Грешка на езика от Тръмп: САЩ са могъща компания

Двамата с Меркел имали нещо общо – подслушвали ги
18 мар 2017 10:00, Красимир Ангелов
63
Грешка на езика от Тръмп: САЩ са могъща компания
Снимка: БТА

Доналд Тръмп толкова пъти се е хвалил колко невероятен бизнесмен е, че може би е разбираемо да сбърка старата си позиция с новата.

"Ние сме много могъща компания", заяви президентът на САЩ по време на пресконференцията в Белия дом, заедно с германския канцлер Ангела Меркел. "Ние сме много могъща компания...страна. Ние сме много, много силна страна", поправи се бързо наследникът на Обама в Белия дом.

Още по темата
Никой не трепна от думите му и не показа да е забелязал нещо, а Тръмп продължи, без да му мигне окото, с думи, които със същия успех може да е използвал многократно за своите компании, отбелязва АП:

"Скоро ще бъдем на ниво, на което може би никога преди не сме били", добави той.

По време на пресконференцията Тръмп в един момент се опита да разчупи леда с шега как и двамата с канцлера са били жертва на подслушване, и макар че и двете страни се постараха да загладят различията в мненията, давайки тон за бъдещите трансатлантически отношения, личеше си, че помежду им липсваше топлината на дългогодишното приятелство между Меркел и предшественика на Тръмп, Барак Обама, отбелязва ДПА.

"Поне имаме нещо общо, може би!", пошегува се Тръмп, намеквайки за подслушването от Националната агенция за сигурност на мобилния телефон на Меркел по време на администрацията на Обама преди четири години.

Шегата му беше приета със спорадичен смях от журналистите, докато Меркел остана невъзмутима, концентрирана върху записките си на катедрата пред себе си, без да прояви интерес към разравянето на миналото, предаде ДПА.

За подслушването на телефоните на Меркел и на други лидери се разбра през 2013 г. от разкритията на Едуард Сноудън и тогава вбеси Германия и сериозно навреди на отношенията на Вашингтон с един от най-важните му европейски партньори.

Запитана за общуването с Тръмп, който е бизнесмен, а не политик от кариерата, Меркел отговори, че хората влизат в политиката от различни среди и по различни пътища и това внася разнообразие в мненията, което е добро нещо. Тя призна, че понякога е трудно да се стигне до компромис, но "това е нещо нормално".

"Ако не беше така, нямаше да има нужда от политици", каза тя, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""". Не пишете, защото считате читателите си за пр.о. ст.и като себе си. Нито вие разбирате за какво става дума, нито искате да се пообразовате, а и заблуждавате четящите само на български. """На този сайт статиите не са толкова важни.Те задават самонякаква тема а интересното са коментарите.Тук анонимно пишат и четат и самите политици.
34
1
 
2
 
! Отговори
ноне преди 7 години
Тръмп е истински комунист - Успеха винаги предстой! Само трябва да им спретне едни петилетки и работата е готова.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никаква грешка на езика. Само медиите и техните господари още не могат да проумеят, че Тръмп управлява САЩ като най - могъщата корпорация в света. Докато жълтурковците като АП са още на ниво "fake news".
32
0
 
18
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Грешката е вярна. САЩ са компания с отдел сигурност(армия разузнаване и саботаж), развойна дейност(научно-технически отдели),производство(предприятия/цехове), пропаганда(реклама).
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да е странно да не желае да се ръкува с нея?Тя като примерна мюсюлманка ревностно бранеща ислямът би трябвало да знае че в ислямският свят жената е мръсно животно годно само за разплод.Би трябвало да свиква Ердоган да и бие шутове и да я храчи.Тя си го избра.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабичката каза,че се гласи за още 15 милиона афро-араби да и дигат раждаемоста.Ако германците си я изберат отново значи няма по-*** от тях.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е правилно, защото като президент, той е човек, който определя и икономическите взаимоотношения на база интереси, с инструментите на политиката и дипломацията.Това е истинското съдържание на политиката.Не е ли същото с партиите ? Те са едни компании, които се конкурират и работят за себе си.
28
1
 
10
 
! Отговори
ШукрЮ преди 7 години
Да идва Ердоган, че не можем да си намерим работа от връзките на членовете на ГЕРБ
27
3
 
13
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Грешката е вярна. Държава трябва да се управлява като фирма, крайно време е и в БГ бизнеса в лицето на някой като Тръмп да започне да управлява държавата. Само така ще се оправи, иначе виждате резултата от управлението на хора без нито един работен ден- нещастници, който могат само да крадът. Сега пак се точат такива да взимат влъстта.
26
7
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До *** до 17Ама ние не четем немската преса, ние ползваме немските машини. Може би руската преса е по-честна (звучи като виц), но какво от това - къде са руските технологии.
25
0
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименДамата първа подава ръка. Никога не подавайте ръка на жена, ако тя не ви е подаде първа, или ако не сте на бизнессреща.
24
1
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Анонимен, а какво правят на снимката? Причината Меркел да се замъкне дотам са германските интереси! Германия експортира стоки и услуги в САЩ за 117 милиарда евро. По стотина за Франция и за Англия. Само от тези 3 държави идват около 320 милиарда. За Турция тази цифра е само 16, тази държава е въшка в сравнение с други партньори. Що се касае до сприятеляване, в политиката има само интереси, любов не. Хубав край на седмицата на читателите на в. "Днес"! Не обръщайте внимание на този пуяк анонимен.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпугера е един ***, дето ако не му бяха милиардите наследство, сега щеше да мие чинии някъде. Когато се надуваше имотния балон в САЩ, всички дето се занимаваха с недвижимо имущество станаха милионери, само рижия шебeк фалира 3 пъти. Факт! Дотук колко голям бизнесмен е. Така ще се издъни и като президент
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото на либералните медии им се плаща да замазват ситуацията, затова ни губят времето с тази статия, докато всъщност основната новина, която обикаля света е именно отказът на Тръмп да се ръкува с Меркел.---От статията по-горе става ясно, че източника на статията е БТА (параван на ДС по живково време) си е все същото. Факт е, че когато става дума за външна политика, журналистите нямат право на мнение, а им се спуска някъде отгоре готово мнение от някакви сенчести библиотекарски институти.
21
0
 
15
 
! Отговори
ШМЕРКЕЛ -КАПУТ преди 7 години
МЕДИИТЕ В САЩ ИНФОРМИРАХА,ЧЕ ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ МЕРКЕЛ И ТРЪМП НЕ СА ПОСТИГНАЛИ НИЩО,ДОКАТО МЕРКЕЛ ДЪРЖАЛА САЩ ДА ОСТАНАТ АНГАЖИРАНИ С ЕС И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОДКРЕПЯТ ЛИБЕРАЛНАТА ПОЛИТИКА НА ЕВРОСЪЮЗА,ЗАЩОТО СПОРЕД НЕЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ В ХОЛАНДИЯ СЕ ДОКАЗАЛО,ЧЕ ХОРАТА (ИСКАТ) ТАЗИ ПОЛИТИКА,ТО ТРЪМП Я ПОЛЯ СЪС СТУДЕН ДУШ КАТО ОБЯВИ,ЧЕ САЩ НЯМАТ ИНТЕРЕС ОТ ПОЛИТИКАТА ВОДЕНА ДОСЕГА В ЕВРОПА И ,ЧЕ ЕДИНСТВЕНОТО С КОЕТО СИ ПРИЛИЧАЛИ С МЕРКЕЛ,ЧЕ И ДВАМАТА СА БИЛИ ПОДСЛУШВАНИ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБАМА
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не и е подал ръка при първото представяне. Защото е върхът на простотията. При второто представяне ситуацията е съвсем различна. Всички го знаят, че е с дебелашки маниери и едва ли се трогват от цупенето му.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешка е било, че изобщо я е пуснал в къщата си! Можело е на вратата да я държи и на две на три да и обясни, какво се очаква от Германистан и обратно на самолета.
18
14
 
8
 
! Отговори
до циник преди 7 години
Евроазийски съюз на Путин.Русия- 20милиона мюсулмани.Казакстан-70 процента населението мюсулмани,Киргистан,Узбекистан,Таджикистан,мюсулмански държави.Най голямата джамия в Европа-в Русия.Държавата с най много мюсулмани в Европа-Русия.Международни партниори на Русия-Иран,радикален ислям,Сирия-мюсулмани,Турция-радикален ислям.Кой натовари бежанците на лодките за Европа-Русия и САЩ,за да унищожат ЕС.Кой прави атентати в ЕС-Русия и САЩ.
17
0
 
6
 
! Отговори
17 преди 7 години
Независима преса няма никъде. Затова статиите, ако съдържат повече сухи факти, отколкото описания на усмивките, по-схватливите ще бъдат по-осведомени за какво иде реч.
16
0
 
13
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 7 години
Анадолско изчадийце...толкова си просссс, че сигурно те боли!Целия форум се гаври с теб!С немалко помощ от моя страна! :-)