Парламентът в Лондон реши: Brexit стартира до края на март

Тереза Мей срещу искането на Шотландия да напусне Великобритания
14 мар 2017 07:22,
15
Парламентът в Лондон реши: Brexit стартира до края на март
Снимка: Reuters

Парламентът на Великобритания одобри окончателно законодателството, което упълномощава  министър-председателката Тереза Мей да задейства процедура за излизане на страната от Европейския съюз.
Британският министър за Brexit Дейвид Дейвис приветства решението.

"Парламентът подкрепи правителството в неговата решимост да се заеме с работата по напускане на ЕС . . . Сега ние сме на прага на най-важните преговори за нашата страна от едно поколение", каза Дейвис, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата
"Така че ще задействаме член 50 (от Лисабонския договор) до края на този месец, както е планирано, и ще постигнем резултат, работещ в интерес на цялото Обединено кралство", допълни още той.

Законопроектът вече е изпратен на кралицата за символично одобрение, което може да бъде дадено още тази сутрин, предадоха световните агенции.

Междувременно Тереза Мей се готви да отхвърли искането на шотландския първи министър Никола Стърджън за референдум за независимост на Шотландия в навечерието на започването на процеса на излизане на Великобритания от Европейския съюз.

"Министър-председателят казва, че това би означавало гласуване в момент, когато тя води преговори за Brexit, и мисля, че това може да бъде възприето много ясно като послание, че моментът е напълно неприемлив", каза цитиран от "Таймс" източник от британското правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Ингилистан излиза от ЕС, Шотландия и Северна Ирландия - от Ингилистан!
13
0
 
2
 
! Отговори
DO 13 преди 7 години
NE SI MISLI, 4E DAROM SAM POLU4IL NE6TO NAGOTOVO ! AZ SAM TRAGNAL OT EDNO BG SELO, NIKOGA NE SAM ZABRAVIL TOVA !
12
0
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Радвам се за теб!Желая ти 10 пъти по толкова да имаш!Не е хубаво обаче да забравяш от къде си тръгнал...
11
5
 
3
 
! Отговори
DO 11 преди 7 години
ROB SAM NA SAMIAT SEBE SI, PASPOTRA MI E BRITANSKI, KOLATA MI E NEMSKA, JILI6TETO MI E 450 000PAUDA(IZPLATENO) , A TI SI GLEDAI KEFA V KENEFA NARE4EN EC !
10
1
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Ти към кои се причисляваш,защото и ти си част от отрепките от източна Европа.Само за инфо да ти кажа,че саксонците,които като гледам боготвориш 1945-та година са сринали София до основи,ей така за кеф.Научи историята братко,за тях винаги ще си просто един скапан роб от източна Европа!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BRITANIA RULES, *** EC ! OTREPKITE OT IZTO4NA EVROPA-VAN OT UK !
8
2
 
0
 
! Отговори
телефонно прочуване преди 7 години
има тежки проблеми на острова създадени от пси препрограмирани бюрократи.ИСка се веднага блокиране на всички автомобили увреждащи биосферата с режещи скенери вкл лед,ксенонови и лазерни. НАд два милиона са активираните аномални зони заради тн"дневни скенери" монтирани вместо доказано безопасни жълти фарове.ОКоло англииски автомобили следени с холограмни оръжия има видими обеми от придвижвани нашественици.Чува се специфично бучене под Лондон от увреждана с нови оръжия повърхност..
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, да излизат. И по-бързичко, ако може.
6
1
 
9
 
! Отговори
Даката преди 7 години
До 3Ще се върна, защото България е моята родина и там е моето семейство.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги ошушкват с такса "излизане" и да им бият шута. Няма по-продаждна *** от тея на острова. През историята на световната политика винаги са заставали противоположно на България. Никога не са ни подкрепяли нито са ни харесвали.
4
3
 
35
 
! Отговори
Лондон преди 7 години
От 2 години съм тука,не съм виждал по-гадно място за живеене.Никога не съм вярвал в зомбита,но тука ги виждам всеки ден в метрото,убити от бачкане минимум 10 часа на ден,без пари с празни мечти.След 1 месец се прибирам в БГ и не искам да чувам повече за този прогнил остров.Било е едно време когато е можело да се оравят пари,сега просто бачкаш за да покриваш разходи.
3
6
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Явно живееш на острова, а ще св върнеш ли във все по-привлекателна България!?
2
3
 
26
 
! Отговори
Даката преди 7 години
До ГАДОРЯНДали?През последните няколко месеца храната поскъпна, застраховките на колите също се качиха с около 12%. От Април увеличават таксата на фирмите с още 6%, а до края на другата финансова година планират нова такса за дизеловите автомобили. Англия започва да става все по не-превликателна за живеене.
1
17
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Блазе им. Отърваха се