
АМАН От ПИАР проблем преди 7 години
СПрете конфронтациите и нагли ПИАР ИЗЦЕПКИ.Има нов а мощна фаза на външна агресия срещу Земята.Черни масови убиици са проникнали в Холандия,Италия,Франция и Турция през пробиви причинени от автомобилни дневни радиоактивни бели и сини фарове.ИМа ги снимани как обсебват стотици хиляди на митинги в Кайро,Истамбул и Киев.
90
2
 
11
 
! Отговори
гьонсурати преди 7 години
Да си на гости и да искаш да си организираш собствен купон у домакините се нарича на турски гьонсуратлък-т.е. лице от гьон .На всичко отгоре бай Реджеб се сърди и нарича домакините си фашисти.По това си приличат с приятеля си Володя ,който също нарича фашисти украинците защото не искат да ги освободи от свободата.
89
5
 
14
 
! Отговори
браво преди 7 години
Браво на Холандия! Български политици вашият глас защо не се чува ?
88
3
 
13
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До АнонименЕ,не са чак толкова много турците в Европа и винаги могат да бъдат изгонени.
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган съвсем изперка горкия, никой никога вече няма да го приема на сериозно, освен Путин разбира се, нали са си лика прилика.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У вас парламентът не може да обяви извънредно положение, ако не му кажеш ти...