Европа откровена към Турция: Срамота!

Парите за Анкара замразени, не правят реформи
13 мар 2017 19:28,
177
Европа откровена към Турция: Срамота!
Снимка: архив, Ройтерс
Европейската комисия определи като "срамота" обвиненията, които различни турски представители отправиха към Холандия, свързвайки я с нацизма и фашизма.
 
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим", коментира говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу нарече Ротердам "столица на фашизма", след като холандските власти му отказаха да участва в предизборен митинг за референдума за промени в конституцията, насрочен за 16 април.
 
Турският президент Реджеп Ердоган пък нарече холандците "нацистки останки".
 
"ЕС призовава Турция да се въздържа от преувеличени твърдения и действия, които заплашват с по-нататъшно влошаване на ситуацията", настоя Еврокомисията.
 
Говорителят на Юнкер добави, че е национално решение кой може да присъства и какви митинги и шествия да се организират в страните членки.
 
"ЕС се гордее със свободата на изразяване, но решението за провеждане на митинги зависи от националните власти, които прилагат местното законодателство", заяви говорителят.
 
Той каза, че е проведена координация и с други европейски членки, но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу. Според говорителя "става въпрос за национални и регионални особености".
 
Еврокомисията поясни, че не обмисля санкции срещу Турция за агресивното поведение към еврочленки и работи с всички сили за изпълнението на сделката за спиране на миграцията.
 
Говорител на комисаря за разширяването Йоханес Хан обаче потвърди, че Брюксел преразглежда решението си да финансира различни проекти в Турция заради липсата на реформи.
 
"Парите са обвързани с реформите, които Турция е обещала да прави", каза говорителката, заявявайки, че става дума за финансиране в областта на правосъдието. Докладът за напредъка на Турция към членството показал липсата на реформи и връщане назад, като ситуацията се влошила след опита за преврат.
 
ЕС е заделил за Турция като страна кандидат 4,5 милиарда евро до 2020 г. по предприсъединителните фондове.
 
Замразено е финансирането по проекти, свързани с утвърждаване на демокрацията, гражданското общество, върховенството на закона, основните права и икономическите и социални реформи, в очакване да се направи оценка дали то да бъде продължено.
 
В интервю за германски медии преди седмица Хан съобщи, че за 2 години от предприсъединителната помощ са преведени едва 167 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВрачанинДо коментар 140Дали е така както мислиш? НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ПИЧАГА
114
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е Европа да набие по канчето на султана, че не може да си развява шалфарите както му скимне!
113
0
 
6
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
До Анонимен 154 Успокоително е че сме по добре от Русия.
112
2
 
8
 
! Отговори
adn преди 7 години
До ОСМАН Незнам чия история си чел, но тотално си объркал нещата. През първата световна война Турция е съюзник на Германия, а през Втората е прикрит съюзник. Прочети повече по сериозни книги, да не пишеш глупости. При Галиполи битката е с англичани.
111
3
 
7
 
! Отговори
Минко преди 7 години
Кво значи "едва 167 милиона лева"?Та това си е сериозна сума,дадена за тоя дето духа...
110
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османе, кекавите ингилизи кой не ги е хванал, той не ги е бил. Я кажи нещо за руснаците. В многобройните си войни ви бият кат шкембе у дувар и Османската империя се превръща от международна сила, в посредствена и изостанала провинция на Европа - "болния човек" и заден двор. Кажи нещо и за конфликтът в Корея през 50-те години. Пратихте дивизия "специални сили", а корейците я избиха като пилци, около 5 000 отидоха при Аллаха. Да не говоря за Балканската война, за три седмици стигаме до Цариград!
109
4
 
22
 
! Отговори
Jon преди 7 години
Всички гастарбайтери имигранти и всякаква мюсюлманска гад да се депортират принудително от ЕС в Турция и тогава Ердоганчо ще види що е демокрация.
108
34
 
13
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
НАПОЛЕОН Е КАЗАЛ ..АКО СВЕТЪТ БЕШЕ ЕДНА ДЪРЖАВА СТОЛИЦАТА ЩЕШЕ ДА Е ИСТАНБУЛ.А ХИТЛЕР Е КАЗАЛ .ЧЕ АКО УБИЕШ ТУРЦИТЕ..И ОСТАНЕ САМО ЕДИН .ТО ТОЙ ЩЕ СЪЗДАДЕ ДЪРЖАВА.И ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ ТЕ ПРЕСЛЕДВА ДОКАТО ТЕ УНИЩОЖИ ДОКРАЙ.ЕЙ ТОВА Е ПРИЧИНАТА ХИТЛЕР ДА НЕ НАПАДНЕ ТУРЦИЯ.ЩОТО Е ЧЕЛ ЗА ЧАНАК КАЛЕ ..ГАЛИПОЛИ ..КАКВО ЗНАЧИ ТОЗ НАРОД. МЕЖДУ ВПРОЧЕМ И ЧЪРЧИЛ ГО Е СЪРБАЛ ТУРСКИЯ...ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА.ДОЛУ БСП....
107
1
 
12
 
! Отговори
Кантонер преди 7 години
Аре интернет тиранозаври оправихте Света време е да си лягате ,че утре пак за 20Е цял ден на ангария ще сме....
106
5
 
13
 
! Отговори
ДО 147 ОТ ОСМАН преди 7 години
ЧЕТИ ИСТОРИЯТА БЕ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР ДОЛЕН.НЕ ЗНАЕШ ХИТЛЕР КОЛКО МНОГО Е МОЛИЛ ТУРЦИЯ ДА НАПАДНЕ ОТ ЮГ СССР.НО ПОРАДИ ЗАРЪКАТА НА МУСТАФА КЕМАЛ АТАТЮРК.МАРШАЛ ЧАКМАК НЕ Е ПОЗВОЛИЛ ТОВА.МНОГО СА ПРОСТИ ТЕЗ ИЗМИСЛЕНИ КОМУНИСТИ.И МНОГО Е *** ТОЗ НАРОД.ЗАТОВА СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ..
105
3
 
7
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
Всичко е театар за работнческите маси...Турция никога няма да влезе в ЕС и обратното то се знае просто трябва да се убедят турците да търпят 5 милиона бедуина на хранилка.Моркова досега беше ЕС .
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 145В инстаМбулското метро не съм се возил. В истаНбулското съм се возил. Метро като метро.
103
4
 
24
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименНа мен ми харесва.Живота е евтин. Можеш да имаш жилище, кола, храна, безплатно здравеопазване. Зависи от теб как ще си го подредиш. За предпочитане е от мизерстване в Англия за 1000 паунда във вмирисана квартира без чаршафи и като си я платиш заедно с храната и теглиш чертата ти остават 100 паунда. По добре в БГ за 500-600 лв. А ако си късметлия с родители ще ти остават всичките :) Почти 2 пъти повече от Англия.
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Eвропа А на теб случайно да ти харесва България?Сигурно ти харесва ,че сме първи по смъртност в света и се топим, като сняг през юни ?
101
0
 
8
 
! Отговори
да ама преди 7 години
турция не участва във всв за разлика от нас имат си аргументи спрямо историята кво се палите. много ги боли демократите като им напомнят черните страници от историята която всъщност не е толкова назад във времето лесно се съди в наши дни ама като погледнем миналото се оказва че заради минали грешки се е появила тази толерантност и я повтарят като мантра заради гузната съвест
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДГД,бе...правят , но .......архитектите и инженерите са им отбрани от цял свят-най-добрите.Срещу пари,които вероятно са от ЕС стават доста неща. В това отношение БГ е зле защото има лоша усвояемост на фондовете поради кражби и слабо управление на на пари.
99
6
 
25
 
! Отговори
149 преди 7 години
Гражданите на България не бягат от великата си страна ,гражданите на България която е РАВНОПРАВЕН член на ЕС отиват да работят на територията на ЕС при това без да досаждат със православните си традиции .Вие, вие сте натрапници,грешка на историята,грешка на онези които преди 40 г ва привлякоха в Германия за евтина работна ръка.Това ,че запада ви разреши да тъчете дънки не ва прави велики,вие сте подчинени на нашите пазари и не забравяйте ,НИЕ НЕ СМЕ ПИЯНАТА МЕЦА
98
8
 
6
 
! Отговори
До 146 преди 7 години
Тези турци из ЕС са от 50 те години там...заради лоша политика по онова време...сега, само гюленисти искат към Германия, която без проблем отваря ръчички за тях...Агражданите на велика България защо бягат от великата си страна...
97
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си го Ердоган изправен пред Хитлер да му обяснява на висок тон, как трябва да си проведе митингите, може би на второ изречение вермахта вече щеше да изпепелил анадолските коптори.
96
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велики страни са онези които не принуждават гражданите си към имиграция,как може да наречеш Турция велика страна след като имат във ЕС над 15 милиона имигранти ??? Никоя страна членка на ЕС няма толкова напуснали в посока запад.Велика страна е САЩ,Австралия,Англия,Израел,Нова Зеландияа Турция е посмешище което ще бъде разчленено на Кюрдистан.