ЕП: Русия да освободи политическите затворници от Украйна

Призова за прекратяване на всички практики на преследване
16 мар 2017 16:15, Елка Василева
34
ЕП: Русия да освободи политическите затворници от Украйна
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие резолюция за Украйна, с която призовава за освобождаване на незаконно задържани украинци в Русия, съобщи пресцентърът на ЕП.

Европейският парламент отново осъди незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Русия преди три години.

ЕП осъди и нарушенията на свободата на словото, действията срещу медиите, принудителното налагане на руско гражданство и дискриминационните политики, наложени от така наречените власти срещу кримските татари.

Евродепутатите настояват Русия да спре да дава "на всички жители на Крим руски паспорти" и "да освободи незабавно всички незаконно и произволно задържани украински граждани, както в Русия, така и във временно окупираните територии на Украйна, и да се осигури безопасното им завръщане".

Следва също така да прекратят незабавно всички практики на преследване, тъй като в много от случаите са докладвани "изчезвания", изтезания и системни заплахи срещу местни граждани, които се противопоставят на анексирането на Крим.

Евродепутатите отново отправят своя призив за незабавна отмяна на решението на т.нар. Върховен съд на Крим от 26 април 2016 г., което забрани Меджлиса, законния и признат представителен орган на кримските татари, и така правата на местното население "са били сериозно нарушени".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само за това го бива ес, да приема резолюции и ...толкоз
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меджлис е народно събрание т.е. законодателен орган , какви закони ще приемат в рамките на Русия? Европата реве вече от мюсюлманската наглост, но ги защитава щом стане въпрос за друга държава
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NEKA SOROS OSVOBODI BALGARITE KOITO SA V ZATVORITE ZATOVA CHE SA OTBRANIAVALI IMOTITE SI OT NABIZITE NA KONIAZITE S ORAJIE I SA UBILI NAPADATELITE V DOMOVETE SI TE SA SE ZASHITILI PO TAKAV NACHIN JIVOTA SI I IMUSHESTVOTO SI DOLU RASIZAMA
21
7
 
2
 
! Отговори
eгати преди 7 години
***, по ***, най -***, необразован, атакист, комунист, предател на Родината >>>>>>РУСОФИЛ !!!!!!
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия няма да обсъжда какво става на нейна територия с ЦК на либерастите на КПСС на ЕС ССР. Крим е руски въпроса е затворен.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клоуна Роско да върви да ги освободи, той е по освбожденията.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕП са фашисти и терористи, да го *** в дебелото черво
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Евродепутатите настояват Русия да спре да дава "на всички жители на Крим руски паспорти" - Ей това е голямо изречение :) Лоша Русия, дава на жителите си руски паспорти. Чудно ако започне да им издава американски каква резолюция ще приемат в ЕП. За съжаление институциите на ЕС стават все по-неадекватни. Нищо чудно, че цяла Европа се тресе. Шотландия, Каталуния (което всъщност е част от Испания, но и от Франция), в Германия Чавашоглу прави турски митинги. А те се загрижили за Крим!
16
2
 
28
 
! Отговори
ответна реакция преди 7 години
Присъединяването на Крим към Руската Федерация беше ответна реакция на проведения от украинските фашисти въоръжен метеж в Куев. На кримчани не им остана нищо друго, освен да си спасяват живота от фашисткия терор. Същото важи и за ДНР и за ЛНР!
15
2
 
19
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
Между другото, Пороченко спешно търси държава, която да го приюти. Защото скоро Правый сектор ще му спретне едно хубаво превратче.
14
2
 
27
 
! Отговори
без пардон преди 7 години
ЕП са фашисти и терористи, защото подкрепят терористичната фашистка хунта в Куев. Хунтата, която е отговорна за смъртта на десетки хиляди невинни украинци.
13
2
 
19
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Не, Боби, Порошенко дойде на власт не само с едно обещание. Едно от обещанията му беше да продаде "Рошен", но не сполучи.Затова пък хитрият Петруша успя да продаде цяла Украйна заедно с хохлите.
12
32
 
3
 
! Отговори
зид преди 7 години
В държавата - *** Русия нищо добро не се случва, а и нищо не трябва да се очаква от престъпника Путин и неговите пияници, Кремълски управници !!!!! Затова и за Русия няма вадене от разрухата и разпада !!!!!!
11
15
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиВойната е спряна. ''Правителството се клатело'' - на изборите догодина ще се смени - нормално за демократична страна. Лавров каза че изборите са демократични, но явно и ти си по православен от ''патриарх московский''
10
26
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиЗабравяш, че след преврата имаше избори, на които имаше наблюдатели от цял свят, включително и от Русия. Изборите бяха признати за честни от Лавров. Година след изборите в Минск, Путин преговаряше с Порошенко - тоест признава го за законен президент. Само българските русофили не признават властта в Киев, защото са по-православни от Московския патриарх. Относно майданци - няма как някой да е помилван, преди да е съден.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Източна Европа хората се поболяха от лошата им храна. Но нали те не я ядат. Но за Крим се загрижили.
8
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските дупедавци тук са най активни...
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тоз т.м. Европейски парламент няма ли да приеме некоя резолюция или декларация ЕС да престане ни третира като държава n-та категория, да престанат да ни пробутват *** си, все едно сме държава в Африка? За Крим и Украйна се загрижили, а не виждат как се дискриминират цели държави в собствения им съюз! Лицемери!!!
6
3
 
17
 
! Отговори
асс преди 7 години
и сега Русия като вземе че си го премести ... несериозни изказвания от неработеща институция
5
21
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
С крадено оръжие за масово поразяване... - Русия рекетира цивилизования свят в опит да върне феодализма и крепостното право...